ayni problem yegenimde vardi ice basarak yürüyordu ve düz tabanliydi.
ortapedik ayakkabilarla sorunu biraz cözdük.
ice basmamasi icin bilekten tutan ortapedik ayakkabilar giydirilmeli.
Bence 4 yasini bekleme, ayni durum benim oglumdada soz konusu, ayagi duz taban cok ice basiyo dr lar 3 yasi bekleyelim dediler hep ama en son goturdugum dr beklemeyelim dedi, cunki baya ice basiyodu, neyse simdi 4 aydir felan ortopedik ayakkabi kullaniyoruz, oglum 2 bucuk yasinda buarada ve en az 2 sene kullanicakmisiz
Arkadaşım ortopedik ayakkabıları nereye yaptırdınız?Medikal mağazalardan mı temin ettiniz yoksa bir ayakkabı mağazasına mı sipariş verdiniz?
benim arkadaşımın oğlunda aynı sorun vardı. o kifidis den oğluna tabanlık alıyordu ama oğlu 9 yaşındaydı. her ay tabanlık ve oğlu memorial a gidip ayarlama yapılıyordu. önce bir ortopediste gidebilirsiniz. 18 aylıktan sonra gidilebileceğini okudum. benim oğlum da içe basıyor ama henüz 14,5 aylık. sonra kifidis den uygun ayakkabı alabilirsiniz. pahalı evet ama bu konuda çok uzmanlar. öyle her türlü ortopedik diye satılan ayakkabı olmuyor. özel medikal ayakkabı lazım. tabanlığı ayarlı olacak ki düz tabandan kurtulabilsin. ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk düzelirmiş
tesadüf bir uzmanın yazısını buldum aynen aktarıyorum
''Çocuklarda ayak kavsi oluşmaya 3 yaşından sonra başlar, bu yaşa kadar tüm çocuklar düztabandır.
Bu yaştan önce ayakkabıların içine taban yükseltileri yerleştirmek sakıncalıdır ve ağrıya yol açar.
Üç yaş sonrası ayak kavsi gelişmeye başlar ve bu 10 yaşına kadar devam eder.
Bu tamamen doğal bir süreçtir ve giyilen ayakkabı ile ilgisi yoktur, herhangi bir tedavi gerekmez.''
belkide hepimizin çocuklarındaki geçici bir süreç doğal bir olaydır..