Çocuğumun kendini savunamaması

Deeprise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
128
67
48
34
Merhaba herkese.

Kızım anaokuluna gidiyor 4 yaşında.

Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?

Merhaba herkese.

Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?
Sende ona vur mu???Sizce doğru olan bu mu:KK4:

O sana vurursa sende ona vur mu dediniz??
Bu sizce gercekten dogru birşeymi böyle mi savunmalı kendini..
Cocuk egitimi hakkında bir bilgim yok ama biri cocuguma vursa sende ona vur diye egitim vermem sonra öbür cocuk daha cok vursa nolucak tekme tokat kavga mı etsinler?
Bence bir pedagoga danışın yöntem bu olmamalı

Kuzenimin kızı da aynı şekilde ve 7 yaşında. Pedagog yardımı aldılar ama pek işe yaramadı. Bazı çocuklar mizaç olarak çok sakin oluyor. Miniği okulda kızın biri sıkıştırıyormuş. Eşyalarını tuvalete atmış ve en son dövmüş. Kuzenim sen niye vurmadın dediğinde vurursam canı acır demiş kurban olduğum :110: Anne baba okula gidip kızın ailesini çağırıp annesini ve çocuğu bildiğin açık açık tehtid ettiler. Çocuk sonra karışmadı bizimkine ama hala kendini savunamıyor. Bende takipte kalayım bu konuya.

benım kızım da cok dayak yıyor ya :(
kızım bırı sana vurmaya calıstıgında ordan kos kaç veya ımdaaaattt dıye avazın cıktıgı kadar bagır dıyorum ama sessız sessız ıcıne ıcıne aglıyor karsısındakı vurmaya devam edıyor bu durmus aglıyor kenara pusuyor yavrum

konuyu takıpteyım

valla ben vurmaya vurmayla karşılık vermeye çok karşıydım
hatta eşim derdi kızım sana vurana sende vur diye kızardım çok
hayır derdim sana vurduklarında öğretmenine git ona söyle ve arkadaşını uyar bir daha bana vurma diye
ama baktım önünü alamıyorum kendinden yaşca küçükler bile kızıma zarar verebiliyorken kızım bi kenarda pısıp kalıyor çok üzülüyorum
ben de artık dedim ilk önce öğretmenine söyle eğer hala devam ederse sen de ona vur dedim bana verdiği cevap ama canı acır :KK12:
eeee kızım senin de canın acıyor ama dedim olsun onun acımasın dedi kalakaldım öylece
ne yapsam işe yaramadı yani o yüzden fikirleri ben de merakla bekliyorum

Bu durumda öğretmene söyle demelisiniz

Git diye bağırsın gerekirse ittirsin vs de sen de ona vur diye başlarsak o kavgalar bitmez

Nasıl birisi bize vurunca polis çağırıyorsak o da öğretmen çağıracak

Siz de öğretmen ile konuşun durumu anlatın

Ne olmuş da vurmuş vs öğrenin

Sen de ona vur demeyin bence. Öğretmeninle konuşun tabiki. Benim de anaokulunda saçlarımı dökecek kadar çekmişti bi çocuk. Annem geldi gördü tabi. Hemen öğretmene çıkışmıştı. E öğretmen de çocuğa ve annesine çok ciddi bi uyarı yaptı.

Bir de anaokukunda çocuğunuz. Öğretmen sorumlu. Tabiki öğretmene gidin.

Benim büyük kızım da kendini koruyamaz (3,5 yaşında). Anaokulunun ilk günleri sürekli bir olayla gelirdi. Kızım öğretmenine söyle derdim, sana vurduğu zaman karşısında durma en azından kenara çekil, elini tut vurmasın falan filan. Bir tanesinin annesine söyledim durumu. En sonunda bende patladım kızıma, artık dayak yiyip gelmeyeceksin kendini korumayı öğren her zaman ben arkanda olmayacağım diye. Canını yakan olursa sende onun canını yak bir daha sana bulaşmaz dedim şikayetler bitti.

