- 7 Ağustos 2017
- 9.923
- 36.757
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Damla bnde kullaniyorum simdi rahatliyo verdigimde ama daha cok kucuk oldugu icin vermekte istemiyorum cok zor durimda kalmadikcaBir kasik kimyonun bi zarari olmayacagini soyledi doktorum. Kaldı ki gaz damlası da dogal icerikli ben damlalardan bi yarar gormedigim icin kimyonu verdim.
Bebegemi icirdin.ama bebege su bile verilmiyomus kimyonlu suyu nasil verdin
Telaş yapmayin. Basima geldigi icin yazdim. Ins onemli bir sey yoktur. Gecmis olsunHadi yaoff kafayi yiycem valla cok korkuyorum btn gun nefes aliyomu die kontrol edip durdum.olmadi orayada gosteririrm
Bn omzuma yasliyorum sirtini sivazlayip gazini cikariyorum.yediklerimide dikkat ediyorum ama havada yutuyomus bebegimGeçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsın. Ben kimyonu yaptım ve çooook pişman oldum. Gazını almadığı gibi sütümü de bir anda kesti. Sonra da (4ay geçti üzerinden) zor toparlandım. İlk başlarda benim de acayip gazım vardı, sonra sonra azaldı. Gaz yapacak şeyler yeme, bebekte baya gaz yapıyor nohut vs. Hem senin hem de bebeğin ayaklarını sıcak tut, ben çorap+patikli alt+patik kullanıyorum artık. Yaz bebeği olduğu için kullanmadım başta. Şimdi baya rahat ediyor oğlum. Yedikten sonra bir süre yüzüstü yatırıp kalan gazını da çıkarmasını sağlayabilirsin. Bu da baya işe yarıyor.
Ekleme: biogaia kullanıyoruz bir de biz, hem kakayı hem de gazı rahatlatıyor baya.
RezeneRezeneyimi ihlamurumu denedin
Yok bebege degilde kendim icsem anne sutunden gecse belki iyi gelir die diyorumSakın ama sakın çocuğuna anne sütü dışında birşey içirme ben yaptım birşey olmadı diyene kulak asma anlıyorum çaresizsin ama çözğm kimyon, rezene değil. Anne sütü bebeğin gelişimine göre tadı kıvamı değişir anne sütünü hazmedemeyen bir bebek rezene kimyonu nasıl hazmetsin sonra bagırsakları ve sindirim sistemi ile ilgili sorun yaşarsan çok pişman olursun. İlk 3-4 ay her bebek gazlıdır bagırsakları yeni yeni çalışmaya başlar her emzirmeden sonda gazını çıkar ayaklarına ve karnına masaj yap yan Yada yüz üstü yatır kusarsa boğulma tehlikesi olmaz
Neskafe iciyorim ne vala ne yalan soyliyimKahve iciosan icme.. benim kahve canim cok istiodu iciyodum soguk kahve ama kahve kahvedir.. birde bogazina sivi kacar tiksnirsa dik tutup sirtini sivazla.. benim ilk cocugunda kalbim agzima geliyodu bunda sukur tecrubeliyim.. ama tabii korktugun zmnlar olmuyor degil genede.. rezene ise yario diyolar ama...rezeneli cay icmistim bi onceki cocugunda bunda hic denemedim daha.. mumkun mertebe cok fazla bu tarz seyleri vermemeye calisiyorum.. hani bagimlilik yapar vs diye
Yok vermem kendim icicem.sirtini sivazlayincada gaz cikiyo ama ise yariyor oyuzden emzrdiktn sonra hep oyle gazini cikariyormİlk 3 ay illaki gaz olacak. Bol bol omzunuza alıp bel bez bölgesi birleşim yerine avucunuzu bombeli şekilde pat pat vuracaksınız. Sırt okşamakla gaz cikmaz. Gaz ilaçları bağırsakların hareketini azaltır sonradan sıkıntı yapabilir kabızlık gibi. Diğer bitkisel şeyleri de vermeyin çok küçük daha.
Aynen oyle yapiyorim cnmRezeneyi kendin ic bebisede sadece masaj yap gazini cikar
Amin cok saolun.bazen uykudan uyaniyo die masaj yapmiyodum ozellikle gece ama tovbe ettim uyusada uyanssada ypcm masajiRezeneyi yillardir kadınlar kullanir minik bebeklere de cay kasigiyla verirler. Zarari oldu diyen gormedim duymadim. Bitki alerjisi filan yoksa rezene ihlamur azar miktarda hicbir sey yapmaz. Benim bebegim de su an 4 aylik.
