Çocuk büyütmek zor mu?

İkizlerimi eşimin desteği ile tek büyüttüm. 6 yaşına girecekler. Ne zorluklar çektim hatırlamıyorum bile ben kabullendim ve yoluma devam ettim. Bana göre kolaydı

Eskiden nasıl çocuk büyütüyorlarmış hem de her evde en az 3 çocuk?
Valla ben de bi gozlemledim onu 6 cocuk var en az her ailede bizim akrabalarda. Çocugu nazlayan sallayan yok asağıda kuzenleriyle vs oynuyor yemek bulursa yiyor yoksa yok. Altı kirlense iki saate temizliyorlar. 5 yasa kadar zaten çocuğa anlamaz gözüyle bakiyorlar. Kaleye alinıp dinlenen 2 yaşinda çocuk hic gormedim mesela. Genel bir anlama hic yok zaten cocuklar kavga mi ediyor hepsine bagirip sindiriyorlar. Yavrum ne oldu senin fikrin ne soran yok. Yani pek bir yetiştirme yok ortada

Bebek sahibi olunca dusunulenin hayal edilenin aksine Film happy end ile bitmiyor , insanin hayatinda yeni bir sayfa aciliyor ve hakkiyla evlat yetistirmek zor. Allahim hepsine saglik sihhat versin, en onemlisi de bu
Bebek olduktan sonra fil dizi bitiyor hani genelde final sahnesidir. Devamıni özellikle gostermiyorlar bence o prenses gibi kiz ne hale gelecek askimdan olduğü adama bağiracak az da sen ilgilen cocukla diye :))

Çocuk büyütmek çok zor ama zor olan sözlükteki 1. anlamıyla büyütmek, temel ihtiyaçlarını karşılamak değil. Çocuğu eğitmek, ona dogru davranmak, birden fazlaysa dengeyi sağlamak, ne zaman okula başlamalı, hangi okula gitmeli, hangi sanat ya da spor aktivitesine yönlendirilmeli vs vs.. Bu arada ters giden bir şeyler olursa hassasiyetinizle dogru orantılı olarak mahvolan anne-baba psikolojisi.. Bizim zamanımızdan cok farklı şimdi. Cocuk büyütmek ciddi zaman, emek, eğitim ve para istiyor artık.

Zor hatta çalışıyorsanız çok daha zor
Ama güzel mi derseniz evet
Ne kadar güçlü olduğunuza kendiniz bile inanmayacaksaniz

Siz milletin konusuna yorum yapacağınıza kendi konumuza sayfalarca yazdık ona neden dönüyorsunuz? Madem sorup kacacaksiniz hiç konu açmayın. Yazık hala daha yazan insan var bari kapattirin.

O hastalanacağına ben hastalanayım diyeceğiniz bir canlı getiriyorsunuz dünyaya. Zor tabii olmaz mı? Ama hakkıyla annelik yapan için diyelim yine de. Doğurmakla iş bitmiyor o en kolay kısmı.

Ah o çocuk yetiştirmek... Bir dokun bin ah işit buradaki annelerin her biri yazsa 18 sezon dizi çıkar. Ama ben sana şöyle bir tüyo vereyim. İlk önce sen ve eşin kendinizi yetiştirdiniz mi? Çünkü çocuk hem biyolojik olarak hemde psikolojik olarak ikinizin karışımı olacak. Önemsiz olarak gördüğünüz herhangi bir davranış bile çocuğun karakterini öyle bir etkiliyor ki şaşar kalırsınız. Çocuk öyle veya böyle büyüyüp gidiyor beslenmesi, bezi, uykusuzluğu, diş çıkarması vs bunlar aslında en kolay kısmı... Asıl önemli olan psikolojisi ve eğitimi... Önemsemeyenler yüzünden bugün sokaklarda saçma sapan insanlarla muhatap olmak zorunda kalmıyor muyuz?

2 küçük bebeğim var. Şu an bayılacak kadar yorgunum. Hayatımda fiziksel anlamda hiç bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. Üstelik ben çalışmıyorum. Benim annem bir de çalışıyormuş. O zaman öyle doğum izni filan yokmuş. Ben 40 günlükken geri dönmüş. “Kadınlar zayıftır. Analar güçlüdür” diye boşa dememişler.
2 çocuk düşünenlere tavsiye. Aralarında minumum 2 yaş olsun. Benimkilerin arasında 13 ay var. Ne çektiğimi bir ben biliyorum.

1. Çok zordu ama o kadar heycanlı hevesliydim ki döksün toplarım, kırsın atarım,bozsun yaparım,sürekli oyunlar oynardım hiç sıkılmazdım
Ama 2. Bebegim çok kolay bi bebek, benim takatim yok,mecalim yok, sabrım yok, yok oğlu yok işte

Bende hamileyim tedirginim biraz
Zor evet ama eşiniz yardımcı olur inşallah hatta sorumluluk verin uyutsun yıkasın ilgilensin. Her şeyi ben yaparım kafasındaydım veremiyordum çocuğu kimseye güvenmiyorsun paylaşamıyorsun annelik deli işi. Korkutmayın kendinizi lütfen aile büyüklerinden yardım alın.

Sağlıkla gelsin dünyaya sizinde sağlığınız olsun amin. Heyecanlı güzel serüven gülüşü yeter

Siz milletin konusuna yorum yapacağınıza kendi konumuza sayfalarca yazdık ona neden dönüyorsunuz? Madem sorup kacacaksiniz hiç konu açmayın. Yazık hala daha yazan insan var bari kapattirin.
Yazdım ya siz de bir ilginçsiniz cimri diyenlere gülücük attım nitekim bende öyle düşünüyorum

Ay ayrıca size ne istediğim yere yorum yaparım

Yazdım ya siz de bir ilginçsiniz cimri diyenlere gülücük attım nitekim bende öyle düşünüyorum
Baya baya bir süre kaç gün geçti kimseyi kaale alıp yazılan onca yoruma cevap vermeyince gayet yerinde bir yorum kusura bakma. Bende istediğime yorum yapıyorum işte. Ama konuyu yazıp gidip onlarca yoruma cevap vermezsen biri seni uyardiktan sonra dönersen bu yorumu da alırsın yani

Ya işsiz misiniz acaba admin misin ya da hahah kraldan çok kralcı tiplerden olduğun kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…