• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğunuzla gününüz nasıl geçiyor??

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhabalar,
27 aylık oğlum ile günüm sanki hiç güzel geçmiyormuş gibi geliyor ona yetemiyomuşum hep eksik bir şeyle var gibi geliyor. oğlumda yemek yeme uyuma ilgili gerçekten çok ciddi sorunlarım var. hiçbir gün yemesi gereken şeylerin tamamını yedirerek geçirdiğim bir gün olmadı. kahvaltıyı karışımını bırakalı çok oldu. ufacık bildırcın yumurtasını haşlıyorum yedirene kadar 1 saat geçiyor desem hiç abartı olamaz. ağzına verdiğim bütün lokmaları bir bakıyorum biriktirmiş olarak hepsini geri çıkarıyor. bütün öğünler böyle:(( akşam yemeği diye bir öğün yok zaten hayatta yediremiyorum. yemek konusunda çok sıkıntım var yani anlayacağınız. sabah aman öğlene yemek yetissin diye acele yemeği pişirmeye calısıyorum bizimki ağzına bile sürmüyor:(( öğlen uykusu yok. uyutmaya çaılıyorum 2 saatte uyutmaya çalışıyorum uyumayacağım diye direniyor. uyursa 1 saat sonra kalıyor.
kahvaltı için 1,5 saat. uyutmaya çalışmak için 2 saat, yoğurt ve meyva için 2 saatimin gittiğini kesinlikle hiç abartı olmadan söyleyebilirim. birde benim yemek telaşım ev toplama telaşım çocuğumla şöyle doya doya oyun oynayabileceğim 5 dakika yok. birde şimdi televizyoona alıştı. ben kapatıyorum o ağlıyo. hadi eğitici kanallar var onları açıyorum yemek yedirmeye çalışıyorum ama bütün günümüz böyle geçiyor. sizinki nasıl????????
ben nasıl davranacağımı şaşırdım. ne yapacağımı sasırdım. birde sürekli ben dayak yiyiyorum. sinirlenince vuruyo. ben hiç ona vurmadım. bunu nerden öğrendi şimdi?? televizyondaa şiddet içeren çizgi filimleri asla açmam. oyuncak silahı hiç olmadı olmayacakda!!! saçımı basımı çekiyo, öfkelenince kendini yere atıyor kafasını vuruyor. bu aralar tırnak yeme başladı:((
bana böyle durumları yaşayan yada yol gösterecek biri varmı???

mrb oğlunuzu biraz kendi haline bırakın 1 saat yemek yemesi için üstünde durmayın sevdiği yemekleri hazırlayın sevmediği yemekleri yemesi için ugraşmayın anlaşılan oğlunuz seçici yemek konusunda.biz anneler her türden yesinler vitaminlerini alsınlar isteriz ama maalesef çocuklar bizi yönetir.yönetsin izin ver vurması da bu yüzdendir onunla oyun oynayın uyumak istemediği 2 saati oyunla geçirin yorulup uyuyacaktır benim kızlarım saklambacı çok sever büyük 3 yaşında küçüğüm 13 aylık o bile sayıyor baka baka öğrendi büyük kızımın yeme problemi vardı ben çok düşüyordum üstüne önceden muhakkak çorbasını içirmeye çalışırdım kahvaltısını tam yaptırmak isterdim vs.ama bizim istediğimiz gibi olmuyor diğer kızımda doğunca kızımı kendi haline bıraktım ve acıktığında söyleyebiliyormuş yavrum şimdilik düzenimiz iyi çocuklar çok düzen değiştiriyor şimdide gündüz uyumak istemiyor anne ben uyumayacağım kardeşim uyusun diyor öyle yapıyorum biraz kendine bıraktım herşeyi şimdilikte aramız iyi yormuyor gün içinde beni çocuklar çok hassas annelerde sabırlı olmalı

benimde oğlum 18 aylık,yemek yeme konusunda asla zorlamadım.acıktığında söyler yada doyduğunun sinyalini verdiğinde keserim zorlamam.birde ben kendi başına yemek yemesine çok izin veriyorum.makarnasını yoğurdunu döke saça da olsa kendi yer.
kendi haline bırakın sizde sanıyor musunuz tamamiyle aç gezebilecek,mutlaka acıkacaktır ve kendi isteyecektir.üzmeyin kendinizi ;)

flowersgarden yazdıklarınla sanki oğlumla beni anlatmışsın benim oğlum 4 yaşında ve birebir problemlerimiz aynı bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ama diğer arkadaşşlrın dediği gibi biraz kendi haline bırakıyorum bi süre işe yarıyor sonra yine başa dönüyoruz zor bir durum Allah tardımcımız olur inşallah....

benimde oğlum 18 aylık,yemek yeme konusunda asla zorlamadım.acıktığında söyler yada doyduğunun sinyalini verdiğinde keserim zorlamam.birde ben kendi başına yemek yemesine çok izin veriyorum.makarnasını yoğurdunu döke saça da olsa kendi yer.
kendi haline bırakın sizde sanıyor musunuz tamamiyle aç gezebilecek,mutlaka acıkacaktır ve kendi isteyecektir.üzmeyin kendinizi ;)