valla ben vurmaya vurmayla karşılık vermeye çok karşıydım
hatta eşim derdi kızım sana vurana sende vur diye kızardım çok
hayır derdim sana vurduklarında öğretmenine git ona söyle ve arkadaşını uyar bir daha bana vurma diye
ama baktım önünü alamıyorum kendinden yaşca küçükler bile kızıma zarar verebiliyorken kızım bi kenarda pısıp kalıyor çok üzülüyorum
ben de artık dedim ilk önce öğretmenine söyle eğer hala devam ederse sen de ona vur dedim bana verdiği cevap ama canı acır :KK12:
eeee kızım senin de canın acıyor ama dedim olsun onun acımasın dedi kalakaldım öylece
ne yapsam işe yaramadı yani o yüzden fikirleri ben de merakla bekliyorum
bu cocukların ortak paydası dayak yemek
benım kızıma babası dedı sana vurdugunda kacamıyorsan surasına vur kac dedı gosterdı
kızım ama canı acır yazık ona dedı
:(

Merhaba herkese.

İşte sorun karşı tarafta ,
O ilk çocuğun vurmaması lazım.
Ama öyle anneler konu açmaz burada.
Onlar çocuklarına Kurtlar Vadisi izletiyor.
Siz çözüm arıyorsunuz.

Merhaba bazı çocuklar çocuk gibi değil üstüne pilav atma ısırma tekme atma artık. Aileler nasıl eğitim veriyorsa çocuğa
Bizim öğretmen şikayet kabul etmiyor
Böyle olunca dayak yemenesi için kendini savunması daha makul
İlerdede ağlarr durur yada şikayet et ek birini arar kendini savunsun

Bizde oğlum da bu tarz problemler yaşadık özellikle kreşin ilk yılında.

Biz her defasında öğretmenine söylemesi gerektiğini söyledik ancak öğretmende şikayet etmeyin diye sınıfta sürekli söylüyormuş. Bu defa öğretmeni ile konuştuk durum böyle böyle biz size yönlendiriyoruz diye.
O sene bu işi bir şekilde hallettik. Yani vuran çocuğu çocuğumdan uzak tutmayı sağladık.
Anasınıfında da yaşadık. o zaman çok üzülmüştüm.esimle bu konuda Hatta farklı düşündük. Biz sürekli anlattık. Öğretmeni ile görüştük. Öğretmen öğrenci ile görüştü. Yine çözüm olmayınca ben gittim Anaokulu'nun müdürü ile konuştum.
Onlar da sürekli herkese vuran çocuğun ailesi ile iletişime geçtiler. Ben sadece bu çocuk için okula üç dört kere gittim konuşmaya.Çocuk vurma huyunu neredeyse tamamen bitirdi.

Ama ben hiçbir zaman oğluma Vur demedim. Öğretmenine söylemesini O da olmazsa bize söylemesi gerektiğini bizim bir şekilde bu soruna halledeceğimizi söyledik.

Vurana vur demeyi doğru bulmuyorum. Benim çocuğum da vurur o çocuk da kafasını sıraya vurur betona vurur çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Üstelik vurma işini alışkanlık haline getirebilir. Sürekli konuşarak sorunların çözülebileceğini küçük yaşlardan itibaren empoze edilmeli.

Ancak 4 yaşındaki bir çocuk için yapmanız gereken devamlı öğretmeni ile iletişim halinde Olmaktır diye düşünüyorum. Ne olursa olsun çocuğunuzun ruhuna şiddet tohumları ekmeyin.

