• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuyla İyi ilişkiler Kurabilmiş Anneler Anlatsın

teşekkür ederim hanımlar, içimde annelik duygusunun kıpraşmasını sağladınız :) ama aslında benim konuyu açmaktaki amacım, sizin hislerinizden çok, etrafınızdaki anne çocuk ilişkilerinde yanlışlık olarak görüp, sizin doğru yaptığınızı düşündüğünüz şeyleri paylaşmanız. yani siz herhangi bir durumda çocugunuza nasıl davranıyorsunuz da , başka bazı olumsuz davranışı olan çocuklardan farklı bir şekilde iyi, olumlu, huysuzluk etmeyen , mutlu birisi oluyor sizin çocugunuz?

limonagaci, topigini okudum, sadece okumakla kalacaktim su yukardaki postunu gorene kadar. uzun zamandir birileriyle paylasmak istediklerimi sana yazayim:

ben 34 yasindayim, 32 yasinda anne olmaya karar verdim. o vakte kadar gezip tozmakla ve kariyerimle mesguldum. 1 yil ugrastik, bendeki arizalardan dolayi cocugumuz olmadi, tup bebek yaptik. kizim simdi 7.5 aylik.

birilerinin yeni bebegi oldugunda ilk tebrik mesaji genellikle: allah anali babali buyutsun ya da hayirli evlat olsun ya da benzeri birseydir ya? ben "saglikli ve mutlu bir cocuk olsun" derim. benim icin cocugun saglikli ve mutlu olmasi en onemlisi. benim gorevim bu diye bakiyorum. tabii ki cocugunla aranda bag olmasi, ask olmasi cok onemli ama bundan once cocuga kendi kendine edinemeyecegi sagligi ve mutlulugu vermek gerekiyor diye dusunuyorum.

cevreme bakiyorum; benimkiyle yasit bebeklere ve ailelerine. cocuk kabiz olmus, kilo almiyor, isilik olmus, hasta olmus, sebepsiz agliyor, koltuktan dusuyor, ev kazasina ugruyor, yanlis besleniyor, vesaire... NEDEN? neden o cocuk doktor doktor dolasip gereksiz mudahalelere ugrasin, neden yukarda saydiklarim basina gelsin ki? neden? evet annelik duygusu onemli, cocugu sevmek cok onemli ama o cocugun mutlu olmasini saglamak herseyden onemli. bunun icin ne yapilmasi gerekiyorsa yapman lazim.

ben hamileligimde basladim, su anda devam ediyorum okumadigim kitap, gormedigim web linki kalmadi. bebegimin bakimiyla ilgili herseyi bilerek yapiyorum. neticede bebegimin burnu bile akmadi bugune kadar. en ufak bir rahatsizligi olmadi. ne uyku ne yemek problemimiz olmadi. belki inanmazsin, tek damla yas akmadi gozunden. sinirlendigi zaman bagirir sadece:) bu sans degil ki?

cocuk buyutmek kolay bir is degil. oyle saldim cayira mevlam kayira, duse kalka buyur demiyorum ben. evet buyur ama nasil? cocuk mutlu ve saglikli olmadikca o bagi da kuramazsin, o ask da olusmaz diye dusunuyorum. sonucta saglikli bir anne-cocuk iliskisi de olmaz.

Ozet olarak iyi bir anne olabilmek icin vicik vicik analik duygulariyla dolu olman gerekmiyor. sadece sabirli olman ve ne yaptigini bilmen gerekiyor. belki benim gibi sonradan vicik vicik dolarsin o duyguyla, senelerce okuyup adim adim buyuttugun kariyerini tek hareketle noktalamaya deger gorursun cocugunu ve hic pisman olmazsin:)

iyi sanslar! a.s.

limonagaci, topigini okudum, sadece okumakla kalacaktim su yukardaki postunu gorene kadar. uzun zamandir birileriyle paylasmak istediklerimi sana yazayim:

ben 34 yasindayim, 32 yasinda anne olmaya karar verdim. o vakte kadar gezip tozmakla ve kariyerimle mesguldum. 1 yil ugrastik, bendeki arizalardan dolayi cocugumuz olmadi, tup bebek yaptik. kizim simdi 7.5 aylik.

...............................

