- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
- 598
Ya dikkat eksikliği değilde derstensıkıyor.mesela bende var dikkat eksikliği bişey okurken yanlış okuyorum hatta oğlum düzeltiyor yanlış yazdın diye belirtiler hep çıkıyor doktor biz ilacı vericez oda ilerlicek dedi ilaç alınca pür dikkat kesiliyor evet ama gerek varmı ya ben bunu kendim zaten öğretiyorum ne demek 1.sınıfta başarılı olacak diye ilaç almak.saçma sapan şeyler söylüyorlar.dediğiniz gibi sonuç çıksın düzgün bi psikolog bulucam
Psikatriste götürün konuşma testi uygulucaklar gerek görürlerse konuşma terapisi alır ama eğer hayatını etkiliyorsa endişe ediyorsanız götürün çünkü benim oğlum geç konuştu fazla anlaşılır değildi ve şimdi baya bi ilerledi herkes anlıyorKonuşmadaki sorunu merak ettim
Benimkinin de var bir sıkıntısı gibi de
R söyleyemiyor bir de ç lerle sorunlu
Dilerseniz test sonuçlarından sonra tekrar iletişime geçebiliriz. Lütfen çocuğunuz nasıl öğrendiğini, öğrenmeyi hangi yollarla gerçekleştirdiğini (canlandırma, benzetme, somutlaştırma vs) gözlemleyin. Okuldaki harfleri de çocuğunuz öğrenme metoduna uygun öğretmeye çalışın. Öğretmeninize fazladan iş yükü çıkacaktır ama o da aynı metodla çocuğunuza öğretim yapmaya çalışsın. Öğrenme yolu farklı olduğu için değerlendirme de farklı olmalı. Lütfen çocuğunuzu bu kara düzende harcamayın. Farklı bir öğretmen tuttuğunuzda da olumlu bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz şey onun anlayabildiği şekilde öğretmeye çalışmak. Birinci sınıftaki bir çocuk için okuma yazmayı öğrenmekten daha önemli bir şey var; o da başarıyı tatmak. Çocuğunuza bunu tattırın ve destekleyin.Ya evet bazen ileri zekadanda kaynaklanabiliyor.öğrrtmeni boşuna götürdün doktora çok zeki dedi fakat ben ne çıkacağını testte çok merak ediyorum.ona göre bir yol izlicem.size çok teşekkür ederim.oğlum yeni hecelemeye başladı ama yazmayı hiç sevmiyor.okulda arkadaşları ileride olduğu için çok strese girdi tırnak yiyor etlerini soyuyor.birde koltukların derilerini ısırmaya başladı.bende bol bol ilgileniyorum ders çalışıyoruz ama çok sıkılıyor.acaba diyorum öğretmen tutsam ama ondadamı sıkılır sizin gibi insanlara çok ihtiyaç var keşke herkes böyle bilgilenebilse
Kitabını okuyorum ama hep ilaç tavsiye ediyor.hafta sonları tablet veriyorum sadece.peki hiperaktiflikten dolayımı evde çok sakin ama dışarıda tehlikeli şeyler yapabiliyor test çıkınca sonuçları paylaşırım sizlerleSikilmakta dikkat eksikliginin bir parcasidir. ADHD bunu bir arastirin.
Beyini arada dinlendirmek gerek. Resim , muzik bugun icin iyi secim.
Aman ihmal etmeyinbenimde kardeşim de problemler var bu tarz o yüzden sordum takipteyim bakalım nasıl sonuçlar çıkacak
Evet çok doğru söylüyorsunuz peki bu hep böylemi gider yoksa bi yaştan sonra atıcakmı?üzüldüğünü duyduğumdan beri çok stresteyim.birde öğretmen güzel yazmamışsın deyince kırdı o şevkini önceden hadi ödev yapalım diyen çocuk ödev yapıcaz deyince ağlıyorDilerseniz test sonuçlarından sonra tekrar iletişime geçebiliriz. Lütfen çocuğunuz nasıl öğrendiğini, öğrenmeyi hangi yollarla gerçekleştirdiğini (canlandırma, benzetme, somutlaştırma vs) gözlemleyin. Okuldaki harfleri de çocuğunuz öğrenme metoduna uygun öğretmeye çalışın. Öğretmeninize fazladan iş yükü çıkacaktır ama o da aynı metodla çocuğunuza öğretim yapmaya çalışsın. Öğrenme yolu farklı olduğu için değerlendirme de farklı olmalı. Lütfen çocuğunuzu bu kara düzende harcamayın. Farklı bir öğretmen tuttuğunuzda da olumlu bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz şey onun anlayabildiği şekilde öğretmeye çalışmak. Birinci sınıftaki bir çocuk için okuma yazmayı öğrenmekten daha önemli bir şey var; o da başarıyı tatmak. Çocuğunuza bunu tattırın ve destekleyin.
