Slm kızlar.. Ani gelişen bir durumdan dolayı 25 aylık oğlumu kreşe vermeye karar verdim pek araştırmaya vaktim olmadı ama kızı için epey araştırma yapmış güvenilir bir yakınımızın verdiği kreşe vereceğim doğru tercih yaptığına eminim ki ben araştırsaydım da onun kadar ince eleyip sık dokuyamazdım.. Şimdi anlaştık yarın ilk defa oğlumu bırakıp işe gideceğim sabah 2 saat geç gitmek için izin alabildim.. Oğlum sosyal bir çocuk, çocukların olduğu ortamda ben aklına bile gelmem diye düşünüyorum.. Yarın bir bakacağım kreşe tecrübeli anneler hangi soruları sormalıyım, nelere dikkat etmeliyim.. Oğlum konuşmuyor henüz bikaç basit kelime dışında, sizce gelişimi için daha mı iyi kreş yoksa bakıcı mı ayarlamalıyım off kafamda deli sorular..
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğunu kreşe gönderen anneler..
- Konu Sahibi Serenad5
- Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
Çoçuğunuzu ilk günden kreşe bırakıp işe gitmenizi tavsiye etmem,üstelik bahsi geçen çocuk konuşamıyor yani derdini anlatamıyor.
Oğlunuzun sosyal olmasına güveniyorsunuz bununla birlikte orası çoçuğunuz için yabancı bir ortam,çalışanlar daha önce hiç görmediği kişiler.
Bu şekilde okula-kreşe bırakılan öğrencilerimizde ilerleyen zamanlarda farklı sıkıntılar oluştu.
Göndereceğiniz kreşin sizi bu konuda uyarması ve oryantasyon süreci hakkında bilgilendirmesi gerekirdi.
Böyle bir konuşma ve yönlendirme olmadıysa işleyişlerinin acemi olduğunu düşünüyorum.
Sizin aksinize bana hiç güven vermedi.
Oğlunuzun sosyal olmasına güveniyorsunuz bununla birlikte orası çoçuğunuz için yabancı bir ortam,çalışanlar daha önce hiç görmediği kişiler.
Bu şekilde okula-kreşe bırakılan öğrencilerimizde ilerleyen zamanlarda farklı sıkıntılar oluştu.
Göndereceğiniz kreşin sizi bu konuda uyarması ve oryantasyon süreci hakkında bilgilendirmesi gerekirdi.
Böyle bir konuşma ve yönlendirme olmadıysa işleyişlerinin acemi olduğunu düşünüyorum.
- 19 Ekim 2018
- 166
- 184
- 103
Bakicimi kresmi tam yanit veremeyebilirim belki ama bakicidan krese anaokuluna geln ccocuklar nedense televizyona tablete hep bi baha duskun oluyor unutturana kkadar canimiz cikiyor hatta cogu zaman telefinsuz yemek yediremiyoruz bile.Cocugunuz ne kadar sosyal olursa olsun ilk haftalar uyum problemi yasayabilirsiniz ki biz yetiskinler bile yeni bir ortama girdiyimizde geriliyoruz.Siz mumkun oldugunca alma saatlerinizi sabit tutmaya gec kalmamaya calisinki okulda kaldim hissi olusmasin cocukta ilk baslarda bu cok buyuk problem sonra baktiki her aksam eeve donuyor kres sadece arkadaslariyla eglendigi yiyip ictigi aama gun sonunda evine annesine dondugu yer ozaman problem kalmaz.Cocugunuzla da sik sik gun icinde neler yaptigini konusun o konusmasada size birsekilde ifade edecektir.Dogru tercihi yaptiysaniz zaten cocugunuz 15 gunu atlatinca mutlu gidip gelicektir ve sizinde iciniz rahatlar artik.Slm kızlar.. Ani gelişen bir durumdan dolayı 25 aylık oğlumu kreşe vermeye karar verdim pek araştırmaya vaktim olmadı ama kızı için epey araştırma yapmış güvenilir bir yakınımızın verdiği kreşe vereceğim doğru tercih yaptığına eminim ki ben araştırsaydım da onun kadar ince eleyip sık dokuyamazdım.. Şimdi anlaştık yarın ilk defa oğlumu bırakıp işe gideceğim sabah 2 saat geç gitmek için izin alabildim.. Oğlum sosyal bir çocuk, çocukların olduğu ortamda ben aklına bile gelmem diye düşünüyorum.. Yarın bir bakacağım kreşe tecrübeli anneler hangi soruları sormalıyım, nelere dikkat etmeliyim.. Oğlum konuşmuyor henüz bikaç basit kelime dışında, sizce gelişimi için daha mı iyi kreş yoksa bakıcı mı ayarlamalıyım off kafamda deli sorular..
- 31 Ağustos 2012
- 22.049
- 35.257
- 798
Aslında oryantasyon süreçleri oluyor.. İnstagram sayfalarından yayınladıkları ilanlarda gördüm...ben yarın için vaktimin olmadığını söyledim en fazla bi kaç saat için izin alabildim ama diğer gün oğlumun yanında kalabilirim akşama kadar yarın yüz yüze konuşacağım bunları da teşekkür ederim..Çoçuğunuzu ilk günden kreşe bırakıp işe gitmenizi tavsiye etmem,üstelik bahsi geçen çocuk konuşamıyor yani derdini anlatamıyor.
- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- 598
- 19 Ekim 2018
- 166
- 184
- 103
Ortantasyonlar eylul ayi olur genellikle tun cocuklar yeni baslarken ayrica suanda alismis kabullenmis cocuklarin icinde bir annenin olmasi diger cocuklar acisindan hic adil degil hepsi anne ozluyor zaten ama belki gun icinde kisa zziyaretler yapabilirsiniz yada kurumdan rica edin cok bunaldiginda sizi aramalarini gelip gorusebileceginizi soyleyin en azindan cocugun aklinda istediginde size ulasabildigi fikri olusur hic biri olmuyorsa sureyi aasamali olarak uzatabilirsinizAslında oryantasyon süreçleri oluyor.. İnstagram sayfalarından yayınladıkları ilanlarda gördüm...ben yarın için vaktimin olmadığını söyledim en fazla bi kaç saat için izin alabildim ama diğer gün oğlumun yanında kalabilirim akşama kadar yarın yüz yüze konuşacağım bunları da teşekkür ederim..
Yok çocukların içinde olmam.. Uzaktan takip edip bunaldığı, ağladığı durumlarda bana haber verilmesini söyleyeceğim sizib dediğiniz gibi..Ortantasyonlar eylul ayi olur genellikle tun cocuklar yeni baslarken ayrica suanda alismis kabullenmis cocuklarin icinde bir annenin olmasi diger cocuklar acisindan hic adil degil hepsi anne ozluyor zaten ama belki gun icinde kisa zziyaretler yapabilirsiniz yada kurumdan rica edin cok bunaldiginda sizi aramalarini gelip gorusebileceginizi soyleyin en azindan cocugun aklinda istediginde size ulasabildigi fikri olusur hic biri olmuyorsa sureyi aasamali olarak uzatabilirsiniz
- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
S Serenad5 oryantasyondan kastım sizin sınıfa girmeniz değil.Çünkü bu diğer çocuklar için uygun olmaz.Ortantasyonlar eylul ayi olur genellikle tun cocuklar yeni baslarken ayrica suanda alismis kabullenmis cocuklarin icinde bir annenin olmasi diger cocuklar acisindan hic adil degil hepsi anne ozluyor zaten ama belki gun icinde kisa zziyaretler yapabilirsiniz yada kurumdan rica edin cok bunaldiginda sizi aramalarini gelip gorusebileceginizi soyleyin en azindan cocugun aklinda istediginde size ulasabildigi fikri olusur hic biri olmuyorsa sureyi aasamali olarak uzatabilirsiniz
Okulun bekleme salonunda beklersiniz çoçuğunuz istediği zaman gelip sizi görür.
Size tavsiyem yarın iki saat kalsın kreşte siz de bekleyin.
Ertesi gün 3 saat yine bekleyin.
Sonraki gün ve Cuma yarım gün gitsin,ben bu hafta boyunca okulda beklemenin uygun olduğunu düşünüyorum.
Çoçuğunuz terk edildiğini düşünmesin.
Ertesi hafta yine yarım gün gitsin alışırsa beklemenize gerek yok.
3.hafta kreşte kaldığı saati uzatabilirsiniz.
