Çocuğunuzun saçını, gürleşmesi için sıfıra vurdurdunuz mu ?

nisasum

birtanem,minik kelebeğim
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
2.385
6
merhaba kızlar 19 aylık kızım var sacsız dogmustu zaten sımdıde bakıyorum cok sık değil benim babasının gür ama onun seyrek bayagı.. cevremde her kafadan baska birses cıkıyor kimi sıfıra vurdur kimi faydası olmaz diyor kızımın saclarıda yeni uzamısken kıyamıyorum ama ilersi için yapmasam gür cıkarmı? sizler neler yaptınız? yada cevreniz yaptıran varmı gerceklik payı varmı?

benimde küçükken öyleymiş sıfıra filan vululmuş ama faydası olmamaış .yazık kızına bak nerdeyse 2 yaşına gelmiş uzar ya dert etme ve vurdurma sıfıra uzar yaa

merhabalar,
benim oğlumda saçlı doğdu saçları uzadı ama cansız gibiydi güçlrnsin diye haftada bi badem yağı sürüyorum. masaj yapıp yıkayıyorum.

faydası olduu gibi, ama çok değil eşim vurduralım diyor kıyamıyorum çirkin olur diyorum.

sizde badem yağını deneyin haftada bi masaj yaypıp bol su ile yıkayın.

teşekkür ederim kızlar birde badem yagını deneyeyim bakalım kıyanmıyorum kı saca

bizim de seyrek saçları doktorun da dikkatini çekti haliyle..kanında çinkosuna bakıldı,baktırın siz de..çinko eksikliğiyle de ilgiliymiş..çinko kullanıyoruz şimdi..beslenmeyle alakalı kesmeyle filan olucanı sanmıoyrum

Son düzenleme:
canım bende de aynı sorun var.2,5 yaşında kızım var. saçları seyrek ve cansız..
komşumun biri taktı saçlarına her gördüğünde yazık çocuğa eziyet çektiriyorsun, ilerde dökülür, kestir saçlarını diyor..kıyamıyorumda yeni yeni toplanıyor...annem küçükken benim saçımıda kazıtmış ama sayrek ve cansızmış..
herkes birşey diyor zaten boş ver kendi bildiğini yap ben kestirmiyorum...2 tane kuaföre sordum biri dedi alakası yok.. biri dedi benimde kızım var kazıdım faydası oluyor dedi...

canım bende de aynı sorun var.2,5 yaşında kızım var. saçları seyrek ve cansız..
komşumun biri taktı saçlarına her gördüğünde yazık çocuğa eziyet çektiriyorsun, ilerde dökülür, kestir saçlarını diyor..kıyamıyorumda yeni yeni toplanıyor...annem küçükken benim saçımıda kazıtmış ama sayrek ve cansızmış..
herkes birşey diyor zaten boş ver kendi bildiğini yap ben kestirmiyorum...2 tane kuaföre sordum biri dedi alakası yok.. biri dedi benimde kızım var kazıdım faydası oluyor dedi...

benim kızımın saçlarınıda kayın validem benden habersiz kazıtmıştı ve ben alakasının olmadığını söylediğim halde arkadaşlar çoçuklarımız bizim genlerimizi taşıyor mutlaka ailede saçı seyrek olan birileri vardır benim kızıma gelince hiç faydası olmadı çünkü zaten eşim,kaynanam onun kızkardeşleri saçları o kadar seyrekki saç aralarında kellikler bile var e benim küçük kıızmda onlara benzemiş avantajı çabuk uzaması protein ve çinko alımı saçın uzamasına yardımcı olur sıklaşmasına degil

kesinlikle bir faydası olmaz sadece göz yanılması oluyor sıfıra vurdurduğunda yeni saç hücreleri oluşmuyor ki gürleşsin sadece saç tellerinin uçları kütleştiği için daha gür görünüyor

merhaba kızlar 19 aylık kızım var sacsız dogmustu zaten sımdıde bakıyorum cok sık değil benim babasının gür ama onun seyrek bayagı.. cevremde her kafadan baska birses cıkıyor kimi sıfıra vurdur kimi faydası olmaz diyor kızımın saclarıda yeni uzamısken kıyamıyorum ama ilersi için yapmasam gür cıkarmı? sizler neler yaptınız? yada cevreniz yaptıran varmı gerceklik payı varmı?

hic alakasi yok bence, benim saclarimi annem kucukken hep kazittirdi.ama yinede seyrek. kizimin saclarida seyrek ama ben kazittirmayi dusunmuyorum simdilik.

