• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları çocuk aciller...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aile hekimliginde 2 doktor var biri antibiyotik yazmayı sevmez biri her hastaya yazar.hastalar da antibiyotik yazanı daha çok severler .yazmayan doktora bu nasıl doktor bir antibiyotik bile yazmadı diye konuşurlar. belediyenin ilaç toplama kutusu var içi antibiyotik dolu alınmış ve içinden sadece 2 tane içilmiş bırakılmış hepsi.tamamen müsrif bir toplumuz doktor gereksiz antibiyotik yazar hasta sadece eczaneden alır getirir evine koyar. Her antibiyotik yazan doktor iyidir yazmayan ilgilenmedi diye bir şey yok.

oysa kan tahlili yapılmadan da antibiyotik başlanır. antibiyotik gerekmeyen viral hastalıklarda da kanda enfeksiyon değeri yükselebilir kan tahlili tek başına ölçüt olamaz hastanın kliniği muayene bulguları da çok önemlidir ve antibiyotik başlamaya yetebilir. reçeteyi alıp başka doktora giderek hastane hastane dolaştırarak çocuğunuzun mikroplu ortamlara maruz kalmasına neden oluyor çocuğunuza iyilik yapyığınızı zannediyorsunuz ama kötülük yapıyorsunuz. lütfen tıbbi bilginiz yokken tahlil yapmadan antibiyotik verilmez gibi birşey söyleyip insanları yanlış yönlendirmeyin olur mu?

ben onu her hastalık için söylemedim ki, elbette anti başlanacak hastalıklar vardır ve doktora güvendikten sonra gerekeni yaparım.. ama bu memlekette krup diye antibiyotik veren doktorada rastladım ben.. zamanla çocuklarımızın hastalıklarını tanıyoruz bizlerde , büyük oğlumun her kış süregelen boğaz enfeksiyonlarının antisiz geçmeyeceğini biliyorum mesela doktora götürdüğümde antibiyotik yazdığında kaçmıyorum ordan :)) ama küçük oğlumu krup ken acile götürdüğümde antibiyotik iğne yapalım diyen hastaneden kaçtım ne yalan söyliyim:))

ben onu her hastalık için söylemedim ki, elbette anti başlanacak hastalıklar vardır ve doktora güvendikten sonra gerekeni yaparım.. ama bu memlekette krup diye antibiyotik veren doktorada rastladım ben.. zamanla çocuklarımızın hastalıklarını tanıyoruz bizlerde , büyük oğlumun her kış süregelen boğaz enfeksiyonlarının antisiz geçmeyeceğini biliyorum mesela doktora götürdüğümde antibiyotik yazdığında kaçmıyorum ordan :)) ama küçük oğlumu krup ken acile götürdüğümde antibiyotik iğne yapalım diyen hastaneden kaçtım ne yalan söyliyim:))
Hanımefendi şu söylediğiniz bile bir başka hatanızın itirafı. Krupun acil tedavi prosedürünü uygulamış doktor ama size yaranamamış. Umarım hastaneden kaçırdığınız çocuğunuza bir şey olmamıştır.
"İnsan bazen gerçekten hayret ediyor..."

Hanımefendi şu söylediğiniz bile bir başka hatanızın itirafı. Krupun acil tedavi prosedürünü uygulamış doktor ama size yaranamamış. Umarım hastaneden kaçırdığınız çocuğunuza bir şey olmamıştır.
"İnsan bazen gerçekten hayret ediyor..."

elbetteki birşey olmadı sanki çocuğumu benden çok düşünüyormuş edasıyla neden konuşuyorsunuz ki? küçük oğlum ilk defa krup olmadı daha önce kendi doktoruna ki uzmanlığı çocuk doktorluğu götürdüğümüze antibiyotiğin krupta bir faydası olmadığını hava verilmesinin iyi olduğunu söylemişti..temiz havaya çıkarmak ve buhar mak kullanmak yoluyla atlatmıştık.. acile götürdüğümde uzmanlığı olmayan doktora mı güveneyim kendi doktorumuza mı? nitekim diğer hastanede hava verildi sorun geçti..
sizde pratisyen hekim falansınız sanırım bu kadar hararetle savunduğunuza göre bu antibiyotik olayını..