Bana sorarsanız çocuklar 36 aya kadar okul öncesi kuruma başlamasa,güvenilir biriyle kendi evinde bakılsa daha uygun ama bazen şartlar buna izin vermiyor.
Size en önemli tavsiyem asla ağlatarak ve kaçıp giderek bırakmayın kreşe.
Ilk hafta 2ser saat sonraki hafta yarim gün sonrasında tam gundu bizim, ki kızım 4 yasindaydi. Bence senelik izin vs alsanız daha iyi,okul bunu söylemiştir sanırım?
Aylik yemek listesi,aktivite listesi veriliyor genelde.Sitelerinde yayınlanıyor kullanıcı adi şifre verirler. Bir de içimize sinmeyen bir şey olursa kameradan izlenebiliyor mu?Ben ona önem vermiştim.Ilk zamanlar erken gidip girişte koltuğa oturup tv den izleyebiliyordum
Aylik yemek listesi,aktivite listesi veriliyor genelde.Sitelerinde yayınlanıyor kullanıcı adi şifre verirler. Bir de içimize sinmeyen bir şey olursa kameradan izlenebiliyor mu?Ben ona önem vermiştim.Ilk zamanlar erken gidip girişte koltuğa oturup tv den izleyebiliyordum
Dediğim gibi yarın için 2 saat izin alabildim bu süreçte gözlemleyeceğim bırakmak istemese yarın için başka bi çare bulmaya çalışacağım, ama oğlumu tadığım için çocukları ve oyunu çok sever ve asla yabancılık çekmez o yüzden uyum konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum inşallah, diğer günler de dediğiniz gibi bekleyebilirim bekleme salonunda gerekirse akşama kadar çok bunalırsa yarım gün ama maalesef yarın ilk gün ve ya başka bir çare bulacağım ya da tam gün kalacak..S Serenad5 oryantasyondan kastım sizin sınıfa girmeniz değil.Çünkü bu diğer çocuklar için uygun olmaz.
Okulun bekleme salonunda beklersiniz çoçuğunuz istediği zaman gelip sizi görür.
Size tavsiyem yarın iki saat kalsın kreşte siz de bekleyin.
Ertesi gün 3 saat yine bekleyin.
Sonraki gün ve Cuma yarım gün gitsin,ben bu hafta boyunca okulda beklemenin uygun olduğunu düşünüyorum.
Çoçuğunuz terk edildiğini düşünmesin.
Ertesi hafta yine yarım gün gitsin alışırsa beklemenize gerek yok.
3.hafta kreşte kaldığı saati uzatabilirsiniz.
Bana sorarsanız çocuklar 36 aya kadar okul öncesi kuruma başlamasa,güvenilir biriyle kendi evinde bakılsa daha uygun ama bazen şartlar buna izin vermiyor.
Size en önemli tavsiyem asla ağlatarak ve kaçıp giderek bırakmayın kreşe.
Mecburum sadece yarın için.. Böyle bi durumda babası gelecek işten.. Gerçekten sıkıntılı bi durumdayım yarın için..Pat diye birakip ise tam gun gidebilecek misiniz gercekten?
Bana ilk 2 hafta oturdugum muhitten bile ayrilmamam tembih edildi, acil bi durumda hemen gelebileyim diye.
25 aylik daha cok kucuk, kademeli alistirilmali cocuk.
Kesinlikle okulda öğretmen olan bir annenin çocuğu kreşte olmasın. Anneleri uzakta olan çocuklara haksızlık oluyor. Bir de o çocuk diğerlerinden daha şımarık oluyor genelde.
Bir de ilk gün sadece 2 saat yanında olmak iyi fikir değil. 2 saat kreşte çocukla durun, gerekirse babası baksın evde. Sonraki günler artırarak hafta sonuna kadar alıştırabilirsin.
Öğle uykusu, yemek, bahçe var mı, yoga, dans vs.sorabilirsin.
Bir de ilk gün sadece 2 saat yanında olmak iyi fikir değil. 2 saat kreşte çocukla durun, gerekirse babası baksın evde. Sonraki günler artırarak hafta sonuna kadar alıştırabilirsin.
Öğle uykusu, yemek, bahçe var mı, yoga, dans vs.sorabilirsin.