Evet mutlaka kendi yemesine izin veriyorum. dökmesi saçması hiç umrumda olmadı temizlik nasıl olsa olur bebeğim yeterki yemeğini yesin. ama buda bir çözüm olmuyor. mesala bugün ne kahvaltı ne öğle yemeği nede akşam yemeği yedi. hepsini önüne koydum bak ne güzel hadi kendin ye diye. baktım yemedi ben 1 kaşık vereyim dedim ama nafile:(( 1 kaşık bile yediremedim. sadece 2 bardak süt ile ayakta duruyor. acıktım diye bir kelime hiç duymadım şimdiye kadar:(( inşallah bende acıktığını söylediği günleri görebilirim diye umutla bekliyorum...

flowersgarden yazdıklarınla sanki oğlumla beni anlatmışsın benim oğlum 4 yaşında ve birebir problemlerimiz aynı bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ama diğer arkadaşşlrın dediği gibi biraz kendi haline bırakıyorum bi süre işe yarıyor sonra yine başa dönüyoruz zor bir durum Allah tardımcımız olur inşallah....

Evet kesinlikle zor bir durum. hergün ne olur bugün güzel bir gün olsun diye uyanıyorum ama sonuç hep benim açımdan hüsran. galibiyet oğlumun oluyor:(( inşallah Allah yardımcımız olsun...

yemeyen cocukla gun gecirmek cok zor biliyorum,uzun bir sure biz de ayni sorunla basa cikmaya calistik.kizim 2 kilo dogdugu icin dogdugu gunden itibaren neredeyse yedigi her lokmayi saydim.Doktorum sunu yiyecek bunu icecek dedigi her seyi bir emir kabul ediyor ve o gunun basinda cocuguma bunlari bunlari ne olursa olsun yedirmeliyim diye niyetleniyorum.miktar olarak da az seyler teklif etmeme ragmen yine yediremeyince cok canim sikiliyordu,kizim kilo almiyor,ben uykusuz perisan...zor zamanlardi.Sonra kabul ettim ki ben kizima yemek yedirmeyi daha cok kendi annelik basarimin kaniti gibi goruyordum,hep vitaminli,az yagli tuzsuz vs saglikli seyler yedirecek ve bana dusen gorevi basariyla yapacaktim.ama yapamayacaktim,cunku karsimda bir robot yoktu,bir bebek de olsa o da bir bireydi ve tercihleri vardi,karni acikmali,gerekirse cok acikmali ve bunu belli etmeyi ogrenmeliydi.aaa 3 gun de ac gezse soylemez diyordum,ne versem yemiyor diyordum...gordum ki gercekten acikinca resmen mama mama diye agliyor,benim verdiklerimi yemiyor belki ama sevdigi seyleri 3 ogun versem 3 ogunde de bayila bayila yiyor.biz de menusunu sevdigi seyler uzerine kurduk,ekstra da vitamin takviyesi yapiyoruz.bu arada en basindan beri kizima zorla yemek hic yedirmedim,oyunla vs kandirarak yedirmeyi saymazsak.Size tavsiyem gercekten bir sureligine 1 ay diyelim rahat birakmaniz yavrunuzu ve kendinizi de.Yemek yetistirecegim telasina girmeyin daha sabahtan,cocugunuz cok acikacak da siz yemeksiz mi yakalanacaksiniz sanki.gerekirse aciksin ondan sonra yapiverin bir seyler,kirin bir yumurta yanina azcik salata,yada aciktigini soyledigi andan itibaren beraber bir seyler hazirlamaya baslayin,gorsun,bilsin ki yemek yenilecek birazdan,haz alsin yemek isinden vs.En onemlisi rahat olmak ve bazi seyleri oluruna birakmak,cocugunuza guvenmek,istemiyorum diyorsa saygi duymak ve isteyecegini zamani beklemek.bir de cocugunuzun acisindan dusunun bu olayi,siz yemek yediremeyecegim diye ne kadar strese giriyorsaniz,bu sefer de yememek icin nasil bir savas verecegim acaba stresini de yavrunuz yasiyor.cocugunuzda gelisim geriligi yoksa,yani normal kilo ve boya sahipse yemiyor diye kendinizi hic uzmeyin,saglikli olsun yeter.Saglicakla.

Arkadaşım bende bu yemek sorunlarını yaşadım insan yorgunluktan daha büyük bir psikolojik yük altında eziliyor, çocuğum aç kalıyor, benmi yediremiyorum herkesin çocuğu yiyor

birincisi çok zorlamayacaksın, zorladıkça geri tepiyo, ben bilgisayarda oyun oynatırken yediriyorum genelde doğrumu değil biliyorum ama öyle yiyor en azından
ikincisi sana vurduğu zaman kız birkere çok sert bir şekilde anneye vurulmaz küstüm sana özür dilemeden konuşmayacağım de, ve git başka yere hiç yüzüne bakma
özür dileyene kadarda konuşma, bunu yapmassan devam eder, ve saygısız bir çocuk olarak yetişir
iştah için, keçiboynuzu pekmezi, balık yağı, havuç tohumu (bence mucize ) bunları deneyebilirsin bize çok iyi geldi
yemek yaparkende arkadaşlarda demiş beraber yapın , biz makarna bile pişirirken sandalye koyuyorum birimiz makarnayı birimiz sosu hazırlıyoruz :) çok eğlenceli oluyor
yemek pişincede eline sağlık oğlum banada bir tabak verirsin değilmi, hepsini sen bitirme diyorum keyifle yiyoruz :) ama tabi sevdiği şeyleri
sevmediği şeyleri genelde oyun oynarken :(

Back