Kitabını okuyorum ama hep ilaç tavsiye ediyor.hafta sonları tablet veriyorum sadece.peki hiperaktiflikten dolayımı evde çok sakin ama dışarıda tehlikeli şeyler yapabiliyor test çıkınca sonuçları paylaşırım sizlerle
Cok ama cok yanlis yapmissinz ilacini kullanmayarak o ilaclar her ilac gbi zarari var tabikide bende hiperaktivite teshisi konumstu kucukken ve dogru ilac tedavisi olmadgi icin davranis bozuklugna cevirdi snra bir psikiyatriye dha goturdu annem cok sukur o verdgi ilaclarla dogru tedaviyle 18 yasinda yenebildim hastaligi ve ilaclari dogru kullanmsaydim hastalogim davrans bozuklugundan belkide kisilik bozuklgu vs vs gbi hastaliklara birakicakti kendni ilac kullanmayarak iyi anne olmuyorsunz cocugunuza bunu yapmya hakknz yokmerhaba arkadaşlar.eğer sizde çocuğunuzla ilgili sorunlar yaşıyorsanız size önerilerim olucak yaşadığım deneyimleri anlatıcam.bundan önce prozac kullanıyorum diye bahsetmiştim.oğlum çok inatçı ağlayan mızmız ve derslerinde biraz geriydi.birde tanıdığı tanımadığı kişilerle fazla konuşmazdı çok utandığı için.ilk götürdüğüm Psikatrist sosyal fobisi var dedi.ilacı 26gün kullandım ve hiçbir ilerleme olmadı oğlumda.bu arada 6yaşında.1.sınıfa gidiyor.öğretmeni çok zeki fakat derse vermiyor kendini diye şikayetleri oluyordu Allahtan anlayışlı bir öğretmen çünkü derslerde hep geziniyormuş.neyse ilaç uyku yapmaya başladı devamlı uyuyordu.şimdi size anlatmak istediğim şeyler var.biz başka psikatriste gittik geçen hafta.epey bi para ödedik (300)oğlumu aldı odaya 20dk durdu ve sonra oğlum çıktı bizimle konuştu.matematik sormuş ve resim yaptırmış.bize sordu siz çocuğunuzla oyun oynuyormuşsunuz.dedimki sadece hafta sonları çünkü hafta içi ders çalışıyoruz resimde çocuk çizmiş oğlum sordum mutsuz olsaydı neden mutsuz olurdu dedim tableti alındığı için demiş oğlum.bize tavsiyeler verdi ve öğrenim güçlüğü var dedi perşembe günü viskar testi yapıldı sonucunu almadık.öğrenim güçlüğü olduğu için ritalin verdi.ben şok oldum internette araştırdığımda.ve kesinlikle vermedim.doktora gittiğimde ilaca başlamıcağımı anlattım.bize ufak kitapçıklar verdi.babasınada pahalı oyuncak aldığınızda ilgilenmiş olmuyorsunuz dedi ailecek oynayabileceğimiz oyunlar söyledi ve zeka geliştirici oyunlar.benim oğlum çok hareketli değil dışarıda çocuklarla çok koşturur ama evde kendi halinde oynar benimle resim yapar.öğrenim güçlüğü için ritalin verdi. zaten prozac kullanıyordum çok az olduğu için ilacı yükseltti.araştırmalarıma göre ikisi beyinde kalıcı hasara yol açıyormuş.en iyi doktor diyoruz çocuklara yaptıklarına bakın.ben şanslıydım çünkü hiperaktif çocuğu olan arkadaşım vardı.çok yan etkisini gördü tabi o etkisini gördü iyileşti çocuğu.küfür edip başkalarına sataşırdı .ama oğlum okadar olmadığı için ilaca başlamamam için çok konuştu anlattı bende almadım.prozac verdiğim için bile çok kızıyorum kendime.şimdi babası doktorun konuşmalarından çok ders çıkarttı.oturup birlikte oyun oynuyoruz ilgileniyor gülüyoruz.oğlum arada bir mızmızlanıyor ama kulak asmıyorum yada ilgisini başka yere kaydırıyorum.