Ozet olarak iyi bir anne olabilmek icin vicik vicik analik duygulariyla dolu olman gerekmiyor. sadece sabirli olman ve ne yaptigini bilmen gerekiyor. belki benim gibi sonradan vicik vicik dolarsin o duyguyla, senelerce okuyup adim adim buyuttugun kariyerini tek hareketle noktalamaya deger gorursun cocugunu ve hic pisman olmazsin:)

iyi sanslar! a.s.

Sevgili mambaa, çok teşekkür ederim, o kadar güzel anlatmışsın ki, sanırım benim hayata bakışıma çok benzer bir bakışın var. Zaten meslektaşız, bakma sen "emriyolog"a :1: Ben de hep etrafımı gözledim bunca sene ve sınav kazanamayanaından çocuguyla geçinemeyenine, işinde başarısızından yalnızlıktan şikayet edene, her durumu gözlediğimde aynen şu senin çocuk olayına baktığın gibi sonuçlar yakaladım. Her olayda hataları tespit ettim, bu insanlar bunları göremiyor mu da sonucu bu olunca şaşırıyor üzülüyor dedim. Hayat tabii ki bu kadar materyalizmle anlaşılacak birşey değil , kader kısmet de var belli ölçüde benim inancıma göre, ama şanstan vs. daha çok sebep sonuç ilişkisi olduğunu düşünürüm. Bu konuya yazan ve bana çok faydalı olan akıllı anneler yakınlarımda olabilseydi çok daha şanslı hissedecektim kendimi a.s . Kısaca, sen aslında bu yazdıklarını yazarak benim çocuk isteyen tarafımın neden istediğini göstermişsin bana. Bugüne kadar bir çok konuda yapılması başkalarınca çok zor görülen şeyleri sadece daha önce yapmışları gözlemleyerek, yapılabilecek yanlışları ve yapılması gereken doğruları tespit ederek çok kolay bir şekilde yapabildim. Sanırım artık en çok doğrusunu yapmak istediğim şey bir çocuğu doğru büyütmek ve onu kendime arkadaş etmek. Belki de bunu bilinçaltım en çok da anneme karşı yapmak için dürtüyor beni. Çocuk öyle büyütülmez böyle büyütülür, böyle içten olunur, birlikte böyle eğlenilir, hayat çocuğuna böyle sevdiriliri anneme babama göstermek için.. Belki de yaşamımdaki tek ama çoook büyük bi ukte olan bu konudaki içimdeki yarayı yine kendim iyileştirmek istediğim içindir artık çocuk isteyen tarafımın arada bir atağa geçmesi... senağlama yerimseniben benneyaptımki hihoyyyt

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bazı insanların neden çocuk yapmadıgını anladım mesela çocugum olunca.özgür ruhlu insanlar için çocuk çok agır birşey eskisi gibi gezememek kafana estiginde dışarı çekip gidememek bütün hayatını ona göre programlamak.evet çok seviyorum kızımı koşulsuz bir sevgi bu ama ikinci çocugu şuanki düşüncem asla diyor:)ben rahat yaşamayı gezip tozmayı seven biriymiş belki daha geç olabilirdi diyorum bazen 2 yıl sonra gerçi karar verdim ama..ne olursa olsun mükemmel bir duygu ben hep kızım olsun isterdim şükür oldu..sizde kendinizi hazır hissetmiyorsanız bırakın zamana 3 sene 5 sene birgün mutlaka artık olmalı diyeceginiz zaman gelecektir..
şuan kızım çok küçük ama ona dair okadar çok hayalim varki en büyük hayalim basit ama onunla karşılıklı kahve içtigimizi hayal ediyorum onunla çılgınlar gibi alışveriş yaptıgımızı,hayatında yaşadıgı herşeyi bana masumca anlatmasını umuyorum ona noktayı saglamak istiyorum arkadaşı olacagım demiyorum çunku onun annesiyim arada bir çizgi olacaktır ama hayatta en güvendigi koşulsuz paylaşacagı insan olmak istiyorum..
rahat bir insanım bu rahatlıgım kızımıza yansıdıgını düşünüyorum ne normal çocuklar gibi hasta ne yemek sorunu ne uyku sorunu oluyor kasmıyorum kendimi işler bi şekilde işliyor:)

