Çocuğunuzun saçını, gürleşmesi için sıfıra vurdurdunuz mu ?

vallahi canım ben açıkçası taraftar değildim ama eşim benden habersiz birgün vurdurmuş sıfıra 7 aylıktı ve erekek benim bebeğim ama çok işe yaradı çok seyreti saçları hatta bazı yerlerinde yoktu bile ama şimdi acayip gür çıkıyor ve çok çabuk uzuyor bende işe yaradı açıkçası bi zararı da yok ki hem yazın rahat eder ......

sana küçük bir hikaye anlatacağım canım.
bir zamanlar bir kasapla bir berber iddaya girmişler hangimizin oğlu daha güçlü diye ve bir ay sonra çocukları güreştirmek için sözleşmişler. kasap hergün çocuğunnu etle beslemiş güçlensin diye. beberse her gün hem saçını hemde bedenindeki tüyleri kazımış çocuğun. ve bir ay sonunda çocukları çıkarmışlar çimlere. sonuç garip beberin oğlu o gürbüz kasabın oğlunu alıvermiş altına :KK1:

kıssadan hisse canım.son yıllarda dikkat ettiysen sporla ilgilenen çocukların ve gençlerin saç ve vücutlarındaki tüyleri kazıttırıyor antrenörlerin bazıları ve bunun bir sebebi var saça depolanan vitaminleri vs. kaslara yoğunlaştırabilmek için bunu yapıyorlar. yani saçı kazıtmak kıla değil bedene fayda sağlıyor :KK1: benim oğlumda kel doğdu ve hala çok seyrek saçı ama kazıtmayı kesinlikle düşünmüyorum. hatta kestirmeyi bile düşünmüyorum.

:KK60: güzelmiş valla çok güldüm ...

bende saçı sıfıra vurdurunca sıklaşacağına inanmıyorum benim oğlum saçlı doğdu ilk 7 aylıktı normal şekilde kestirdim amerikan gibi ama daha uzunu sonra saçını hep uzattım uçlarından kestirerek ama gelin görünki nasıl gür hemde çok çabuk uzuyor bence genetik benimde çabuk uzar babasınında bize çekmiş iyikide sıfıra vurdurmamışım şimdi 4 yaşına girecek

saçın gürleşmesi kazıtmakla olsaydı ben rapunzel olurdum herhalde.annemlerden ilkokula bile giderken saçımı sıfıra vurdurmuşlardı erkek gibi nasıl utanıyordum anlatamam süreklide ağlıyordum ama ne oldu hala mısır püskülü gibi saçlarım...kızımında bana çekmiş onunda az ama asla kazımayı düşünmüyorum eşim kaztalım eşitlenir diyor ama ben istemiyorum kızım biraz süslü saçlarını falan tarar kendince hergün onun psikolojisini düşünüyorum kazıtsam ne yapacak nasıl üzülür kızım 17 aylık olmasına rağmen psikolojisinin bozulacağını düşünüyorm faydasıda yok zaten..

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip medaa isimli videolara oylarınızı bekliyoruz :))
üyeliği aktifleştirme linki genelde gereksiz klasörüne düşüyor
şimdiden teşekkür ederiz

ben azerbaycanda yasiyorum,kendim de azerbaycanliyim...
bizde adettir cocuk 1 yasina geldiginde saci sifir vurulur.
ben kizimi 3 ayllikken sifir vurdurmustum,hic saci yoktu olan da dokuluyordu,sonra saclari cok guzel cikti.
simdi de eylul gibi 1 kere vurdurucam daha da gur cikacak.

merhaba,
kızım 19 aylık ve az saçı var. son bir kaç aydır arkaları uzamaya başladı. ne sıfıra vurdurdum ne de başka bişey yaptım. kendi haline bıraktım. sen de öle yap bence.. hatta ilk zamanlar kel prensesim die severdim. kimsenin dediğine de kulak asma.. onlar bizim güsel kuzularımız. kimse saçsız kalmamış ayrıca:)
sevgiler.

beni ve erkek kardeşimi dedem ay dolmadan kabak kafa yaparmış annemde çok sinirlenirmiş ama şimdi ikimizde çok memnunuz saçlarımız gür ve sağlıklı:KK34:

X