Merhaba benim 27 aylik bir kızım War ama hala dengesiz yuruoruz düşüyoruz çok doktora götürdük tahliller yapıldı hiç birsey cikmio bişey demiolar bu durum beni çok uzuo ben Bursa Osmangazi ilçesinde oturuorum benim qibi bu durumu yaşayıp sonradan düzelen warmi bana yardımcı olur musunuz hanqi doktora hanqi bölüme qotureyim
Merhaba benim 27 aylik bir kızım War ama hala dengesiz yuruoruz düşüyoruz çok doktora götürdük tahliller yapıldı hiç birsey cikmio bişey demiolar bu durum beni çok uzuo ben Bursa Osmangazi ilçesinde oturuorum benim qibi bu durumu yaşayıp sonradan düzelen warmi bana yardımcı olur musunuz hanqi doktora hanqi bölüme qotureyim
27 aylık bi sıkıntı vardır canım ya aynı oğlumla ama bizimkine Allah selamet versin o aylar için bu koşma zıplama çok rahat yapmalı bence tekrar bi göster
Diğer gelişim alanlarında nasıl olduğu önemli. Bu biraz genetik biraz da gelişimin nöbetleşe devam etmesi ilkesiyle ilgili bir durum doktor sorun görmediyse. Çocuklar bir alanda gelişirken diger gelişim alanlarında gelişimleri yavaşlar. Hani hep derler ya çok hareket eden çocuk geç konusur, sakin çocuk erken konuşur, onun gibi.
Benim kızım şu an 40 aylık ve hala koşarken düştü düşecek korkusuyla izleriz. Hiçbir sağlık sorunu yok. 16 aylık yürüdü, sizin kızınız kadarken zıpla dediğimizde dizlerini kırıp açıyordu ayakları hiç yerden kesilmeden, bir de zıplamış gibi ııhhh diye zorlanma sesi çıkarıyordu :) Ama kaba motor beceriler dışında yaşıtlarından çok çok önde, 14 aylıkken bilinçli 100 kelimesi vardı, 15 aylıkken 2 kelimeli cümle kurmaya başladı. Farketmek, düşünmek, dikkat etmek, beğenmek gibi kelimeleri bilinçli kullandığında 18 aylıktı. Şu an hala dil gelişimi ve bilişsel gelişimi çok hızlı, o yüzden kaba motor becerilerde de muhtemelen hep bir adım geride olacak. Yaşıtlarıyla aradaki farkı çocukluk çağı sonlarına doğru kapatmış olur.
Siz de kızınızı sadece hareket kabiliyeti yönüyle değil bütünsel değerlendirin ve doktor sorun görmediyse bu konuyu takıntıya dönüştürmeyin, endiseniz çocuğa da yansıyabilir çünkü.
Nöroloji ye götürmeniz gerekiyo. Her çocuk bir değil. Normal bi durum da olabilir ama eğer bi sorun varsa da erken teşhis erken tedaviyle düzelir inşallah. Ne zaman yürüme başladı yani eğer yürümeye de geç başladıysa normal olması muhtemel.
Nöroloji ye götürmeniz gerekiyo. Her çocuk bir değil. Normal bi durum da olabilir ama eğer bi sorun varsa da erken teşhis erken tedaviyle düzelir inşallah. Ne zaman yürüme başladı yani eğer yürümeye de geç başladıysa normal olması muhtemel.
Canım benim kızım 16ucuk aylık 1bucuk 2 aydır yürüyor ama hep arkasındayım birden devriliyor popo usyu düşmüyor Tum vicudu devriliyor sürekli arkasındayım oturup ağlıyorum. Artık bende norolojiye götüreyim diyorum sizinki de bu şekil tüm vücut mu dusuyir