öyle güzel düzeliyorki.bakarsan bağ bakmazsan dağ olurmuş.zaten konuşma problemi olduğu için özel ders alıyoruz bende ders çalıştırıyorum atlatıcağımıza eminim.bu bizim yüzümüzden olduğunu anladım.tabiki hiperaktif olan çocuklar var saldırgan küfreden açıkçası öyle olsaydı kullanırdım.çünkü sinir kalmıyor o çocuğa bağırmak ilaçtan daha çok zarar veriyor.çocuk okulda dışlanıyor hatta başı derde giriyor.size tavsiyem çocuğunuzla beraber oynayabileceğiniz oyunlar alın ailecek oynayın tablet vermeyin telefonlarınızla fazla ilgilenmeyin işe başlamadan önce çocuğunuzla oynayın yakanızdan düşecek size rahat vericek.ve kitap alın.doktorun bana aldırdığı kitap Robert j.mackenzie çocuğunuza sınır koyma adlı kitabı.mutlaka alın okadar çok kural koyarken yaptığımız yanlış varki iletişimimize engel oluyormuş ve hiperaktif çocuğu olanlara önerim lütfen kızmayın onlar isteyerek bu hareketleri yapmıyorlarmış istem dışıymış hareketleri.öğretmeninede bahsedin.yazın futbola başlıcak geçen senede gidiyordu.spor disipliniyle büyüyen çocuk farklı oluyor.arkadaşlar hani diyoruzya ne güvenebilecek arkadaş kaldı ne akraba haberleri açıyoruz sapığından tutun dolandırıcılara.yeni nesil umarım daha güzel yetişir bizde elimizden geleni yapalım.
Bu hastalik zaten beyindeki sinirle ilgili bi yerin bozuklugndan kaynaklaniyorms ve o yeri tedavi etmek amacli kullaniliyor o ilaclar samsun da bir doktor var psikiyatr bnim doktorum istersn adini verebilirim.netten arastrEvet ama neden evde durgun onu anlayamadım.biz psikatriste gittik ama ilaç verdi.ilaçsız devam etmek istiyorum dedim tamam dedi.ilaç neler yapıyor okudum ileride düzelicek diye umuyorum uyuşturmak çözüm değil bana göre.prozac kullanırken uyuyordu devamlı.ve bırakalı 5gün oldu halen yüksek sese çok hassaslaştı kulaklarını kapatıyor.teste göre doktor değerlendiricek sanırım.
Evet birde böyle birşey var ama prozac neyi tedavi edecek onu anlamadım bana önerdiği ritalin rintalin tedavi etmiyor rintalin sadece 3saat dikkat topluyor bukadar.davranış bozukluğu var gibi.ama bunu ilaçlarmı tedavi edecek.kimseyi rahatsız etmiyor düz duvara tırmanmıyor dürtüselliği var hep merak ediyor ben test yapılmadan ilaca başlamayı kabul etmiyorum bu ilaçlar kalıcı hasara yol açıyor prozac ve rintalin ikilisini aynı anda kullanmayı araştırın derim.kalıcı hasar bırakıyor.helede rintalin.kırmızı reçeteyle satılıyor.Cok ama cok yanlis yapmissinz ilacini kullanmayarak o ilaclar her ilac gbi zarari var tabikide bende hiperaktivite teshisi konumstu kucukken ve dogru ilac tedavisi olmadgi icin davranis bozuklugna cevirdi snra bir psikiyatriye dha goturdu annem cok sukur o verdgi ilaclarla dogru tedaviyle 18 yasinda yenebildim hastaligi ve ilaclari dogru kullanmsaydim hastalogim davrans bozuklugundan belkide kisilik bozuklgu vs vs gbi hastaliklara birakicakti kendni ilac kullanmayarak iyi anne olmuyorsunz cocugunuza bunu yapmya hakknz yok
Evet ama neden evde durgun onu anlayamadım.biz psikatriste gittik ama ilaç verdi.ilaçsız devam etmek istiyorum dedim tamam dedi.ilaç neler yapıyor okudum ileride düzelicek diye umuyorum uyuşturmak çözüm değil bana göre.prozac kullanırken uyuyordu devamlı.ve bırakalı 5gün oldu halen yüksek sese çok hassaslaştı kulaklarını kapatıyor.teste göre doktor değerlendiricek sanırım.
