Çocuğunda içe basma sorunu olan var mı?

esraral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
127
15
46
Arkadaşlar 3 yaşında oğlum çok belirgin bir şekilde içe basarak yürüyor.Neredeyse topuğu yere değiyor.Tecrübeli annelerden yardım istiyorum.Bu arada doktora 2 defa götürdüm.Çocuk doktoru 4 yaşını bekle dedi.Fakat ben çok endişeliyim.Bilginizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

ayni problem yegenimde vardi ice basarak yürüyordu ve düz tabanliydi.
ortapedik ayakkabilarla sorunu biraz cözdük.
ice basmamasi icin bilekten tutan ortapedik ayakkabilar giydirilmeli.

ayni problem yegenimde vardi ice basarak yürüyordu ve düz tabanliydi.
ortapedik ayakkabilarla sorunu biraz cözdük.
ice basmamasi icin bilekten tutan ortapedik ayakkabilar giydirilmeli.

Arkadaşım yeğeniniz kaç yaşından itibaren ortopedik ayakkabı kullanmaya başladı?

Bence 4 yasini bekleme, ayni durum benim oglumdada soz konusu, ayagi duz taban cok ice basiyo dr lar 3 yasi bekleyelim dediler hep ama en son goturdugum dr beklemeyelim dedi, cunki baya ice basiyodu, neyse simdi 4 aydir felan ortopedik ayakkabi kullaniyoruz, oglum 2 bucuk yasinda buarada ve en az 2 sene kullanicakmisiz

Bence 4 yasini bekleme, ayni durum benim oglumdada soz konusu, ayagi duz taban cok ice basiyo dr lar 3 yasi bekleyelim dediler hep ama en son goturdugum dr beklemeyelim dedi, cunki baya ice basiyodu, neyse simdi 4 aydir felan ortopedik ayakkabi kullaniyoruz, oglum 2 bucuk yasinda buarada ve en az 2 sene kullanicakmisiz

Arkadaşım ortopedik ayakkabıları nereye yaptırdınız?Medikal mağazalardan mı temin ettiniz yoksa bir ayakkabı mağazasına mı sipariş verdiniz?

Arkadaşım ortopedik ayakkabıları nereye yaptırdınız?Medikal mağazalardan mı temin ettiniz yoksa bir ayakkabı mağazasına mı sipariş verdiniz?

benim arkadaşımın oğlunda aynı sorun vardı. o kifidis den oğluna tabanlık alıyordu ama oğlu 9 yaşındaydı. her ay tabanlık ve oğlu memorial a gidip ayarlama yapılıyordu. önce bir ortopediste gidebilirsiniz. 18 aylıktan sonra gidilebileceğini okudum. benim oğlum da içe basıyor ama henüz 14,5 aylık. sonra kifidis den uygun ayakkabı alabilirsiniz. pahalı evet ama bu konuda çok uzmanlar. öyle her türlü ortopedik diye satılan ayakkabı olmuyor. özel medikal ayakkabı lazım. tabanlığı ayarlı olacak ki düz tabandan kurtulabilsin. ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk düzelirmiş

Son düzenleme:
benim arkadaşımın oğlunda aynı sorun vardı. o kifidis den oğluna tabanlık alıyordu ama oğlu 9 yaşındaydı. her ay tabanlık ve oğlu memorial a gidip ayarlama yapılıyordu. önce bir ortopediste gidebilirsiniz. 18 aylıktan sonra gidilebileceğini okudum. benim oğlum da içe basıyor ama henüz 14,5 aylık. sonra kifidis den uygun ayakkabı alabilirsiniz. pahalı evet ama bu konuda çok uzmanlar. öyle her türlü ortopedik diye satılan ayakkabı olmuyor. özel medikal ayakkabı lazım. tabanlığı ayarlı olacak ki düz tabandan kurtulabilsin. ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk düzelirmiş

Çok teşekkür ederim arkadaşım.Hemen araştırmaya başlayacağım.Başka bir soru takılırsa aklıma size tekrar danışırım.