Son düzenleme:
ilk hortlak ben olayım:))

20 yıllık evliyim...bir kızım var evlat edindiğim...yazılanları okudum.ben doğurmadım ama kızıma duyduğum hisler doğuranlarla aynı....
çokkk seviyorum onu...yıllarca hep bir kızım olsun istedim.denizimmiş benim kızım.yalnızzz;istemek başka bakmak çok başka birşeymiş itiraf edeyim...,.çok zorrr...çok yorucu....ama bir o kadar güzelllllllllll....bir o kadar mutluluk verici..her türlü yorgunluğunuza sinir harbinize rağmen sizi gelip sulu sulu bir öptü mü,dünyanın en mutlu insanısınız.kocamla yeni aşkımız oldu bizim...yazacak çokk şey var.ama maalesef zaman yok.çünkü yarına enerjil olmam gerekiyor.küçük cadıyla başa çıkabilmem için.
sevgiler...

ilk hortlak ben olayım:))

20 yıllık evliyim...bir kızım var evlat edindiğim...yazılanları okudum.ben doğurmadım ama kızıma duyduğum hisler doğuranlarla aynı....
çokkk seviyorum onu...yıllarca hep bir kızım olsun istedim.denizimmiş benim kızım.yalnızzz;istemek başka bakmak çok başka birşeymiş itiraf edeyim...,.çok zorrr...çok yorucu....ama bir o kadar güzelllllllllll....bir o kadar mutluluk verici..her türlü yorgunluğunuza sinir harbinize rağmen sizi gelip sulu sulu bir öptü mü,dünyanın en mutlu insanısınız.kocamla yeni aşkımız oldu bizim...yazacak çokk şey var.ama maalesef zaman yok.çünkü yarına enerjil olmam gerekiyor.küçük cadıyla başa çıkabilmem için.
sevgiler...

ALLAH ailenız ve yavrunuzla mutlulugunuzu daım etsın onlar bızım gercek askımız hayat onlarla guzel:9:

annelık bambaska bı duygu........olmadan yasanmııyo cok fazla..........hep gulluk gulıstanlıkta degıl sıkıntılı yerı geldımı.........ama sevgı herseyın ustesınde.....onu ıstemıyosunuz zaten ısteyınce öle bı duyguku arıyorsunuz onu....olmadan asla bısey söylenemz zaten hamılelıkle baslıyo tum duygular ve dogunca hazırsınız onu bakmaya ......rabbım herkese bu duyguyu yasatsın .........oğlum onyedı yasında zorlu donemı yasıyoruz.. kızlarımda ıkı bucuk onlardada ıkı yas sendromu basladı.......amaa herseye ragmen buyuduklerını gormek bırlıkte olmak cok guzel ..anne olmak cok guzel.....annelık sabır annelık sevgı demek.......herkese basarılar.......

mamba cok guzel yazmıssın caanım kızını cok optum....buyumus masallah.....valla dunya hayatında cogu zevkın sonuu var hersey sıkıyo ınsanı bı zaman sonra meslek ıs karıyer ..ama evlat cok baska.. her yasta onda baskaa seyler goruyor ınsan...annebabamıszdan goremedıgımız duyguları onlarda ve onlarla yasıyoruz belkıde....daha ıyı olucaz daha ıyı sevıcez bırbırımızı dıye...rabbım hayırlı evlatlar versın evlatlarada hayırlı anneler ...........annelık sadece dogurmakta degıl o duyguyu her doguran yasamıyo malesef...sokagaa kedı yavrısu gıbı bırakılan nıce mınık can var...rabbım sevgıye layık evlatlar ve anneler eylesın bızlerı........onlar bızım yarınımz gelecegımız ......

