• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğumun burnu sürekli tıkalı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sonuvarbunun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
69
23
3
50
Dört yaşında bir kızım var. Sürekli burun tıkanıklığı oluyor. Doktora götürdük geniz eti büyümesi var. Burun spreyi verdi bir ay kullanın kontrole gelin demişti biz gidemedik çünkü beş saatlik yol. Şimdi yine hasta ve hastayken daha kötü oluyor ve üzerine inatçı öksürük eklendi. Özellikle geceleri çok fazla öksürüyorum. Burnu tıkalı olduğu için böyle kötü öksürük oldu diye düşünüyorum. Benim sormak istediğim ne yapabilirim.. Geniz eti ameliyatı konusunda kararsızım. Yaşı küçük olduğu için beklemelimiyim. Çünkü biraz araştırdım beş yaşından sonra gerilemeye başlayabilirmiş. Burun spreyini tekrar alayım kullanayım diyorum o da kıkırdak erimesi yaparmış burnunda. Tecrübeleriniz varsa lütfen bir yol gösterin. Çocuğum çok rahatsız ben de öyle..

Spreyler çok zararlı bildiğim kadarıyla uzun süre kullanımda.
Ameliyat yaptırmayacaksanız en azından çok tıkalı olduğu zamanlara geceleri sıkın.rahat uyusun :anne:
Ama ameliyat olmasını tavsiye ederim.Aynı durum kuzenimde olmuştu, doktor yaptırmayın büyüyene kadar dedi.Ama dayım dayanamadı, nefes alamayışını izledikçe içim sızlıyor dedi ve yaptırdı.Bir sıkıntıda olmadı şükür.

Benim geniz eti operasyonum 3 - 3 buçuk yaşındayken yapılmış, bir sorun yaşamadık.
Doktorunuza danışın, bence 5 yaşını bekleyene kadar erkenden olup kurtulmalı çocuk; çünkü yaşam kalitesini, iştahını her şeyini etkileyen bir şey.

Annem yanımda bak soruyorum "Sence doğru bir karar mıydı 3 yaşında bu operasyonu geçirmem?" diye, "Tabi ki... Yemen içmen, uykun her şeyin düzene girdi, boyun posun gelişimin hızlandı" diyor.

Doktora elbette gidin. her kiside hastalik farkli seyredebilir.
Geniz eti büyümesini mesela ne tetikliyor. bogaz enfeksiyonu mu alerji mi sinüzit mi vs..

Benim 5 yaşında iken bademcik ameliyati yapılirken geniz etimi de aldilar.
Ne oldu?tekrar büyüdü. 24 yasindayim tekrar da aldirmam.
Alerjiden kaynaklanan geniz akintisi geniz etinin büyümesine yol aciyormus megerse..

Bir arkadas yorumda yazmis spreyler cok zararli diye..
Her sprey ayni zararda degil. ben mesela kortizonlu spreyler kullaniyorum doktor recetesi ile. Kullanmadigim takdirde daha kötü bir sonuçla karsilasiyorum çünkü.
Doktorum ara ara spreyi kesip burun banyosu veriyor.

Bunu bizlerin yada sizin doğrudan verebilecegi bir karar değil.
Aile hekiminizle dahi olsa görüşmelisiniz muhakkak.

doğru yerdemisin acabaa
Benim sıkıntımı yaşayan annelerin tecrğbelerşn
Spreyler çok zararlı bildiğim kadarıyla uzun süre kullanımda.
Ameliyat yaptırmayacaksanız en azından çok tıkalı olduğu zamanlara geceleri sıkın.rahat uyusun :anne:
Ama ameliyat olmasını tavsiye ederim.Aynı durum kuzenimde olmuştu, doktor yaptırmayın büyüyene kadar dedi.Ama dayım dayanamadı, nefes alamayışını izledikçe içim sızlıyor dedi ve yaptırdı.Bir sıkıntıda olmadı şükür.
Teşekkürederim. Benim de öyle içim sızlıyor.

tecrübe ile olacak iş mi bu? tekrar gidin doktora. bu ne rahatlık.
Çok rahatsız oluyorum. Üstüne düşmeyen babası. Benim de burnum hep tıkalı diyor. Ama aynı şey değil. Yaşadığım yer küçük bir yer doktora beş saatlik yola götürmek te zor. Ama babası böyle düşünmese götürürdü.

Doktora elbette gidin. her kiside hastalik farkli seyredebilir.
Geniz eti büyümesini mesela ne tetikliyor. bogaz enfeksiyonu mu alerji mi sinüzit mi vs..

Benim 5 yaşında iken bademcik ameliyati yapılirken geniz etimi de aldilar.
Ne oldu?tekrar büyüdü. 24 yasindayim tekrar da aldirmam.
Alerjiden kaynaklanan geniz akintisi geniz etinin büyümesine yol aciyormus megerse..

Bir arkadas yorumda yazmis spreyler cok zararli diye..
Her sprey ayni zararda degil. ben mesela kortizonlu spreyler kullaniyorum doktor recetesi ile. Kullanmadigim takdirde daha kötü bir sonuçla karsilasiyorum çünkü.
Doktorum ara ara spreyi kesip burun banyosu veriyor.

Bunu bizlerin yada sizin doğrudan verebilecegi bir karar değil.
Aile hekiminizle dahi olsa görüşmelisiniz muhakkak.
Teşekkür ederim. Bu ayrım çok önemli gerçekten. Neyin tetiklediği.

Çok rahatsız oluyorum. Üstüne düşmeyen babası. Benim de burnum hep tıkalı diyor. Ama aynı şey değil. Yaşadığım yer küçük bir yer doktora beş saatlik yola götürmek te zor. