• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk büyütmek zor mu?

Hemde nasıl zor. Ben tedaviyle anne oldum. Benim için ona kavuşmakta çok zordu. Saçlarımın yarısı tedavilerle uğraşırken, yarısı doğumdan sonra beyaZladı 😄 hiç bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. Bu kadar zorlanacağımı da hiç tahmin etmezdim. Allah eksikliğini göstermesin onun canı sağ olsun 🤲 klasik ama bi gülüşüyle bütün zorlukları unutuyorsun ❤

çok zormuş 🥴 ben de abartıyorlar diyordum.
ama en zoru yürek acısı sanki. sanki bir level atlıyorsun ve bir daha asla eskisi gibi hissetmiyorsun. ona bakınca kalbin hem kocaman oluyor hem sıkışıyor…

Çok zor. Tahmin ediyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum açıkçası. Bu sorumluluk ve sevgiyi kaldırmak gerçekten de çok zormuş. Lohusalık dönemlerimde arkadaşlarıma çok kızmıştım. Neden bana psikolojik olarak bu kadar yıpranacağımı söylemediler? Neden sadece sıcak kahve içemeyeceksin geyiği yaptılar diye. En azından neyle karşılaşacağımı bilirdim. Sonra çocuk düşünen arkadaşlarıma bunun psikolojik olarak ne kadar yıpratıcı bir süreç olduğunu anlatmaya karar verdim.
Ama annelik gerçekten de delilik. Her gece varlığına şükrederek uyuyorum. Yine olsa yine yapardım diyorum. Sevgim kalbimden taşıyor, oturup ağlıyorum.
Böyle işte.

Çocuk büyütmek gerçekten anlatıldığı kadar çok mu zor
82 günlük yeni anneyim ilk bir hafta biraz zordu sonrası hiç korktuğum gibi değil. Gerçi her bebek de bir değil bazen hasta olursa ne yaparım diye düşünüyorum da birşey yapamam donar kalırım elim ayağım birbirine girer herhalde.
Ben geleceği düşündükçe korkuyorum büyüdükçe sorumluluğu artar, başa çıkabilmek daha zor olur 😐

Back