yıne ben...aslındsa o kadar genıs bı konukı ....sunu da demek ıstedım arkadaslar ..bebek ıstemıyuz belkı ılk zamanlar ama olup olmayacagını bılemıyuruz tam hah tamam herseyım oldu sımdı bebegım olsun dıyınce hemen o olmuyabılıyor ..o yuzden cok beklememek gerek bana gore ..bızım hazır olmamız hersey degıl yanı kısmet bırazda.....mesela bana gore ve cogu egıtımcıye gore kardes aralıkları uzun olmamalı yakın buyumelıler...ama oglumla kardselerı arasında on bes yas var......eskıden bu kadar kıtap yazı yoktu ama sevgıyle buyudu cogumuz sevgının adresı yok arkadaslar bı cobanın yada bı profun cocugu olmak degıl onemlı olan.. sevgıyle buyumek cok baska...kım nerde nasıl olursa olsun saglıklı sebgı dolu cocuklar olsun hayatımızda...suda bır gercekkkı cocuklar bırazda buyutuıyo anne ve babayı sabrı onlar öğteruyıo bıze svgıyı gostermeyı saflıgı durulugu...........herkese guzel bı gun olsun

denzgeldı kızına kocaman opucıuklr kızlarımdan

Teşekkürler elmuallim...uyansın.öpeceğim:))

size hayret ediyorum.benim tüm vaktimi kızım alıyor.3 tane düşnemiyorum bile.3 tane ..hepsi aynı...:18:ALLAH yardımcınız olsun...sabrınızdan ve enerjinizden az lütfen gönderin:1:

ayrıca;evet...gerçetn de öyle..biz onları değil onlar bizi büyütüyorlar.caaanım yvrularımız:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
canım denızgeldı valla cok zor yataga kendımı aksam bı atıyorum gece kalkmasam yıne ıyı ama nerde gece bes kez kalıyorum yıne ..bırı uyusa bırı uyanıyo..ama cok sukur saglıkla buyusunler ıns ..ıkı yas sendromu cabası bıde bagırmaları cıglıkları delı edıyo..senın kuzu nasıl

canım denızgeldı valla cok zor yataga kendımı aksam bı atıyorum gece kalkmasam yıne ıyı ama nerde gece bes kez kalıyorum yıne ..bırı uyusa bırı uyanıyo..ama cok sukur saglıkla buyusunler ıns ..ıkı yas sendromu cabası bıde bagırmaları cıglıkları delı edıyo..senın kuzu nasıl

Arkadaşım özel sohbetinizi özelden yapın lütfen, konu dışına çıkmayın.:47: Onun kuzu bunun kuzu şunun kuzu, kuzuların sağlığını konuşma topiği mi burası ?

hayret bıumsey ya nolmus yanı ..butun topıklerde konu dısına cıkılıyo hem ne alaka konu esyamı konu mal mı evlat ıste bızde kunsuyoruz cocuklarla alakalı ..baska topıklerdekılerı kımse gormez hayret yanı..

Arkadaşım özel sohbetinizi özelden yapın lütfen, konu dışına çıkmayın.:47: Onun kuzu bunun kuzu şunun kuzu, kuzuların sağlığını konuşma topiği mi burası ?

:53::53::53::53::53:

siz konuya bile katılmamışsınız.hem konu sahibi de değilsiniz..anlamadım.
topiğin adına bakarmısınız lütfen....ÇOCUĞUYLA İYİ İLİŞKİLER KURABİLMİŞ ANNELER LÜTFEN ANLATSIN
Belki yavrularmızın hatrını sorarak nasıl sağlıklı olabildiklerini,nasıl iletişim kurabildiklerini farklı yöntemlerini öğreneceğiz.
hiçbir yorumda bulunmayıp canınız sıkıldığında şeytan çatalı gösterdiğinize göre boş vaktiniz çok olmalıya da sinirli bir zamanda buraya girmişsiniz.:19:

Son düzenleme:

tahmin edebiliyorum.tabii senin üç katı bir yorgunluk.herhangi bir enerji içeceği ya da başka birşey kullanıyormusun.yiyecek,içeçcek.ben çok daraldığımda limonlu soda içiyorum .sanki iyi geliyor.daha dinç tutuyor.kendimi daha güçlü hissediyorum.bir kere de .ed.ull marka enerji içeceği denedim.güya kanatlandırrı diyor reklamında heh heh.oynatmadı bile..