Bende prozac kulladim.ve ritalinde en son tedaviyi trileptal 300 mg sona erdirebildim her ilac dogru demiyorum ama bu hastalk.ilerlerse benim.gbi kucuk yasta dha fazla mg almak dha fazla yan etkisi olan ilac kullanmak zorunda kalicak bn evladnza cok uzuldum yanls anlamayin ama doktorunuzu degstrinEvet birde böyle birşey var ama prozac neyi tedavi edecek onu anlamadım bana önerdiği ritalin rintalin tedavi etmiyor rintalin sadece 3saat dikkat topluyor bukadar.davranış bozukluğu var gibi.ama bunu ilaçlarmı tedavi edecek.kimseyi rahatsız etmiyor düz duvara tırmanmıyor dürtüselliği var hep merak ediyor ben test yapılmadan ilaca başlamayı kabul etmiyorum bu ilaçlar kalıcı hasara yol açıyor prozac ve rintalin ikilisini aynı anda kullanmayı araştırın derim.kalıcı hasar bırakıyor.helede rintalin.kırmızı reçeteyle satılıyor.
Hangisine gidicem bilmiyorumki 2doktora gittim ikisi hemen ilaç yazıyor.test yapılmadan.bana göre uzun uzun araştırmadan vermemeleri gerekiyor.20dk gördü oğlumu ve bize sorular yöneltti bakın o ilacı Nasıl verebilmiş korkunç.sizin mesleğiniz nedir bu arada?çok bilgilisiniz iyiki bilgi aktarıyorsunuz bana teşekkür ederimProzac 8 yasin altindakilere verilmiyor diye biliyordum. Sen en iyisi baska bir psikiatriste daha gorun. Biz burdan ne desek bos.
Hangisine gidicem bilmiyorumki 2doktora gittim ikisi hemen ilaç yazıyor.test yapılmadan.bana göre uzun uzun araştırmadan vermemeleri gerekiyor.20dk gördü oğlumu ve bize sorular yöneltti bakın o ilacı Nasıl verebilmiş korkunç.sizin mesleğiniz nedir bu arada?çok bilgilisiniz iyiki bilgi aktarıyorsunuz bana teşekkür ederim
Peki sizde küçükken ne sorunu vardıBende prozac kulladim.ve ritalinde en son tedaviyi trileptal 300 mg sona erdirebildim her ilac dogru demiyorum ama bu hastalk.ilerlerse benim.gbi kucuk yasta dha fazla mg almak dha fazla yan etkisi olan ilac kullanmak zorunda kalicak bn evladnza cok uzuldum yanls anlamayin ama doktorunuzu degstrin
Geçmiş olsun canım. Sorunu çözmeniz e sevindim. Hele tek çocuk olunca durum daha zor. Bizimki de inanılmaz konuşuyor ama öyle böyle değil. Okulda evde hep aynı. Deney yapma hastası öğrendiği tüm deneyleri anlatır. Geçen ogretmenine yoğurt nasıl yapılır onu anlatmış. Dinlenmek istiyor. Sorular sormak ve kendisine soru sorulmasını istiyor. Ama bunu sürekli sürekli istiyor 7 24konuşma kapasitesi var. Hemde herkesle.merhaba arkadaşlar.eğer sizde çocuğunuzla ilgili sorunlar yaşıyorsanız size önerilerim olucak yaşadığım deneyimleri anlatıcam.bundan önce prozac kullanıyorum diye bahsetmiştim.oğlum çok inatçı ağlayan mızmız ve derslerinde biraz geriydi.birde tanıdığı tanımadığı kişilerle fazla konuşmazdı çok utandığı için.ilk götürdüğüm Psikatrist sosyal fobisi var dedi.ilacı 26gün kullandım ve hiçbir ilerleme olmadı oğlumda.bu arada 6yaşında.1.sınıfa gidiyor.öğretmeni çok zeki fakat derse vermiyor kendini diye şikayetleri oluyordu Allahtan anlayışlı bir öğretmen çünkü derslerde hep geziniyormuş.neyse ilaç uyku yapmaya başladı devamlı uyuyordu.