sana küçük bir hikaye anlatacağım canım.
bir zamanlar bir kasapla bir berber iddaya girmişler hangimizin oğlu daha güçlü diye ve bir ay sonra çocukları güreştirmek için sözleşmişler. kasap hergün çocuğunnu etle beslemiş güçlensin diye. beberse her gün hem saçını hemde bedenindeki tüyleri kazımış çocuğun. ve bir ay sonunda çocukları çıkarmışlar çimlere. sonuç garip beberin oğlu o gürbüz kasabın oğlunu alıvermiş altına :KK1:

kıssadan hisse canım.son yıllarda dikkat ettiysen sporla ilgilenen çocukların ve gençlerin saç ve vücutlarındaki tüyleri kazıttırıyor antrenörlerin bazıları ve bunun bir sebebi var saça depolanan vitaminleri vs. kaslara yoğunlaştırabilmek için bunu yapıyorlar. yani saçı kazıtmak kıla değil bedene fayda sağlıyor :KK1: benim oğlumda kel doğdu ve hala çok seyrek saçı ama kazıtmayı kesinlikle düşünmüyorum. hatta kestirmeyi bile düşünmüyorum.

saç akzıtmayı bebeğn ilk saçı için söylüyorlar. ilkbaharda güller patlayınca ilk saçını kestirin derler bir bildikleri vardır elbet ama genetikse seyrekliği bişey yapamazsın.

ben bu konuyu doktorumuza sormuştum.Bana genetik bişey bu dedi.Zaten 2 yaşından sonra çocukların saçları artarmış.Benim kızımında hakkaten öle oldu ama zaten çok fazla gür olmasınıda beklemiorum.Benim saçlarımda çok gür değil babasınında.Armutta dibine düşeceğine göre :))
ben kazıtma derim.Hem çok çirkin oluo ya.Yazık kızçeye :))

12 aylik olunca bende kizimin saclarini sifir yaptirdim baktim siklasiyo gibi geldi bi daha sifir yaptik ama uzadikca gordum ki hic farketmemis :).. cocugun sacini bosuna kesmisim... bence kestirecek varsa 15 aylik olana kadar kesin sonrasinda cocuk sacini farketmeye baslayinca kiziyo sacim yok diye...

sana küçük bir hikaye anlatacağım canım.
bir zamanlar bir kasapla bir berber iddaya girmişler hangimizin oğlu daha güçlü diye ve bir ay sonra çocukları güreştirmek için sözleşmişler. kasap hergün çocuğunnu etle beslemiş güçlensin diye. beberse her gün hem saçını hemde bedenindeki tüyleri kazımış çocuğun. ve bir ay sonunda çocukları çıkarmışlar çimlere. sonuç garip beberin oğlu o gürbüz kasabın oğlunu alıvermiş altına :KK1:

kıssadan hisse canım.son yıllarda dikkat ettiysen sporla ilgilenen çocukların ve gençlerin saç ve vücutlarındaki tüyleri kazıttırıyor antrenörlerin bazıları ve bunun bir sebebi var saça depolanan vitaminleri vs. kaslara yoğunlaştırabilmek için bunu yapıyorlar. yani saçı kazıtmak kıla değil bedene fayda sağlıyor :KK1: benim oğlumda kel doğdu ve hala çok seyrek saçı ama kazıtmayı kesinlikle düşünmüyorum. hatta kestirmeyi bile düşünmüyorum.

bunu her yerde yazıyorum yine yazıcam
siz saçları kazıtınca o proteinler bedene gitmiyor
saç uzamaya devam ediyor zaten
ne kadar uzun olursa olsun o zaten uzayacak
kestirseniz de kestirmeseniz de
saçta vitamin minarel filan da depolanmıyor zaten
saçlarım upuzunken de aynıydım şimdi kısacık hala aynıyım ben kilo vücut şekli vs. olarak..

bunu her yerde yazıyorum yine yazıcam
siz saçları kazıtınca o proteinler bedene gitmiyor
saç uzamaya devam ediyor zaten
ne kadar uzun olursa olsun o zaten uzayacak
kestirseniz de kestirmeseniz de
saçta vitamin minarel filan da depolanmıyor zaten
saçlarım upuzunken de aynıydım şimdi kısacık hala aynıyım ben kilo vücut şekli vs. olarak..

"[Saçin Yapısı Nasıldır]

İnsan saçı keratin denen bir proteinden oluşur. Keratin tırnakta da bulunan kopmaya ve aşınmaya dayanıklı bir proteindir. İnsan vücudundaki diğer proteinler gibi keratin de amino asit olarak adlandırılan küçük moleküllerin birleşmesinden oluşmuş büyük bir moleküldür. Kreatin stoplazma içinde oluşur ve yapısında sistein, arginin ve serin gibi bir çok amino asit vardır. Bu amino asitler peptit bağlarıyla birbirine bağlanarak uzun zincirler oluştururlar.

