Çocuk bakımı

Evet bencede evde durdukca ruh halim kotuye gitmeye basladi o yuzden simdi cok daha mutluyum ogluma daha sabirli ve ilgili davraniyorum ve 2 yasa kadar anneyle yatmali 4 yasa kadar anne bakmali boyle seyleri cok sacma ve yanlis buluyorum. Evde olup cocuguyla ilgilenmeyen annenin cocuga ne faydasi var
2 yaşa kadar anneyle mi yatmalı
Aman allahım ya

Ya bırakın tabi. Siz sizin için en doğrusunu bilirsiniz ama. Bu durumda benm canımı sıkan tek nokta sizin evde uyguladığınız kuralları vb. Gibi durumları anneanne ve babaanne esnetebiliyor.. bu sefer sıkıntıyı biz yaşıyorsunuz yine de.. Bence anaokulu falan daha doğru olur
Ama tabi yine de siz bilirsiniz

Evet hic duymadinizmi unlu bir doktor var anneyle yada ayni odada yalan olmasin ama iki yastan once ayirmayin diyolar ya 🤦‍♀️

Oglum 4 yasina girecek, 3 yasinda ayirdim odasini, bir yikdir odama gece yarisi gelip uyumaya devam eder, kizim de uc bucuk yasinda birakti.
Bu bilgiler temel alinsa bile hee cocuk kendine ozeldir. Kimi olgunlulla karsilar kimi ise gercekten bu durumdan hoslanmaz. Ha ben tercihen en azindan uc yasina kadar eve bakma taraftariyim ki iki cocugum da 3 yasindan sonra krese basladilar. Iki cogumun da karakteri bambaska, oglum beni cok yapratti ama kendi kisiligine veriyorum. Icinizi hangi cevap rahatlatacaksa onu yapacaksiniz zaten o da belli. Deneyimleyecek ve goreceksiniz. Sadece birseyler yolunda gitmediginde geri donme sansiniz olmayacak. Cocuk bakimi cok mesakatli bir yol.

Oglum 4 yasina girecek, 3 yasinda ayirdim odasini, bir yikdir odama gece yarisi gelip uyumaya devam eder, kizim de uc bucuk yasinda birakti.
Bu bilgiler temel alinsa bile hee cocuk kendine ozeldir. Kimi olgunlulla karsilar kimi ise gercekten bu durumdan hoslanmaz. Ha ben tercihen en azindan uc yasina kadar eve bakma taraftariyim ki iki cocugum da 3 yasindan sonra krese basladilar. Iki cogumun da karakteri bambaska, oglum beni cok yapratti ama kendi kisiligine veriyorum. Icinizi hangi cevap rahatlatacaksa onu yapacaksiniz zaten o da belli. Deneyimleyecek ve goreceksiniz. Sadece birseyler yolunda gitmediginde geri donme sansiniz olmayacak. Cocuk bakimi cok mesakatli bir yol.
Tabiki her cocuk kendine ozel her annede istedigi kadar yaninda tutar cocugunu bu bana gore dogru degildi 8 ayliken ayirdim odasini iyide oldu. Ben bu konuyu actim hani net bir cevap alabilirim boyle olursa cocukta boyle sonuclar olabilir tarzinda. Ama gordugum kadariyla genel olarak cok sorun olmayacagini yazdi herkes. Tabiki benimde endiselerim var yok degil ama bunlar bakimiyla alakali falan

Ya bırakın tabi. Siz sizin için en doğrusunu bilirsiniz ama. Bu durumda benm canımı sıkan tek nokta sizin evde uyguladığınız kuralları vb. Gibi durumları anneanne ve babaanne esnetebiliyor.. bu sefer sıkıntıyı biz yaşıyorsunuz yine de.. Bence anaokulu falan daha doğru olur
Ama tabi yine de siz bilirsiniz
İki yasinda hala bezli ve tam olarak konusmayi sökmedi biz babasiyla 3 yasindan sonra krese verme karari verdik daha once dusunmuyorum ve gercekten cok iyi bakiliyor onlari cok seviyor o acidan icim rahat. Sadece psikolojik olarak kotu etkilenirmi yonunden endiseliydim ama gecti yorumlar sayesinde

