How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğunu yuvaya gönderenler, tavsiyenize ihtiyacım var!!!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

CimcimeCeyda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
135
0
96
51
Antalya
Tam 2 yaşında bir oğlum var. İş buldum ve çalışmam gerekiyor. Ama sırf ihtiyacım olduğu için çocuğumuda yıpratmak istemiyorum. Lütfen akıl verin banada çok bağlanan oğlumu bu kadar erken yuvaya verirsem psikolojik olarak çok etkilenirmi? ne gibi problemler yaşarım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Kafam çok karışık. Yanlış yapmak istemiyorum.

okuduklarıma ve çevreden edindiğim bilgilere göre 3 yaşından önce yuvayı psikolojik açıdan tavsiye etmiyorlar ben de göndermeyi başta düşündüm fakat sonra vazgeçtim ve güvenilir bir bakıcı buldum çok şükür iyi çıktı bu sene de aynı bakıcıya vermeyi düşünüyorum eğer bulamasaydım en son çare istemeyerek de olsa yuvaya bırakmak durumundaydım . gerçekten güvenilir bakıcı bulmak çok zor . Allah yardımcın olsun

3 yaşından önce iyi olucanı düşünmüyorum ..
güzelim 2 yaşında ve san aalışkın anlattığına göre bu durumda bir süre etkilenir tabii .. ama alışmaz diyemem ,uygun olan 3 yaştır ama durumun kötüysse verebiliyosan ver derim.. çünkü çocuklarında zamanla bişeyleri annesiz babasız kalmayıı, başkalarıyla zaman geçirmeyi öğrenmeleri lazımm..
benim de kızım 4 yaşında babaanne bakıyo ama bende artık kreşe vermek istiyorum zamanı geçti zaten aslında ama maddi durum babaanede bakınca malumm.. sana kolay gelsin inş. kolay alışır çocunda yuvaya atlatırsın ..

okul öncesi eğitim yaşında uzmanlarda kararsız ama en iyisi aileden bakacak kimse yoksa güvenilir bir bakıcı bence de bende çalışıyorum ve 3,5 yaşına kadar bakıcıya teslim etmek zorunda kaldım. diğer yandan kendi yaş grupları arasında eğitilmesinde de sakınca görmeyenlerde var o zaman da iyi eğitim veren bir kreş bulmalısın.

Slm ben oĞlumu 13 aylıkken verdım yuvaya 19 aylıkken Çektım 2 yaŞınna gırdıĞı gÜn tekrar yuvaya baŞlayacak ama mecburum baktıracak kımsem yok evet Çok zor ama mecburum sen en azından 2 yaŞına kadar yanında kalmıŞsın hıÇ ÜzÜlme mecbursan ver ılk zamanlar Çok hasta olacak kendını buna hazırla 5-6 ay sÜrer bu sÜreÇ ama sonra normale dÖnÜyor ÇocuĞun bÜnyesı yabancı mıkroplara alıŞıyor ÇÜnkÜ ama bunu 3 yaŞındada olsa yaŞayacaksın 4 te olsa yaŞayacaksın kaÇıŞ yok ......o yÜzden canım ÜzÜlme erken den alıŞsın yuvaya Şımdıden kolay gelsın.

Birçok bakıcı istisnalar elbette vardır ama çocuklara yetmiyor oyun eğlence isteklerini karşılamıyor,evet sosyalleşme 3 yaşında başlıyor ama çocuklar kendi yaşıtlarıyla birarada olmaktan çok keyif alıyor.onların istek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanmış ortamda eğitimli insanlarla olmaları bakıcıdan daha iyi diye düşünüyorum...Ben de oğlumu 2 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum.

Tam 2 yaşında bir oğlum var. İş buldum ve çalışmam gerekiyor. Ama sırf ihtiyacım olduğu için çocuğumuda yıpratmak istemiyorum. Lütfen akıl verin banada çok bağlanan oğlumu bu kadar erken yuvaya verirsem psikolojik olarak çok etkilenirmi? ne gibi problemler yaşarım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Kafam çok karışık. Yanlış yapmak istemiyorum.