Peptit bağlarından başka kimyasal bağlarda vardır. Bunlar: Hidrojen bağları, Yan bağların yaptığı tuz köprüleri, Disülfit bağları ve Van der Waals bağlarıdır. Disülfit bağlarının herhangi bir nedenle kopması saçı zayıflatır. Ancak diğer tuz köprüleri var olduğu sürece kıl parçalanmaz.

Saçın yapısında keratin proteininden başka lipidler (fosfolipidler, kolesterol ve yağ asitleri), eser elementler ve % 20 oranında su bulunur. Saç kılları derinin altında ve üstünde bulunur. Derinin altındaki kısım keratinize olmamıştır. Ancak derinin üstündeki kısım keratinize olmuştur. Saçın derinin dışında kalan kısmına saç gövdesi denir. Saç gövdesi keratine dönüşmüş ölü hücrelerden oluşur. Saçı kesilen kişinin hiçbir acı hissetmemesinin nedeni işte bu yapıdır."

site ismi vermek yasak olduğundan kaynağın ismini veremeyeceğim. fakat zaman zaman saçı kısa yada uzun kullanmanın zayıflamaya yada şişmanlamaya etkisi olmaz.ancak kretinin kas hücrelerindeki enerji depoları olduğunuda unutmamakta alakası yoktur dememektede fayda var. ayrıca gerçek anlamda eğitim görmüş antrenörlerinde anatomi dersi almak zorunda olduklarını unutmayalım lütfen.

"[Saçin Yapısı Nasıldır]

İnsan saçı keratin denen bir proteinden oluşur. Keratin tırnakta da bulunan kopmaya ve aşınmaya dayanıklı bir proteindir. İnsan vücudundaki diğer proteinler gibi keratin de amino asit olarak adlandırılan küçük moleküllerin birleşmesinden oluşmuş büyük bir moleküldür. Kreatin stoplazma içinde oluşur ve yapısında sistein, arginin ve serin gibi bir çok amino asit vardır. Bu amino asitler peptit bağlarıyla birbirine bağlanarak uzun zincirler oluştururlar.

Peptit bağlarından başka kimyasal bağlarda vardır. Bunlar: Hidrojen bağları, Yan bağların yaptığı tuz köprüleri, Disülfit bağları ve Van der Waals bağlarıdır. Disülfit bağlarının herhangi bir nedenle kopması saçı zayıflatır. Ancak diğer tuz köprüleri var olduğu sürece kıl parçalanmaz.

Saçın yapısında keratin proteininden başka lipidler (fosfolipidler, kolesterol ve yağ asitleri), eser elementler ve % 20 oranında su bulunur. Saç kılları derinin altında ve üstünde bulunur. Derinin altındaki kısım keratinize olmamıştır. Ancak derinin üstündeki kısım keratinize olmuştur. Saçın derinin dışında kalan kısmına saç gövdesi denir. Saç gövdesi keratine dönüşmüş ölü hücrelerden oluşur. Saçı kesilen kişinin hiçbir acı hissetmemesinin nedeni işte bu yapıdır."

site ismi vermek yasak olduğundan kaynağın ismini veremeyeceğim. fakat zaman zaman saçı kısa yada uzun kullanmanın zayıflamaya yada şişmanlamaya etkisi olmaz.ancak kretinin kas hücrelerindeki enerji depoları olduğunuda unutmamakta alakası yoktur dememektede fayda var. ayrıca gerçek anlamda eğitim görmüş antrenörlerinde anatomi dersi almak zorunda olduklarını unutmayalım lütfen.

yorumlarınz için teşekkürler kızlar

Hiç kestirmedim ben 15 aylık şuan kıvır kıvır saçları var çok güzel o yüzden kıyamıyorum

benim eşim benden habersiz makşnayla sıfıra vurdurmuştu geçen yaz şimdiye kadar da 3 kez traş ettirdik kısalttık sadece çok gür ve sık uzuyor :))

kızlar benim oğlumunda saçları seyrek ve cansız şu an 12 aylık.görenler saçını kestirin canlansın diyor ama eşim oğlumun saçını uzatmak istiyor.o yüzden kestirmiyor.tabi bebek saçı olduğu için cansız.hani kestirsek artar mı sanmıyorum en fazla biraz daha güçlenir.bakalım, şu anda ki seçimimiz kestirmeme yönünde :KK34:

Son düzenleme:
X