Merhaba bir konu danisacaktim belki çocuk paikolojisinde uzman olan birileri varsa biseyler soyleyebilir diye düşündüm.

ben 2 yasina kadar ogluma kendim baktim simdi calismaya basladim.Gecen hafta annem bakti yani sabah oraya birakip aksam aldik. Bu hafta kvdem bakicak yine sabah birakip aksam alicaz. Boyle donusumlu devam edicek. Yorucu olmasin diye boyle dusunduk ikiside boyle istedi zaten. Sizce bu benim oglumda nasil etkiler birakir eksi yönü olurmubiraz endiseliyim. İlk hafta iyi gecti aglamadi birakirken falan orda gayet mutluydu. Bu hafta diger taraftada insallah ayni sekilde gecer diye umuyorum. Ama bilmiyorum baglanma acisindan iyi degil dediler ama ne demek istediler anlamadim aciklamasini daha sonra yapacakmis psikolog ben bekleyemiycem cok merak ediyorum.
Konuyu takipteyim. Ben de 2 yaşında ile başlamayı düşünüyorum. Annem yanımda olmadığı için son 3 ayda alıştırırım kendime diyor. Ben işteyken annem bakacak inşallah. Sizin anneniz hep yanınızda mıydı? Yani çocuk ne kadar sürede alıştı annenizd?

Konuyu takipteyim. Ben de 2 yaşında ile başlamayı düşünüyorum. Annem yanımda olmadığı için son 3 ayda alıştırırım kendime diyor. Ben işteyken annem bakacak inşallah. Sizin anneniz hep yanınızda mıydı? Yani çocuk ne kadar sürede alıştı annenizd?
Annem yanimda degil biz annem kayinvalidemler ayni semtte oturuyoruz surekli gidip geliyoduk ve gunduz birakip gezmeye isimi halletmeye hep gidiyodum onlara hep alisikti zaten. Kendi evlerinde bakiyolar onlara birakiyoruz

Annem yanimda degil biz annem kayinvalidemler ayni semtte oturuyoruz surekli gidip geliyoduk ve gunduz birakip gezmeye isimi halletmeye hep gidiyodum onlara hep alisikti zaten. Kendi evlerinde bakiyolar onlara birakiyoruz

Ben bu konuda çok endişeliyim. 5 aydır annemi görmedi. Annem yakınımda oturuyor ama 5 aydır korona döneminden dolayı bahçeli bir eve geçti.İşe başlamadan 3 ay önce tekrar yakınıma geleceğini ve çocuğun 3 ayda kendisine alışacağını söylüyor ama bu zamana kadar yanımdan hiç ayırmadığım için mutfağa bile gitsem ağlıyor. Şu an 13 aylık. 2 yaşındayken 3 ayda anneme alışır ve ben de o ağlamadan işe gidebilir miyim bilmiyorum.

Ben bu konuda çok endişeliyim. 5 aydır annemi görmedi. Annem yakınımda oturuyor ama 5 aydır korona döneminden dolayı bahçeli bir eve geçti.İşe başlamadan 3 ay önce tekrar yakınıma geleceğini ve çocuğun 3 ayda kendisine alışacağını söylüyor ama bu zamana kadar yanımdan hiç ayırmadığım için mutfağa bile gitsem ağlıyor. Şu an 13 aylık. 2 yaşındayken 3 ayda anneme alışır ve ben de o ağlamadan işe gidebilir miyim bilmiyorum.
Bence alisir ya oglumun halasi urfadaydi birkac senedir ara sira geliyodu alisamadan gidiyodu iki haftaya falan. Simdi tamamen dondu bir ayda faln alisti hala hala diye pesinde geziyo cok seviyo ya i sizinkide alisir :)

Bence alisir ya oglumun halasi urfadaydi birkac senedir ara sira geliyodu alisamadan gidiyodu iki haftaya falan. Simdi tamamen dondu bir ayda faln alisti hala hala diye pesinde geziyo cok seviyo ya i sizinkide alisir :)
İnşallah ya 🤲 Şimdiden düşünmek saçma belki bunları ama işte annelik pimpirikli olmakmış😀

Back