Simdi herkes çok kati aman bir sey verilmez bir sey mi olur diye ama inanin lavman yapmaktan daha zor olmayacak bebek icin.
Besledikten sonra mutlaka gazini cikarin uyusa bile gazi cikana kadar yatirmayin. Ve bebege de spor yaptirin bacaklariyla bisiklet hareketi onu rahatlacaktir. Allah yardimciniz olsun.
Yok bebege degilde kendim icsem anne sutunden gecse belki iyi gelir die diyorum
Darosi bnmkinin basina insallahBenim basimada cok gelirdi, yasiyan anlar bence kalbim agzima geliyordu. Bende cok zor gunlerim oldu. Uykusuz kaliyordum resmen korkudan uyuyamiyordum geceleri sirf bebegim bogulcak diye.. ama gecti cok sukur
Yok anne sutunden baska bisi vermem zaten.damlayi bile zor veriyorum kucuk oldugu icin.arabamizda yokki gezdirelim pasamizi ama onun kendi arabasi var ise yariyosa oyle gezdirelim :)Merhaba benim 4,5 aylık bebeğim var hala gaz problemimiz devam ediyor. Masajlar, gaz damlaları, yemeklerime kimyon koyma, Rezene anason çayı içme, yüzüstü uyutma, kiraz çekirdekli yatakta uyutma, ayakları sıcak tutma uyutmasan önce banyo vs vs ne varsa hepsini yaptım sonuç masaj dışında hiç bir şey işe yaramadı.
Bende burada okuyordum herkes bebeğine kimyon rezene anason çayı felan içirmiş doktora sorduğumda çocuğun sindirim sistemini bozmaya ne gerek var su bile verilmez dedi (sadece anne sütü alıyorsa)
hatta yine bu forumda okumuştum sanırım bir anne kimyon çayı vermiş de bebeğin bağırsakları hasar görmüş kadıncağız sakın yapmayın diyordu. Ben o hikayeden çok etkilenmiştim. Hatta damlaları çok kısa süre kullandım. Madem işe yaramıyordu kullanmaya gerekte yoktu. Bakalım 3 aydan sonra düzelir dediler gaz problemimiz azaldı ama yine zorlanıyor maalesef.
Arabaya bindirmek, gezdirmek çok çok çok işe yarar mutlaka deneyin :)
Olur yazarsaniz sevinirim :) ellerinide severim yerinizeSende kendimi gördüm bundan 5 sene önce aynı senin gibiydim panik çaresiz ve ne yapacağını bilememe. Yanımda kimse yoktu bilen. Herşeyi bebeğin sana öğretecek endiselenme. . Birgün unutmam 25 yada 30 günlük oğlum tek başıma yıkama kararı aldım eşimle yada bi komsuyla yikardik genelde. Neyse yikadim bebeği çıkardım. Ana ağzı kopurmeye başladı. Kaptim çocuğu ağlaya ağlaya doktora gittim ölüyor diye. Doktor baktı güldü bana. Niye guluyorsunuz dedim. Korkma annesi ağzına çok az şampuan kacirmissin dedi. Bi rahatladim sonra yine ağladım o rahatlamayla. Şuan bebek bakımı kitabıni yazacak kıvama geldim eminim. .
Kusuyorsa bebeginiz en çok dikkat etmeniz gereken şey emzirdikten sonra kesinlikle sırtüstü yatirmayin. Kusarsa akcigerine kaçma ihtimali var. Sık sık uykuda kontrol edin bebeginizi. Gaz için de tamamen bitkisel birsey kullanmistim dilerseniz özelden yazabilirim. Geçecek bugünlerde ogreneceksiniz. Yumuk ellerini benim için Sevin :)
Oyle yapiyorm zatn cikiyo cok sukurde onuda korka korka yapiyorum acaba agzi burnu kapanmisdr dieVe şunu ekleyim bebeginizin karnı tam omuzuna gelecek şekilde gazını çıkartın. Sırtını asagidan yukarıya doğru sivazlayarak ve hafif hafif vurarak sırtına. Bu şekilde yaparsanız daha rahat cikaracaktir
Allah korusun yaRezene de içme lütfen. Sütten bebeğe geçiyor, sindirim sistemine zarar verir.
Reflü yatağı al ve yan yatır bebişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?