Merhabalar eğitimci arkadaşlar ve ilkokul cağında çocuğu olup bu konuda tecrübeli anneler 5 yaşında bir cocuğum var bu yıl kreşe gidiyor seneye anaokulu diğer yılda ilkokula başlayacak. Karı koca çalışıyoruz çalıştığımız ilde zorunlu süremiz doluyor ve 1.sınıfa başlayacağı yıl tayinimiz cıkacak ama gurbette de olsak kurulu bir düzenimiz var alıştık çalışma koşullarımız iyi bu ilde çalışma süresini uzatma şansımız var ama kesin değil yönetimin kararına bağlı o da en fazla 2-3 yıl uzatabiliriz. Çocuğun eğitiminin 2-3. Sınıfta kesilip başka ilde başka okulda devam etmesi sıkıntı yaratır mı çocuk acısından? yoksa ilkokula başlama yılında direkt gitmelimiyiz? İlk 4 yıllık eğitimin bölünmesi yanlış mıdır? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada uysal çevresiyle arkadaşlarıyla uyumlu bir cocuktur.
anasınıfı ve ilkokul 3e kadar ankarada okuduktan sonra başka bir şehre taşındık.
okula kaydım yapıldı 4ü orda okudum.
5i başka okulda okurken 3 kere çocukları dövdüm diye müdür anneme bu çocuğu eski okuluna gönderin demiş
6-7-8 eski okuluma döndüm
lise sonda da okul değiştirip kazandığım okuldan değil başka bi okuldan mezun olarak çıktım ve yine başka bi şehre taşındık
ne yazıkki kalıcı bi arkadaş çevrem oluşmadı
4-12 arası okuduğum şehirden bile sadece 1 kişiyle görüşürüm o da telefonda.
ama yanlış anlaşılmasın çevresi çok geniş bir insandım o şehirde, burda da öyleyim
ama gözden ırak olan derler ya, görmediğim arkadaşlarımla sık sık görüşmüyorum bu yüzden de kalıcı olmuyor :)
şuanki arkadaş çevrem görüştüğüm insanlar hep aynı şehirden kısaca.
tayin mecburiyse yapacak birşey yok ama kalabiliyorsanız kalın.
ben hatırlıyorum hiç problem yaşamamıştım sınıf öğretmenimi çok severdim hatta.
taşınacaksanız mutlaka sınıfını siz seçin mümkünse, benim 4. sınıfta şubemi ailem seçmişti sınıf öğretmeni çok güler yüzlü diye.