şimdi size anlatmak istediğim şeyler var.biz başka psikatriste gittik geçen hafta.epey bi para ödedik (300)oğlumu aldı odaya 20dk durdu ve sonra oğlum çıktı bizimle konuştu.matematik sormuş ve resim yaptırmış.bize sordu siz çocuğunuzla oyun oynuyormuşsunuz.dedimki sadece hafta sonları çünkü hafta içi ders çalışıyoruz resimde çocuk çizmiş oğlum sordum mutsuz olsaydı neden mutsuz olurdu dedim tableti alındığı için demiş oğlum.bize tavsiyeler verdi ve öğrenim güçlüğü var dedi perşembe günü viskar testi yapıldı sonucunu almadık.öğrenim güçlüğü olduğu için ritalin verdi.ben şok oldum internette araştırdığımda.ve kesinlikle vermedim.doktora gittiğimde ilaca başlamıcağımı anlattım.bize ufak kitapçıklar verdi.babasınada pahalı oyuncak aldığınızda ilgilenmiş olmuyorsunuz dedi ailecek oynayabileceğimiz oyunlar söyledi ve zeka geliştirici oyunlar.benim oğlum çok hareketli değil dışarıda çocuklarla çok koşturur ama evde kendi halinde oynar benimle resim yapar.öğrenim güçlüğü için ritalin verdi. zaten prozac kullanıyordum çok az olduğu için ilacı yükseltti.araştırmalarıma göre ikisi beyinde kalıcı hasara yol açıyormuş.en iyi doktor diyoruz çocuklara yaptıklarına bakın.ben şanslıydım çünkü hiperaktif çocuğu olan arkadaşım vardı.çok yan etkisini gördü tabi o etkisini gördü iyileşti çocuğu.küfür edip başkalarına sataşırdı .ama oğlum okadar olmadığı için ilaca başlamamam için çok konuştu anlattı bende almadım.prozac verdiğim için bile çok kızıyorum kendime.şimdi babası doktorun konuşmalarından çok ders çıkarttı.oturup birlikte oyun oynuyoruz ilgileniyor gülüyoruz.oğlum arada bir mızmızlanıyor ama kulak asmıyorum yada ilgisini başka yere kaydırıyorum.öyle güzel düzeliyorki.bakarsan bağ bakmazsan dağ olurmuş.zaten konuşma problemi olduğu için özel ders alıyoruz bende ders çalıştırıyorum atlatıcağımıza eminim.bu bizim yüzümüzden olduğunu anladım.tabiki hiperaktif olan çocuklar var saldırgan küfreden açıkçası öyle olsaydı kullanırdım.çünkü sinir kalmıyor o çocuğa bağırmak ilaçtan daha çok zarar veriyor.çocuk okulda dışlanıyor hatta başı derde giriyor.size tavsiyem çocuğunuzla beraber oynayabileceğiniz oyunlar alın ailecek oynayın tablet vermeyin telefonlarınızla fazla ilgilenmeyin işe başlamadan önce çocuğunuzla oynayın yakanızdan düşecek size rahat vericek.ve kitap alın.doktorun bana aldırdığı kitap Robert j.mackenzie çocuğunuza sınır koyma adlı kitabı.mutlaka alın okadar çok kural koyarken yaptığımız yanlış varki iletişimimize engel oluyormuş ve hiperaktif çocuğu olanlara önerim lütfen kızmayın onlar isteyerek bu hareketleri yapmıyorlarmış istem dışıymış hareketleri.öğretmeninede bahsedin.yazın futbola başlıcak geçen senede gidiyordu.spor disipliniyle büyüyen çocuk farklı oluyor.arkadaşlar hani diyoruzya ne güvenebilecek arkadaş kaldı ne akraba haberleri açıyoruz sapığından tutun dolandırıcılara.yeni nesil umarım daha güzel yetişir bizde elimizden geleni yapalım.
