- 21 Ocak 2018
- 8.389
- 20.693
- 348
- 32
- Konu Sahibi Dahliadivin
-
Dogru diyosunuz bende oyle dusunmustum hani biraz daha buyuyunce bir tarafi tercih edebilir diye. Erken endiselenmeyip gozlemlesem daha iyi olabilirBence zamanla bu döngüye uyum sağlayabilir. Sağlayamazsa başka bir çözüm üretirsiniz. Tedirgin olmayın şimdiden. Belki biraz büyüdükçe daha çok eğlendiği sözünü dinlettiği tarafta kalmak isteyebilir. Belki herkesin farklı bir doğrusu olması kafasını karıştırabilir. 2 yaşında bu ayrımı yapamayacaktır.
Calismak maddi olmasada manevi ihtiyac benim icin artik cok bunaldim meslegimi seviyorum iyice sinirlerim bozulmaya basladi bu hafta hersey cok guzel gecti cocugumlada aksamlari guzel ilgilendim daha sabirli davrandim falan. Anneler benim ona nasil baktigimi cok iyi biliyolar aslinda hep beraberdik surekli birakiyodum iki tarafada alissin diye heo esit davrandim. Abur cubur yedirmedigimi nezaman uyuttugumu nekadar tv izlettigimi falan hep bilir ona gore davranirlar.Çalışmak zorunda değilseniz çocuğunuzu kendiniz büyütmeniz taraftarıyım. Çocuk Sadece bağlanma açısından değil. Mutlu bir çocuk olması ve ileride hem annenizin çocuk üzerinde uyguladıkları hem kayınvalidenizin doğru bildikleri felan derken çocuk istediğiniz şekilde büyümeyebilir. Ya da en azından 1 anneniz baksa daha iyi diye düşündüm şahsi fikrim
Onlarinda hayatlari var gelip gitme yapamazlar ikiside genc hem cocuklari hem sosyal hayatlari var yani ysli olup kendilerini toruna adayacak modda degiller ama cok iyi bakiyolar :)Çalışmanız çok acil değilse 3 yaşına kadar siz bakın, 3 yaş anaokulları var. Ondan sonra oraya gönderir öyle çalışırsınız.
Uzman değilim ama bağlanma konusu şöyle: biz yaşları küçük anlamazlar diye düşünüyoruz ama onlar her şeyi anlıyorlar. Bizim düzenimiz bozulunca nasıl huzursuz oluyorsak onlar da huzursuz oluyorlar. Nineler keşke kendi eviniz de baksa. O zaman daha az stres olur çocuk.
Duymak istedigim yorum bu ama tabi gercekci olmak icin konuyu actim tesekkurler:) evet iki tarafada alisik hep birakiyodum ve sık sık beraberdik hepsini cok seviyor. Onun icin yeterli fedakarligi yaptigimi düşünüyorum ben. Anlatiyorum aksam seni gelip alicam diye nekadar anladigini bilmesemde2 yaşa kadar bakmışsınız daha ne olsun.
Baktırdığınız kişiler de yabancı değil, bu zamana kadar çocuk onlarla da görüşmüştür zaten alışıktır.
Dönüşümlü bakma işinin sorun olacağını sanmıyorum, iki yaş bunu anlayabileceği bir dönem.çocuğu bırakıp kaçmayın, süreçten sürekli haberdar edin, sorun çıkarmayacaktır .
Çalışan bir kadınsınız, eninde sonunda birilerine bırakacaksınız. Bu kişilerin aile büyükleri olması güzel bir şey:
Hic sikinti olacagini dusunmuyorum iciniz rahat olsun bir sure sonra cocuk kendini ifade etmeye baslayacak ve ornegin babannesinde rahatsiz oldugu ama olmasini istedigi seyi anneannesine anlatip kurallar falan koyar kendi duzenini gittigi evde olusturur diye dusunuyorum
Cok tesekkurler asilinda bizde sorun yasamiyoruz ama psikologun boyle bisey soylemesine anlam veremedim ve endiselendim ama icim rahatladi yorumlari okudukcaBen isim olunca oglumu anneme veya kvdeme birakiyorum. Ikisinede alisik oldugu icin herhangi bir sorun yasamiyoruz.
Cok tesekkurler guzel yorumunuz icin :) bende oyle yapmaya calisiyorum oda kendince anlatiyor neler yaptığınıBebekler bizim hayat yoldaşımız ve hepsi de güzel anlarıldığında uyum sağlayabiliyor
Onlar için düzen bozmak hayatımızı ertelemek kendimizi eve kapatmak onlara da iyi gelmiyor.2 yaşa kadar bakmışsınız zaten artık çalışa güçlü bir annesi olduğunu anlayacak yaşa gelmiş haftasonları ve akşamları kaliteli vakit geçirin ve mutlaka günlük yaşadığı şeyleri size anlatmasını sağlayın yeter işte yoruldum diye ihmal etmezseniz sıkıntı yok
Ben aslinda guvenli baglanma konusunun cok abartildigini dusunuyorum oglumla oyle bir sorunumuz yok cok sukur 4 yas cok uzun bir sure :/Güvenli bağlanmayı kastetti galiba evet çocuklar 4 yaşına kadar anneden ayrılmamalıymış mecbursa sadece bir kişi bakmalıymış
Haklisiniz tabiki bizim evimizde olsaydi iyi olurdu farkindayim ama iki tarafta kendi evinde bakmak istedi mecburen boyle. Bende 3 yas civarı krese vermeyi dusnuyorum yani 1 1.5 yil boyle idare etsek kres yasida gelmis olurBen de oğlum 2.5 yaşındayken döneceğim işe yarım gün kreş, 2-3 saat de anne bizim evde bakacak şekilde ayarlayacağım. Açıkçası bir orada bir burada bakılmasını ben mantıklı bulmuyorum kendi açımdan. İkisi de sırayla gelip sizin evde bakıyorlarsa o zaman olur ama bir babanne, bir anneanne evine gidiyorsa bu kadar küçük bir çocuk için karışık bir hayat oluyor bence.
Bağlanma olayında bir problem çıkmaz, zaten 2 yaşından sonra çoğu şeye akılları ermeye başlıyor. Sizle arasında bir sıkıntı olmaz merak etmeyin.
Evet bencede evde durdukca ruh halim kotuye gitmeye basladi o yuzden simdi cok daha mutluyum ogluma daha sabirli ve ilgili davraniyorum ve 2 yasa kadar anneyle yatmali 4 yasa kadar anne bakmali boyle seyleri cok sacma ve yanlis buluyorum. Evde olup cocuguyla ilgilenmeyen annenin cocuga ne faydasi varGüvenli bağlanmayı çok yanlış anlayan bir kitle var 4 yaş ne demek her anne 4 yaşına kadar nasıl beraber olsun kadınlar mutlaka çalılma hayatında olmalı oğul veya kızlarına örnek olmalı para içinde değil kendileri için çalışmalI ben böyle düşünüyorum
Sürekli evde durup bağıran annelere güvenli mi bağlanıyor çocuklwr yada kendinden geçmiş ütü yemek temizlik çocuk arasında sürkeli gidip gelen?
Lütfen güvenli bağlanma ve ardından bağımsızlaşmayı iyi anlayalım bence bir kesim bağımsızlaşmayı es geçiyor sonra gelsin kv konuları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?