Bu arada Oğlum 2 yıldır karete yapıyor. Kimsenin başına gelmesin de Yani yarın öbür gün sokakta serseri vs yanaşır diye de Güçlü bir çocuk olsun istiyorum

bu cocukların ortak paydası dayak yemek
benım kızıma babası dedı sana vurdugunda kacamıyorsan surasına vur kac dedı gosterdı
kızım ama canı acır yazık ona dedı
:KK43:
aynen öyle
bir yanım çok mutlu oluyor merhametli bir kızım var diye ama birazcık kaba tabiriyle yırtık bir kız olmasını istiyorum ki ezmesinler canını acıtmasınlar diye ama yokk :(

Ben oğlumun herkes gıbı ıyı bır ınsan olmasını ıstıyorum .
Mizacıda cok sakın bır çocuk , ben ona hep sana vurana sakın vurma , sen vurursun düşer kafasını bır yere vurur sonra cok uzuluruz dıyordum .
Tabı butun böyle telkınlerım sonucu çocuk okula başlayınca gordum kı , denk geldıgı çocuklar böyle degıl. Önce sana vurana sen vur dıyemedım , sen nasıl ıstıyorsan oyle yap dedım, öğretmene soyle dedım .

Dayak yıye yıye ogrendı diyebilirim. Bu sekılde telkın etmek cok yanlışmış ogrendık .Ha bu arada ona vurana tamamen karşılık verıyor mu bılıyorum , bazen vuruyordur bazen öğretmene soyluyordur ama vurduğu zaman kesınlıkle mutlu hıssetmıyor. Kotu hıssettıgını soyluyor :(

Bu durum için öğretmen ile görüşmelisiniz. Muhtemelen kızınıza vuran çocuğun annesi de "hakkını savun vur" dediği için şiddete meyilli. Bittabi istisnai durumlar olabiliyor. Çocuğun öfke kontrol problemi olabiliyor ebeveyn öğretisinden bağımsız olarak.

Öğretmenlik yaptığım süre boyunca hiçbir çocuk bir diğerine şiddet göstermedi. Böyle bir şikayet almadım da. Zira buna izin vermedim. Yapmanız gereken, öncelikle öğretmenle konuşup durumu anlatmak. O bu duruma çözüm bulacaktır.

Çocuğunuza da, sen de ona vur demek yerine "hiç kimsenin sana vurmasına müsaade etme. Böyle bir durum olursa, yüksek sesle öğretmenine söyle." deyin. Okuldaki olumsuz durumları sizinle paylaşması güzel bir şey. Abartılı bir tepki verip bunu alışkanlık edinmesini ya da söylemekten vazgeçmesini sağlamayın. Sakince bazı çocukların böyle yanlış şeyler yaptığını, öğretmenin bilmesi gerektiğini anlatın. Öğretmenle de konuşun mutlaka.

Benim sıpa da dün "mememi sıktı" dedi. Kim sıktı, niye sıktı, meme mi yoksa başka bir uzuv mu oralar muamma. Oğlumun sınıfında otizmli bir öğrenci var. Çimdiklemeyi pek seviyor :) muhtemelen önceki vakalar gibi bu vaka da o öğrenciye aittir. Ben her seferinde gidip konuşmuyorum çünkü özel bir çocuk. Öğretmenin elinden geleni yaptığını biliyorum, böyle şeyler anlık olabiliyor. Müdahale edene kadar olan oluyor maalesef.

Çok takılıp büyütmeyin böyle konuları. Akran zorbalığı, anaokulunda başlayıp üniversite bitene kadar devam eden bir durum. Hatta iş hayatında da mobbing olarak şekil değiştiriyor. Zamanla, kendini bir şekilde savunmayı öğrenecek. Siz doğru olanı öğretin yeter.

İşte sorun karşı tarafta ,
O ilk çocuğun vurmaması lazım.
Ama öyle anneler konu açmaz burada.
Onlar çocuklarına Kurtlar Vadisi izletiyor.
Siz çözüm arıyorsunuz.
Aynen öyle sonuna kadar katılıyorum. Bu cocuk vurdu karsılık bulamadı bir dahakine baska cocuga da vuracak bir dahakine daha sert vuracak. Cunku o sadece vuran taraf.Öğretmene soyle ne diyecek öğretmen yaptıgın yanlıs bla bla. Cocuk daha da cesaretlenecek. Şunu dovdum öğretmen bile bana bir şey yapamadı diye dusunecek. Sonrası maganda olup cıkacak.

Back
X