- Konu Sahibi marjinalfaydali
teşekkür ederim hanımlar, içimde annelik duygusunun kıpraşmasını sağladınız :) ama aslında benim konuyu açmaktaki amacım, sizin hislerinizden çok, etrafınızdaki anne çocuk ilişkilerinde yanlışlık olarak görüp, sizin doğru yaptığınızı düşündüğünüz şeyleri paylaşmanız. yani siz herhangi bir durumda çocugunuza nasıl davranıyorsunuz da , başka bazı olumsuz davranışı olan çocuklardan farklı bir şekilde iyi, olumlu, huysuzluk etmeyen , mutlu birisi oluyor sizin çocugunuz?
limonagaci, topigini okudum, sadece okumakla kalacaktim su yukardaki postunu gorene kadar. uzun zamandir birileriyle paylasmak istediklerimi sana yazayim:
ben 34 yasindayim, 32 yasinda anne olmaya karar verdim. o vakte kadar gezip tozmakla ve kariyerimle mesguldum. 1 yil ugrastik, bendeki arizalardan dolayi cocugumuz olmadi, tup bebek yaptik. kizim simdi 7.5 aylik.
birilerinin yeni bebegi oldugunda ilk tebrik mesaji genellikle: allah anali babali buyutsun ya da hayirli evlat olsun ya da benzeri birseydir ya? ben "saglikli ve mutlu bir cocuk olsun" derim. benim icin cocugun saglikli ve mutlu olmasi en onemlisi. benim gorevim bu diye bakiyorum. tabii ki cocugunla aranda bag olmasi, ask olmasi cok onemli ama bundan once cocuga kendi kendine edinemeyecegi sagligi ve mutlulugu vermek gerekiyor diye dusunuyorum.
cevreme bakiyorum; benimkiyle yasit bebeklere ve ailelerine. cocuk kabiz olmus, kilo almiyor, isilik olmus, hasta olmus, sebepsiz agliyor, koltuktan dusuyor, ev kazasina ugruyor, yanlis besleniyor, vesaire... NEDEN? neden o cocuk doktor doktor dolasip gereksiz mudahalelere ugrasin, neden yukarda saydiklarim basina gelsin ki? neden? evet annelik duygusu onemli, cocugu sevmek cok onemli ama o cocugun mutlu olmasini saglamak herseyden onemli. bunun icin ne yapilmasi gerekiyorsa yapman lazim.
ben hamileligimde basladim, su anda devam ediyorum okumadigim kitap, gormedigim web linki kalmadi. bebegimin bakimiyla ilgili herseyi bilerek yapiyorum. neticede bebegimin burnu bile akmadi bugune kadar. en ufak bir rahatsizligi olmadi. ne uyku ne yemek problemimiz olmadi. belki inanmazsin, tek damla yas akmadi gozunden. sinirlendigi zaman bagirir sadece:) bu sans degil ki?
cocuk buyutmek kolay bir is degil. oyle saldim cayira mevlam kayira, duse kalka buyur demiyorum ben. evet buyur ama nasil? cocuk mutlu ve saglikli olmadikca o bagi da kuramazsin, o ask da olusmaz diye dusunuyorum. sonucta saglikli bir anne-cocuk iliskisi de olmaz.
Ozet olarak iyi bir anne olabilmek icin vicik vicik analik duygulariyla dolu olman gerekmiyor. sadece sabirli olman ve ne yaptigini bilmen gerekiyor. belki benim gibi sonradan vicik vicik dolarsin o duyguyla, senelerce okuyup adim adim buyuttugun kariyerini tek hareketle noktalamaya deger gorursun cocugunu ve hic pisman olmazsin:)
iyi sanslar! a.s.