yemeyen cocukla gun gecirmek cok zor biliyorum,uzun bir sure biz de ayni sorunla basa cikmaya calistik.kizim 2 kilo dogdugu icin dogdugu gunden itibaren neredeyse yedigi her lokmayi saydim.Doktorum sunu yiyecek bunu icecek dedigi her seyi bir emir kabul ediyor ve o gunun basinda cocuguma bunlari bunlari ne olursa olsun yedirmeliyim diye niyetleniyorum.miktar olarak da az seyler teklif etmeme ragmen yine yediremeyince cok canim sikiliyordu,kizim kilo almiyor,ben uykusuz perisan...zor zamanlardi.Sonra kabul ettim ki ben kizima yemek yedirmeyi daha cok kendi annelik basarimin kaniti gibi goruyordum,hep vitaminli,az yagli tuzsuz vs saglikli seyler yedirecek ve bana dusen gorevi basariyla yapacaktim.ama yapamayacaktim,cunku karsimda bir robot yoktu,bir bebek de olsa o da bir bireydi ve tercihleri vardi,karni acikmali,gerekirse cok acikmali ve bunu belli etmeyi ogrenmeliydi.aaa 3 gun de ac gezse soylemez diyordum,ne versem yemiyor diyordum...gordum ki gercekten acikinca resmen mama mama diye agliyor,benim verdiklerimi yemiyor belki ama sevdigi seyleri 3 ogun versem 3 ogunde de bayila bayila yiyor.biz de menusunu sevdigi seyler uzerine kurduk,ekstra da vitamin takviyesi yapiyoruz.bu arada en basindan beri kizima zorla yemek hic yedirmedim,oyunla vs kandirarak yedirmeyi saymazsak.Size tavsiyem gercekten bir sureligine 1 ay diyelim rahat birakmaniz yavrunuzu ve kendinizi de.Yemek yetistirecegim telasina girmeyin daha sabahtan,cocugunuz cok acikacak da siz yemeksiz mi yakalanacaksiniz sanki.gerekirse aciksin ondan sonra yapiverin bir seyler,kirin bir yumurta yanina azcik salata,yada aciktigini soyledigi andan itibaren beraber bir seyler hazirlamaya baslayin,gorsun,bilsin ki yemek yenilecek birazdan,haz alsin yemek isinden vs.En onemlisi rahat olmak ve bazi seyleri oluruna birakmak,cocugunuza guvenmek,istemiyorum diyorsa saygi duymak ve isteyecegini zamani beklemek.bir de cocugunuzun acisindan dusunun bu olayi,siz yemek yediremeyecegim diye ne kadar strese giriyorsaniz,bu sefer de yememek icin nasil bir savas verecegim acaba stresini de yavrunuz yasiyor.cocugunuzda gelisim geriligi yoksa,yani normal kilo ve boya sahipse yemiyor diye kendinizi hic uzmeyin,saglikli olsun yeter.Saglicakla.