Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

aysegul13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
164
57
Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.

kendiniz teshis koymaya calismayin,
yasi da musait, dil gelisimi acisindan da kres oneriliyor,
ilk doktorun onerisine gore hareket edin bence.

cok kafanizda kurup bunaliyorsaniz da oglunuza teshis koymaya calismayin,
zaten 3 uzman gormus, bir iki ay kres deneyiminden sonra yeniden gorunursunuz bu kisilere.

Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
İyi de olabilir gelişimini gözleyelim demiş. Ne var ki bunda. Teşhiş koymamış, tedavi önermemiş. Gelişimi açısından kreş tavsiye etmiş. Gerçekten dil gelişimi için kreş etkili.

Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim :KK43:

Benim kiz da aşiri hareketli, evi de dagitir, girdiyi ortami da.
Ben de ilk başlarda otizmden suphelendim ama otizmin belirtilerini arastirdim internette, o belirtiler kizimda yoktu. Ablamin israriyla doktora goturdum, doktor tehsis icin daha erken dedi. Artik otizmden suphelenmiyorum.
Otizmin belirtileri var mi kizinizda?

Konusamiyor ya ondan goturdum bende.asiri hareketli ve istedigi olmayinca kendini yerlere atar.ellerine bakiyor arada,ne bileyim istedigi olmayinca hayir anlaminda kanat cirpma dedikleri seyi yapiyor sanirim.ama hareketleri hep degisiyor yani bir hafta bisey yapsa bi bakiyorum gecmis kendiliginden.dedim ya kafaya takiyorum batiyor bana hersey

Belli başlı bikaç dikkat etmeniz gereken şeyler var.
Eğer onlarda sorum yoksa bence evham yapmayın.
İsmine seslendiğinizde bakmaması gibi gibi....(internette detaylı bulabilirsinz)

Ben de çok pimpirikli bir anneyim bircok anne gibi, ama su icinizdeki suphelerin sebebi çocuğunuz degil kendi ruh sagliginiz. Biraz rahatlamaya çalışın, kres olumlu, kelime öğrenme olumlu... Her sey olumlu gidiyor madem bekleyin 4 yasindan sonra net belli olur.

Konusamiyor ya ondan goturdum bende.asiri hareketli ve istedigi olmayinca kendini yerlere atar.ellerine bakiyor arada,ne bileyim istedigi olmayinca hayir anlaminda kanat cirpma dedikleri seyi yapiyor sanirim.ama hareketleri hep degisiyor yani bir hafta bisey yapsa bi bakiyorum gecmis kendiliginden.dedim ya kafaya takiyorum batiyor bana hersey
Her cocuk ayni zamanda konusmaz. Bazilari gec konusur

Belli başlı bikaç dikkat etmeniz gereken şeyler var.
Eğer onlarda sorum yoksa bence evham yapmayın.
İsmine seslendiğinizde bakmaması gibi gibi....(internette detaylı bulabilirsinz)
Belli buyuk kriterler uymuyor cok sukur goz temasi var,komut aliyor,adina bakiyor,cok sosyal.

Ben de çok pimpirikli bir anneyim bircok anne gibi, ama su icinizdeki suphelerin sebebi çocuğunuz degil kendi ruh sagliginiz. Biraz rahatlamaya çalışın, kres olumlu, kelime öğrenme olumlu... Her sey olumlu gidiyor madem bekleyin 4 yasindan sonra net belli olur.
Kesinlikle katiliyorum.kafamdan atamiyorum durduk yere aklima geliyor.inanin ilk doktor olabilir dedi otekiler yok derse unutucam rahatliycam diuordum ama yok maalesef takiyorum

Tamam hassas bir durum, etkilenmeniz normal ama dr a haksiz yere yuklenmiyor musunuz sizce de? 5dk da bakip otizmi teshis etmemis ihtimalinden bahsetmis ve mantikli bir onderide bulunmus. Bisi yok turp gibi masallah diyip gonderse daha mi iyi olacak? Ben mi dr kiziyim diye duyar kasiyorum bilmiyorum ama bazi hasta yakinlari beni bile deli ediyor, vay ki dr larin haline. Insallah evlasinizda bir problem yoktur, allah saglik sihhat versin

Allah dermansız dert vermesin,diyelim ki otizm teşhisi doğru,dünyanın sonu mu?
İstemeyiz ama çoçuğunuz böyle bir tanı alsa bu yaklaşım tarzı ve bozuk psikoloji ile ona nasıl yardımcı olacaksınız?
Çocuğu down sendromlu olan aileler var,
Edwars sendromu gibi az görülen bir sorunla uğraşanlar var,serebral palsili çocuğu olanlar var.
Bu insanlar napsın?
Biraz sakin olun lütfen ve kendiniz için psikolojik destek alın.
Üstelik ortada yanlış teşhis yok, doktor şüphesinden bahsetmiş.
Hiç bir şey söylemeden gönderse daha mı doğruydu sizce?

X