maalesef bu konuda çok güzel öneriler veremeyeceğim,
benim oğlum şuan 2,5 yaşında,
küçükken bizdede aynı sorun vardı çocuk içe basıyordu düz tabandı yani
kaç doktor ortopedist uzman hepsinin ortak dediği şuy oldu;
düz tabanlılık düzelmiyor,genetik ise dediler
benim eşim ve ailesi hep düz tabanlı maalesef
doktor ortopedik veya tabalı özel ayakkabılar botlar kullanın ama bu ayakkabılar düzeltmez düzelmesini beklemeyin dedi
bu ayakkabılar sadece çocuğun rahat etmesini sağlar,koşarken felan dedi..
ben artık bişey yapmıyorum yani tamam sıradan ayakkabı almıyorum dikkat ediyorum ama düzelmedi bizde hala düz taban oğlum
umarım sizlerde daha farklı gelişmeler olur
sağlıcakla kalın

tesadüf bir uzmanın yazısını buldum aynen aktarıyorum

''Çocuklarda ayak kavsi oluşmaya 3 yaşından sonra başlar, bu yaşa kadar tüm çocuklar düztabandır.
Bu yaştan önce ayakkabıların içine taban yükseltileri yerleştirmek sakıncalıdır ve ağrıya yol açar.
Üç yaş sonrası ayak kavsi gelişmeye başlar ve bu 10 yaşına kadar devam eder.
Bu tamamen doğal bir süreçtir ve giyilen ayakkabı ile ilgisi yoktur, herhangi bir tedavi gerekmez.''

belkide hepimizin çocuklarındaki geçici bir süreç doğal bir olaydır..

tesadüf bir uzmanın yazısını buldum aynen aktarıyorum

''Çocuklarda ayak kavsi oluşmaya 3 yaşından sonra başlar, bu yaşa kadar tüm çocuklar düztabandır.
Bu yaştan önce ayakkabıların içine taban yükseltileri yerleştirmek sakıncalıdır ve ağrıya yol açar.
Üç yaş sonrası ayak kavsi gelişmeye başlar ve bu 10 yaşına kadar devam eder.
Bu tamamen doğal bir süreçtir ve giyilen ayakkabı ile ilgisi yoktur, herhangi bir tedavi gerekmez.''

belkide hepimizin çocuklarındaki geçici bir süreç doğal bir olaydır..

Arkadaşım günlerdir interneti tarıyorum.Bu konuda 2 grup var.Birinci grup ortopedik ayakkabı ve tabanlıkları destekliyor.İkinci grup ise para tuzağı olduğunu,hiçbir şeye gerek olmadığını,10 yaşından sonra kendiliğinden düzeldiğini söylüyor.Prof.Dr.Selim Yalçın ın çok güzel bilgilendirici,açıklayıcı yazıları var.Nette sitesi var.Belki bize ışık olabilir.İşin ilginci benim ailemde,eşimin ailesinde hiç böyle bir sorun yok.Bir tek oğlumda gördüm.Bilgilerimizi paylaşalım.İnşallah bu geçici bir büyüme süreci sıkıntısıdır.Herkese büyük geçmiş olur inşallah.

ben çocukken içe basma sorunum vardı ailem özel ayakkabı giydiriyorlardı kifidis te yaptırıyorlardı.ilkokulda da devam etti artık bilinçlendiğm için basarken dikkat ediyordum sonra düzeldi bu problemim içe basmamaya başladım şimdi 30 a yaklaştım ve sorun yok.üzülmemenizi tavsiye ederim

Geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah bizim ufaklıklarda zamanla düzelir.Zaten taban destekli ortopedik ayakkabılardan vazgeçtim.En doğrusu uzmanların dediği gibi kullanışlı,rahat,sağlıklı ayakkabılar almak.Bu benim fikrim tabi ki...

geçmiş olsun canım.sanırım çocuğunuzda düztabanlık var.benim kızım 8 yaşında ve oda düz tabanlı.hiç vakit kaybetmeden ortopediste gidin.küçük yaşlarda farkedilirse düzeltilebiliyormuş.biz kızımın ayağına özel tabanlık yaptırdık her ayakkabısının içine onu koyuyoruz.birde doktor bileğini tutacak ayakkabılar giysin dedi(yani bot)

X