elbetteki birşey olmadı sanki çocuğumu benden çok düşünüyormuş edasıyla neden konuşuyorsunuz ki? küçük oğlum ilk defa krup olmadı daha önce kendi doktoruna ki uzmanlığı çocuk doktorluğu götürdüğümüze antibiyotiğin krupta bir faydası olmadığını hava verilmesinin iyi olduğunu söylemişti..temiz havaya çıkarmak ve buhar mak kullanmak yoluyla atlatmıştık.. acile götürdüğümde uzmanlığı olmayan doktora mı güveneyim kendi doktorumuza mı? nitekim diğer hastanede hava verildi sorun geçti..
sizde pratisyen hekim falansınız sanırım bu kadar hararetle savunduğunuza göre bu antibiyotik olayını..
Görüştüğünüz çocuk hekimi şahsi yorumunu belirtmiş. Kimi zamanlar profesörler bile fikir ayrılığına düşebiliyorlar. Acil krup vakalarında antibiyotik kullanımının gerekli olduğu yaygın bir kanıdır, bunu destekleyen bilimsel çalışmalar vardır. Bundan çok bariz bir yanlışmış gibi bahsetmenizi eleştiriyorum.
Bir de poliklinik koşullarındaki tedavi ayrıdır, acil müdahale tedavisi ayrıdır. Acilde daha tedbirli davranılır.
Amacım sizin büyük uzmanlığınızla boy ölçüşmek değil. Çocuğunuzu da diğer tüm çocukları önemsediğim gibi yürekten önemsiyorum.

Görüştüğünüz çocuk hekimi şahsi yorumunu belirtmiş. Kimi zamanlar profesörler bile fikir ayrılığına düşebiliyorlar. Acil krup vakalarında antibiyotik kullanımının gerekli olduğu yaygın bir kanıdır, bunu destekleyen bilimsel çalışmalar vardır. Bundan çok bariz bir yanlışmış gibi bahsetmenizi eleştiriyorum.
Bir de poliklinik koşullarındaki tedavi ayrıdır, acil müdahale tedavisi ayrıdır. Acilde daha tedbirli davranılır.
Amacım sizin büyük uzmanlığınızla boy ölçüşmek değil. Çocuğunuzu da diğer tüm çocukları önemsediğim gibi yürekten önemsiyorum.

ne kadar tartışmaya meyilli bir uslubunuz var.. büyük uzmanlığımla boy ölçüşmek istemiyor olmanız da çok lutufkar teşekkür ederim..
bariz yanlış olarak bahsetmek niyetinde değildim sadece fikrimi belirttim ..antibiyotiğe karşı olan biri olarak..sizin meslek dalınız olduğu için sanırım bu kadar tepki veriyorsunuz ama ne yazık ki ülkemizde köh desen antibiyotik yazıyor doktorlar.. bu durumda hasta olarak bizlerde yada en azından bende şüphe uyandırıyor kendilerine karşı.. elbetteki zorunlu olduğu hallerde kullanılmalı ..

Bence de şikayet etmelisiniz ki o asistan en azından başkalarına zarar vermesin. Çocuğunuza Allah korusun kötü bir şe olsa nolacaktı. En azından ateşini düşürmeye çalışmaları lazımdı. Ateşi düşmeden taburcu etmemeliydiler. Kesinlikle şikayet edin derim. Ateş sonucu ölen çocuk vakaları az mı bu nasıl bir meslek bilinci.

Krup vakalarında eğer bakteriyel kökenli değilse antibiyotiğin yeri yoktur.

Krup vakalarında eğer bakteriyel kökenli değilse antibiyotiğin yeri yoktur.
Evet ama acil müdahaleden bahsediyoruz. Bakteriyel mi viral mi hangi ara ayıracaksınız? Tedavi planlarken yaşamsal kar-zarar hesabı yaparız. Bakteriyel değilse antibiyotiğin riski gözardı edilebilir ama bakteriyelse iş hızla ölüme varabilir.
Yani bunu burada tartışmaya açmaya kadar gitti ya iş... Ne diyeyim herkes uzman, bir şu asistanlar cahil...

