Çocuğunuzla İletişim

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
52
Çocuğunuzla İletişim

Çocuğunuzla aranızdaki iletişimin daha da iyi olmasını istiyorsanız ya da bazı konularda yetersiz olduğunuzu düşünüyorsanız işte size altın kurallar!
İyi bir iletişimin en iyi yolu ilk önce çocuklarınızla paylaşım alanlarınızı arttırmaktır. Bunun anlamı birlikte daha çok vakit geçirip konuşabilmelisiniz. Şüphesiz en iyi ortam da yemek sofrasıdır; aynı sofrada yemek yerken çocuklarınıza paylaşma, birliktelik ve bir yere ait olma duygularını aşılarsınız.Ayrıca böyle ortamlarda gün boyunca yaptıklarınızdan söz eder, çocuğunuzun sorunlarını dinler ve birlikte çözüm üretirsiniz. Çocuğunuzu gece yatağına bırakmanız ve yatakta onunla sohbet etmeniz de son derece yararlı olacaktır. Gece paylaşılan şeyler çok önemlidir, gece onunla ilgilenmeniz aranızdaki bağları kuvvetlendirecektir.

Bu sırada çocuğunuzun size başardığı şeylerden söz etmesi, korkularını, endişelerini paylaşması hem size yapmanız gerekenler hakkında ipucu verecek hem de çocuğunuzun kişilik gelişimine katkıda bulunacaktır. Tabi ki vaktiniz olduğunca çocuklarınızla paylaşım alanlarınızı arttırmalısınız; şimdiyse size biraz önce saydıklarımız dışında bazı altın kurallardan söz edeceğiz.

* Çocuklarınızla televizyon izleyin ve yararlı programların verdiği mesajlardan bahsedin.
* Şartlar neyi gerektirirse gerektirsin asla onların yanında yalan söylemeyin. Unutmayın ki her hareketinizle onlara örneksiniz. Kötü bir şey de yapsanız çocuklar bunu siz yaptınız diye iyi bir şey olarak algılayacaklardır.
* Çocuklarınızı arkadaşlarıyla birlikteyken gözlemleyin. Nasıl davrandıklarına bakın, paylaşımcı yönlerinin gelişip gelişmediğine dikkat edin.
* Çocuğunuz sekiz yaş ya da üstündeyse birlikte alışverişe çıktığınızda ona da para verip marketten bir şey aldırın. Ara sıra bu tip şeyler yapmanız onların sorumluluk duygusunu geliştirecektir.
* Çocuklarınızın empati (kendini başkasının yerine koyma) duygusunu geliştirin. Başkalarının acıları ya da mutluluklarından söz ederek bu kişilerin o an neler hissedebileceklerinden bahsedin. Bu şekilde çocuklarınızın duygusal yönünü geliştirirsiniz.

alıntı

Kızım 6 yaşında ve dediğiniz gibi onunla sürekli konuşup,
bazı konularda yorumlar yapıyoruz,
onu dinliyorum,
dinlemediğim zaman çok üzülüyor, bazen bağırıyor beni dinlemiyorsun diye,
ama başkaları ile konuşurken bile kendisi ile konuşmamı istiyor o zaman da bazen bağırıyorum,
bağırnca veya yüksek sesle konuşunca küsüyor,

şimdi kardeş bekliyoruz inşallah kardeşi olunca kıskanmaz

güzel bilgiler paylaşımın için tşkr iki oğlum var ve büyük olan 11 yaşında erğenliğe giriyor baya huy değişimleri başladı bazen nasıl davranacağımı şaşırıyorum büyüdükçe işimiz zorlaşıyor sanırım

öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun....
kızınız 6 yaşında,yani seneye okula gidecek ve kardeşini kabullenmeden...
bu konuda sıkıntı yaşamaya hazır olun...
ben her zaman diyorum,ilk çocuğunuzun okula başladığı yıl,eğer kardeşi olursa hem arkadaşlarıyla,hemde okulda bazı problemler yaşanabiliyor...
tabi yaşanmayadabilirde...
sizin şimdiden ,alıştırmanız lazım ki,az sıkıntıyla atlatın olayı...
sevgiler...

Kızım buyıl 1. sınıfa başlıyor,
kardeşi olmasını en çok o istiyor şu an,
mamasını yedireceğini, su içireceğini yani altını değiştirmek dışında herşeyi
kendisinin yapacağını söylüyor,
ama bebek doğunca fikrini değiştirirmi bilmem,
galiba o zaman yine en çok ilgiyi kendisine göstermem gerekecek,
kıskanmaması için öyle değil mi?

inanın size ve yakın aile büyüklerine çok büyük iş düşüyor...
özellikle kızınızın yanında fazla ilgi,sevgi gösretisi göstermemeniz gerekiyor...
kızınızın psikolojisini bozmadan ,o dönemi atlatırsınız eminim...
bilinçli bir anneye benziyorsunuz,öyle hissediyorum...
onun için o dengeyi kurmakta zorlanacağınızı tahmin etmiyorum...
şimdiden kolay gelsin...
sevgiler...

benim oğlum bu sene ilkokula başlayacak
şu an düşünüyorum da iyi bir anne olamamışım ben
bunu bana anaokulundaki öğretmenler üniversitede ki pprofesörler katıldığım seminerler okuduğum kitaplar öğretti
geç kaldım ama hatamı farkına vardım
lütfen çocuklarımızın bir kişiliği olduğu olgusunu kabul edelim

Kendi hatalarınız ne oldu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…