ben de gece birkaç kez kalkıyorum üstünü örtmek için.tam bir saat yönünde dönerek uyyor.varmı böyle birşey yaaa.zilli...
iki yaş sendromunun okuyorum çok nette.araştırıyorum..bizim öyle çok fazla bağırıp çağırmamız yok tabenim çok üzerime geliyor.sabrımı deniyor.ama insnaız sonuçta...sırasıyla tv yi kapatıyor,prizlere elini uzatıyor,predelerin bağlarını bozuyorsonra da bana dönüp ı ı diyor.yok yapmıycam diyo....yemeğini yedikten sonra mama sandalyesinde ne varsa etrafa saçıyor atıyortablayı söküyor atıyoryiyecekleri mıncıklıyor.ayağıyla masayı devirmeye çalışıyor...bunlar normal yaramazlıklar mı oluyor?özellikle masaya ayağını uzatmasına tahammül edemiyorum.masayı devirdiği de oldu.üzerindekiler de öyle cabası..sesimi yükseltiyorum ne yalan....saygıyı öğrenmeli..çok akıllılar çünkü...herşeyi bile bile yapıyorlar...
bu konularda neler yapıyorsun?taktiklerin var mı?kitaplar daokuyorum ama daha bu konulara gelmedim:1:

:53::53::53::53::53:

siz konuya bile katılmamışsınız.hem konu sahibi de değilsiniz..anlamadım.
topiğin adına bakarmısınız lütfen....ÇOCUĞUYLA İYİ İLİŞKİLER KURABİLMİŞ ANNELER LÜTFEN ANLATSIN
Belki yavrularmızın hatrını sorarak nasıl sağlıklı olabildiklerini,nasıl iletişim kurabildiklerini farklı yöntemlerini öğreneceğiz.
hiçbir yorumda bulunmayıp canınız sıkıldığında şeytan çatalı gösterdiğinize göre boş vaktiniz çok olmalıya da sinirli bir zamanda buraya girmişsiniz.:19:

Konu dışı mesajı eleştirmek için konu sahibi olmak şart mı? Bu başlığı görüp konuyu okumak isteyen benim gibi insanların sayfalarca konudan alakasız ÇÖP okumasına vicdanım razı olmadı. Çocuğunuzla nasıl ilişki kurduğunuzu anlatın da, yani X nasıl canım, y hasta oldu cicim...Bu direkt kişisel sohbettir, ve onun mekanizmaları farklı, özel mesaj, sohbet-geyik bölümü vs..

tahmin edebiliyorum.tabii senin üç katı bir yorgunluk.herhangi bir enerji içeceği ya da başka birşey kullanıyormusun.yiyecek,içeçcek.ben çok daraldığımda limonlu soda içiyorum .sanki iyi geliyor.daha dinç tutuyor.kendimi daha güçlü hissediyorum.bir kere de .ed.ull marka enerji içeceği denedim.güya kanatlandırrı diyor reklamında heh heh.oynatmadı bile..

ben de gece birkaç kez kalkıyorum üstünü örtmek için.tam bir saat yönünde dönerek uyyor.varmı böyle birşey yaaa.zilli...
iki yaş sendromunun okuyorum çok nette.araştırıyorum..bizim öyle çok fazla bağırıp çağırmamız yok tabenim çok üzerime geliyor.sabrımı deniyor.ama insnaız sonuçta...sırasıyla tv yi kapatıyor,prizlere elini uzatıyor,predelerin bağlarını bozuyorsonra da bana dönüp ı ı diyor.yok yapmıycam diyo....yemeğini yedikten sonra mama sandalyesinde ne varsa etrafa saçıyor atıyortablayı söküyor atıyoryiyecekleri mıncıklıyor.ayağıyla masayı devirmeye çalışıyor...bunlar normal yaramazlıklar mı oluyor?özellikle masaya ayağını uzatmasına tahammül edemiyorum.masayı devirdiği de oldu.üzerindekiler de öyle cabası..sesimi yükseltiyorum ne yalan....saygıyı öğrenmeli..çok akıllılar çünkü...herşeyi bile bile yapıyorlar...
bu konularda neler yapıyorsun?taktiklerin var mı?kitaplar daokuyorum ama daha bu konulara gelmedim:1:

canım selam.....bu yasları bı gecsek daha rahat olucaz .. ama gercekten ıstedıklerını yaptırıyolar ısteyınce ..su an bı kıtap okuyorum cok ılgımı cektı ..bes gunde mukemmel cocuk dıye..yabancı bı yazar ...tavsıye edrım yazarım bı ara sana bı alt topıge gel bazen beklerım....optum kuzunuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Back