Son düzenleme:
Evet ama acil müdahaleden bahsediyoruz. Bakteriyel mi viral mi hangi ara ayıracaksınız? Tedavi planlarken yaşamsal kar-zarar hesabı yaparız. Bakteriyel değilse antibiyotiğin riski gözardı edilebilir ama bakteriyelse iş hızla ölüme varabilir.
Yani bunu burada tartışmaya açmaya kadar gitti ya iş... Ne diyeyim herkes uzman, bir şu asistanlar cahil...
Haklısınız peki ben öğrenmek için soruyorum ilerde acilde çalışırsam bilgim olsun diye okulda öğrendiklerimiz hastanede gördüklerimizin yanında çok ütopik kalıyor. Siz tecrübelisiniz anladığım kadarıyla. Ateşi olan çocuğun ateşi düşürülmeye çalışılmaz mı ne bileyim bir şeyi yok diye göndermişler o yüzden gerçekten merak ettim.[/QUOTE]

Bence de şikayet etmelisiniz ki o asistan en azından başkalarına zarar vermesin. Çocuğunuza Allah korusun kötü bir şe olsa nolacaktı. En azından ateşini düşürmeye çalışmaları lazımdı. Ateşi düşmeden taburcu etmemeliydiler. Kesinlikle şikayet edin derim. Ateş sonucu ölen çocuk vakaları az mı bu nasıl bir meslek bilinci.

Söz konusu çocuğun ateşi kaçtı?
Ateşi ölçtüler mi, ölçtülerse ne dediler? Ne yaptılar ve ne yapmadılar?
Sanırım yanlarındaydınız bu kadar emin konuştuğunuza göre. Olayı bir de sizden dinlesek?

Haklısınız peki ben öğrenmek için soruyorum ilerde acilde çalışırsam bilgim olsun diye okulda öğrendiklerimiz hastanede gördüklerimizin yanında çok ütopik kalıyor. Siz tecrübelisiniz anladığım kadarıyla. Ateşi olan çocuğun ateşi düşürülmeye çalışılmaz mı ne bileyim bir şeyi yok diye göndermişler o yüzden gerçekten merak ettim.
[/QUOTE]
Ateşi neye göre var? Ölçüldü ise ve gerçekten yüksekse düşürülür. Ben "düşürülmesi gerekmez" demedim ki neyin davası bu? Kitaplar ve uygulama dersleriniz sizi benden daha iyi bilgilendirecektir. :)

Benim başıma daha komiği gelmişti. Normal acile gittik çocuk acil değil. Neyse asistan var işte baktı açtı kitabı ilaç adı vs bi şeyler bakıyor. Yanında da biri var lise mezunu hastanede çalışıyor işte. Benim yeğenim de hasta oldu şu ilacı yazdılar dedi..doktor da o zaman biz de onu yazalım dedi yazdı. Şaka gibi ama gerçek

Hemen şikayet ettirin attırın meslekten de kurtulsun sizlerden. 6 sene boşuna okumuş hiç bişey bilmiyor ya. Yahu hastanelerde doktorların çalışma koşullarını biliyor musunuz? Çoğu hastanede doktor yok kalan doktorlarda yoğun çalışma yükü altında eziliyor. Devlet napıyor daha beter ezmenin derdinde. O asistan bakalım mesleği öğrenecek uzmanlığını fırsat bulabilecek mi o tempoda. Ayrıca orası acil bölüm direk uzmanlıkla ilgili ileri düzey tedavi zaten uygulanmaz gidersin polikliniğe.

[/QUOTE]
Ateşi neye göre var? Ölçüldü ise ve gerçekten yüksekse düşürülür. Ben "düşürülmesi gerekmez" demedim ki neyin davası bu? Kitaplar ve uygulama dersleriniz sizi benden daha iyi bilgilendirecektir. :)[/QUOTE]
Ben hemşireleri hep hemşire odasında otururken gördüğüm tedavi saatleri dışında göremediğim için kitaplarda ve derslerde öğrendiklerimin hep havada kaldığını gördüm. Ben gerçekten size öğrenmek için sordum. Ama siz insanları aşağılamaya çok meraklıymışsınız. kitaplarda öğrendiğimi yüzüme vurmadan da cevap verebilirdiniz.