TV8 de izleiştim. çocuklarımızı kreşe verirken onları bırakmaktan değil, biz onlardan ayrılmaktan korkarmışız. karşılıklı hazır olmak gerekiyor. vicdan azabı duyacak birşey yok sakin olun ve hem kendinizi hem de çocugunuzu gun içinde bazı saatlerde ayrı kalacagınız fikrine hazırlanınız. O zaman daha rahat ustesinden gelirsiniz.

Benım oĞlum 9 aylık 2 hafta oldu kreŞe baŞlayalı , bende ÇalıŞıyorum bu aya kadar evde bakılıyordu herhangı bır gelıŞme olmadı.ama Şımdı sabah erkan kalkıyor akŞam erken yatıyor ÇÜnkÜ yoruluyor.emeklemeye baŞladı oyuncakları ıle bıle konuŞmaya ÇalıŞıyor.bıraz ezıyetlı ama ne kadar erken baŞlarsa o kadar sosyal olur bence.

Canım normalde 3 yaş idealdir. Ama eminim 2 yaşında olması da çok etkilemez. Çalışmak durumundaysan gönder derim. Ama aynı fırsat daha sonra karşına çıkacaksa bekle.
Ben olsam beklemez verirdim. Kızıma annem bakıyor yine de 3 yaşında kreşe vericem. Hatta 2.5 gibi yaz okuluna vericem haftada 3 gün.

canım ben oglumu bakıcıya vermıstım bakıcıyla ugrasmak gercekten cok zor o gunlerıme cok uzuluyorum su an oglum 23 aylık 1 aydır krese gonderıyorum cok memnunum oglum duzene gırdı cok saldırgandı sac cekıyor ıısırıyordu benı bıle hepsı bıttı duzene gırdı yemesı bıle cogaldı ne versem yıyıyor bakıcının cocuuga verebılcek hıcbırsey yok ıhtıyaclarını karsılamaktan baska bı secım yapacaksan benım gıbı kesdınlıkle krese yollamalısın ama cok ıyı arastır deneyımlı ıyı bır kres bulmalısın ben cok arastırdım ıcım cok rahat oglumda bende mutluyuzz

Benİm oĞlum 9 aylık 2 hafta oldu kreŞe baŞlayalı , bende ÇalıŞıyorum bu aya kadar evde bakılıyordu herhangİ bİr gelİŞme olmadı.ama Şİmdİ sabah erkan kalkıyor akŞam erken yatıyor ÇÜnkÜ yoruluyor.emeklemeye baŞladı oyuncakları İle bİle konuŞmaya ÇalıŞıyor.bİraz ezİyetlİ ama ne kadar erken baŞlarsa o kadar sosyal olur bence.

arkadaşım ben de kızımı kreşe göndermek zorunda kalacağım bakıcıların kızıma yetemeyeceğini düşünüyorum. bana hangi yakada ve hangi kreşe verdiğini bildirebilirmisin tavsiyelere çok ihtiyacım var

canım bana göre üç yaşına kadar ev de bakılması üç yaşından itibaren kreşe verilmesi daha doğru gibi geliyor.ben kendim de bebek bakıcısıyım benim gibi iyi hoşgörülü bebek bakıcılığı yapan nice hanımlarımız var.inşallah bebeğin için en güzeli en doğrusu olur.bebeğinle birlikte mutlu günler.

canım bana göre üç yaşına kadar evde bakılması üç yaşından itibaren kreşe verilmesi daha uygun gibi geliyor.ben kendimde bebek bakıcısıyım.benim gibi bebek bakıcılığı yapan iyi hoşgörülü nice hanımlarımuz var.inşallah bebeğin için en güzeli en doğrusu olur.bebeğinle birlikte mutlu günler.

Back