• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna tomografi çektiren anneler

Zaten düştükten 24 saat sonra gitmiştik dr’a amacımız bir uzman görsün kırık vs olma ihtimali olabilir mi benim aklımda krem yada sprey yazar diye düşünce vardı
Benim ilk okulda burnum kırıldı. Kırık öyle gözle anlaşılmıyor maalesef ki öyle ağrı da olmuyor diye hatırlıyorum mecbur tomografi lazımdı .

Benim ilk okulda burnum kırıldı. Kırık öyle gözle anlaşılmıyor maalesef ki öyle ağrı da olmuyor diye hatırlıyorum mecbur tomografi lazımdı .
Olan oldu diyorum artık sorgulamadan araştırmadan yaptırdığım için ömür boyu bu suçluluk hissi yakamda olacak biliyorum. Sadece internette yazılanlar çocuğu küçükken tomografi yaptıranlar neler yaşadı yazılanlar internetin abartmasımı merak ediyorum.Çok makale okudum çok inceledim korkum bu yüzden

Olan oldu diyorum artık sorgulamadan araştırmadan yaptırdığım için ömür boyu bu suçluluk hissi yakamda olacak biliyorum. Sadece internette yazılanlar çocuğu küçükken tomografi yaptıranlar neler yaşadı yazılanlar internetin abartmasımı merak ediyorum.Çok makale okudum çok inceledim korkum bu yüzden
Ya yok artık bi derin nefes alın Allah aşkına birde psikiyatritten kendinize randevu alın 😂

Ağlama vs yok günlük hayatımıza devam ettik o gün sinema yemek sadece birşey olursa neden götürmedim dr dememek için götürdüm. Doktor acıyormu dedi acıyor dedi oğlum onun üstüne acil alalım dedi neye uğradığımı şaşırdım
İçinizi ferah tutun bir şey olmaz bir kez girmiş sonuçta ama böyle durumlarda siz de bir ön muhasebe yapın kendiniz doktorun söylediği şeyi bir çek edin hemen doktor tomografiye almamalı ayakta gelen bir hasta kırmızı alan hastası değil çünkü muayene ve müşahede sonrası gerekli görülürse tomografidir

İçinizi ferah tutun bir şey olmaz bir kez girmiş sonuçta ama böyle durumlarda siz de bir ön muhasebe yapın kendiniz doktorun söylediği şeyi bir çek edin hemen doktor tomografiye almamalı ayakta gelen bir hasta kırmızı alan hastası değil çünkü muayene ve müşahede sonrası gerekli görülürse tomografidir
Çok büyük ders oldu bana 😢

Çocuklarda düşük doz kısa süreli tomografi uyguluyorlar. Geçmişte Denizli de bir hastanede sanırım yetişkinlere yapılan dozlar uygulanması sebebiyle çocuklarda ilerleyen yaşlarda lösemi görülmüş. Şu an dikkat ediyorlar diye biliyorum. Bu arada biz de bebekken çektirdik mecburen. Sorduk düşük doz dediler. Allah korusun evlatlarımızı 🙏

Çocuklarda düşük doz kısa süreli tomografi uyguluyorlar. Geçmişte Denizli de bir hastanede sanırım yetişkinlere yapılan dozlar uygulanması sebebiyle çocuklarda ilerleyen yaşlarda lösemi görülmüş. Şu an dikkat ediyorlar diye biliyorum. Bu arada biz de bebekken çektirdik mecburen. Sorduk düşük doz dediler. Allah korusun evlatlarımızı 🙏
Dozu yaşa göre ayarlamışlar (5-15 yaş-13 saniye) ama ne kadar radyasyon aldığını söylemediler.
Allah hepimizin evladını korusun inşallah 🙏

Okuduklarım yapılan makaleler, bir kuyunun içine attı beni sanki çocuğumu kendi ellerimle hastalığın kucağına atmış gibi hissediyorum o yüzden merak ettim önceden yaptıranlar kan değerlerini etkilediği vs

Şu an yapacağınız bir şey yok. Doktora güvenmek zorundasınız. Siz nereden anlayacaksınız kırık olup olmadığını. İnternetten okuduklarınızla ahkam kesiyorsunuz. Okumayın internetten. Çok istiyorsanız google scholar a girin akademik makale okuyun. Ama internetteki saçma yazıları okumayın.doktor 6 yaşındaki çocuğa tomografi verdiyse çekilmek zorundadır. Düştü dediğiniz için çekmek zorundaydı evet. Ve siz de düştü demek zorundaydınız. Çünkü çocuk düştü. Neden olayları komplikeleştiriyorsunuz.
Madem güvenmiyorsunuz sağlık hizmetlerinden yararlanmayın bundan sonra.

Allah göstermesin ama çok ağır hastalıklar geçirip devamlı tomografi, röntgen çektiren bebekler çocuklar var. Zorunda kalınmis ve cektirmissiniz. Bosverin

Haklısınız ama internette yazılanları olunca insan korkuyor.Bu konuda uzman bı doktor yada araştırma yapan bı kişi bizi aydınlatırsa çektiren kişilerin içi rahatlar.
En azından çektirdikten sonra etkilerini azaltmak için neler yapılabilir

Radyolog varsa yorumlayabilir mi lütfen

Eklentiler

• Screenshot_20241231-213655~2.webp
    Screenshot_20241231-213655~2.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 28
Back
X