[/QUOTE] Ben hemşireleri hep hemşire odasında otururken gördüğüm tedavi saatleri dışında göremediğim için kitaplarda ve derslerde öğrendiklerimin hep havada kaldığını gördüm. Ben gerçekten size öğrenmek için sordum. Ama siz insanları aşağılamaya çok meraklıymışsınız. kitaplarda öğrendiğimi yüzüme vurmadan da cevap verebilirdiniz. [/QUOTE]
Kimi aşağılamışım yahu? Hangi ifadem aşağılama içeriyor? Her şeyi mümkün olan en kibar biçimde yazdım bunlar sizlere ağır geliyorsa daha yapacak bir şeyim yok o artık sizin özgüven eksikliğiniz.
Bu arada konu taşınmış, çok isabetli olmuş. Çünkü burada insanlar kötü muamele gördüklerinden filan şikayet etmiyorlar. Bayağı bayağı komplekslerini kusmak için hekimlerin mesleki bilgilerini sorguluyorlar. Ben de dilim döndüğünce işin aslını açıklamaya çalışıyorum.
Not: Alıntılamada sorun oluştu size cevaben yazdım Tu Lu Tu Lu

Biktim usandm hep asistan daha okulu yeni btms birbirlerine sorarak sonucaulasmalari fln. İnsan hayatı çok ucuzmus. Diğerhastane kkulakları boğazları hep kızarmış.dedi
Haklısınız. Burda sağlık alanıyla hiç alakası olmayan insanlar yeni mezun doktoru aşağılıyor. O yeni mezun da, bu mesleğin mezunu. Ya sen nesin kardeş? Daha mı çok biliyorsun? bari başlarında dur da sen yönet bu cahilleri diyesim geliyor.
Bizim milletimiz doktora gidip de bir şeyin yok veya ilaçlık, testlik bir şeyin yok lafını asla hazmedemez, bu artık su geçirmez gerçek. İlla ki ciddi bir hastalığı vardır. Tak koluna serumu, ver boş sıvıyı, senden iyisi olmaz. İste 10 tüp kan, ilgili olursun. Ama gerek görmezsen kötü.
Bilmeden yazılmış ezbere yorumlara sinir oluyorum. Herkes doktor, herkes konu sahibinin çocuğunu muayene etmiş sanki.

Bir de bu kan tahlili her şeyde istenen bir şey değil. Tahlilsiz de teşhis konabilir, ilaç başlatılabilir.

Şimdi daha bu konuya alakalı alakasız "ct istedi mi, mr istemedi mi ayy ne biçim doktor, film istemesi lazııımdı" diye doktordan çok doktor olan vatandaş cevapları gelecek her konuda olduğu gibi. :) millet 2 şey ezberleyip uzman oluyor bu ülkede. Ama yeni mezun doktor da neymiş, bakkalda çıraklıkla mezun oluyor bu herifler. :)

Ben doktor değilim ama bir sağlıkçıyım. Kendi bilgilerime dayanarak söylüyorum, bu konuda yazılanlar konudaki doktorlar iyi mi değil mi karar verecek yeterlilikte değil. Bu çocuğun sorunu ne, o bile belli değil. Kaldı ki her doktor da fabrikadan çıkmış gibi aynı tedaviyi uygulamaz. Kimi antibiyotik verir, kimi gerek görmez, vermez, tabii vakaya göre. Belki adam ne olur ne olmaz diye gerek var ya da yok titizlenmeden verdi, diğeri gerek yok dedi vermedi. İlaç veren doktor iyi doktor diye bir şey yok.
Gercejten cok uzamis konu. Ben ilac vermedi diye kizmiyorum tamammi? Diger hastane nasil ilac yazilmaz cocgn her tarafi kzarmis dedi cok meraklisi degilim ilac vermeye ama cocugumun halini biliyorum. Aciller bilincsiz doktorlara kaldiysa kime guvenicez bz

Biktim usandm hep asistan daha okulu yeni btms birbirlerine sorarak sonucaulasmalari fln. İnsan hayatı çok ucuzmus. Diğerhastane kkulakları boğazları hep kızarmış.dedi

Gercejten cok uzamis konu. Ben ilac vermedi diye kizmiyorum tamammi? Diger hastane nasil ilac yazilmaz cocgn her tarafi kzarmis dedi cok meraklisi degilim ilac vermeye ama cocugumun halini biliyorum. Aciller bilincsiz doktorlara kaldiysa kime guvenicez bz

Buradaki bilinçsiz kişilere güveneceksiniz tabii.:)

Ayrıca birbirlerine sorarak sonuca ulaşmaları güzel bir şey. Bilmiyorsunuz, bazı prosedürlerin neden yapıldığını anlamıyorsunuz, muhattabiniz doktorlara sormuyorsunuz, ama gelip burada konuya fransız insanlara soruyorsunuz. Bilip bilmeden karalama kampanyası sonra. Bravo valla. İlk mesajda dediğiniz gibi, siz olmuşsunuz doktor zaten. Bence hastaneye götürmeniz hataymış.

Back
X