Ve ben bi yandanda endişeliyim bi yazı okumuştum oğlu hiperaktif ilaç kullanmıyor fakat çocuk 18yaşına geldiğinde doktor ilaca başlatıyor ve doktor küçükken tedavi olmadığın için geç kalınmış diyor.ancak annesi ben şimdide olsa vermezdim ilaç diyor.rintalin nikotin diye adlandırılıyor.benim oğlumda dürtüsellik var bunu gözlemledim test ne sonuç vericek Nasıl bir yol ilerlicez çok merak ediyorumBende prozac kulladim.ve ritalinde en son tedaviyi trileptal 300 mg sona erdirebildim her ilac dogru demiyorum ama bu hastalk.ilerlerse benim.gbi kucuk yasta dha fazla mg almak dha fazla yan etkisi olan ilac kullanmak zorunda kalicak bn evladnza cok uzuldum yanls anlamayin ama doktorunuzu degstrin
Merhaba Can'ım konuşmuştuk seninle bencede dahi senin oğlun.rehberlik öğretmenimizde söyledi çok zeki olan öğrenim güçlüğü çekebiliyor dedi bakalım on testide yaptırıcam kesinlikleGeçmiş olsun canım. Sorunu çözmeniz e sevindim. Hele tek çocuk olunca durum daha zor. Bizimki de inanılmaz konuşuyor ama öyle böyle değil. Okulda evde hep aynı. Deney yapma hastası öğrendiği tüm deneyleri anlatır. Geçen ogretmenine yoğurt nasıl yapılır onu anlatmış. Dinlenmek istiyor. Sorular sormak ve kendisine soru sorulmasını istiyor. Ama bunu sürekli sürekli istiyor 7 24konuşma kapasitesi var. Hemde herkesle.
Birgün doktora gittik annem için bu içeri girer girmez konuştu doktora birşeyler sordu. Neyse 2 gün sonra falan aynı doktora gittik doktor çocuğunuzun farkında misiniz dedi. Nasıl dedim. Benim bir oğlum dahi fakat dahi çocukların da kendi arasında dereceleri var sakın bu çocuğu ihmal etmeyin. İşiniz çok zor çok kafa yoracak büyüdükçe dedi ve aradan 1 yıla yakın geçti resmen bazen basıma ağrı giriyor.
Gidin ıq testi yaptırın eğer ihmal ederseniz öğrenim zorluğu çekebilir vs dedi.
Şimdi ana okulunda. Mesela okulda çocuklar daha sayıları yeni öğrenirken o 50 ye kadar sayıyor harfleri tanıyor du.
Öğretmen e anlattım. Oda sizin ilgili anne olmanızdan kaynaklı dedi. Yani küçüklükten beri kitap okurum ona. Bide ben harf ogretmedim o kitap okurken hep sordu bu ne bu ne Diyerek. Resimler e değil yazılara rakamlara dikkat ediyor du. Bunları da öğretmene anlatınca dahi değil ama oldukça zeki bir çocuk dedi. Busefer aklıma takılmadı değil. Doktorun söylediği dahi çocuklar kendi arasında sınıflandırılır. Yani kimisi4 yaşında dil öğrenebilir ken yazabilirken diğeri daha geriden gelebilir gibi. Dahi çocuklar kendileri gibi çocuklar ve özel ettiğim almazlar ise hiperaktif asosyal yada ogrnemeyen çocuğuk olarak dalgalanıyor toplumumuz da. Bu yüzden bu testi oneririm size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?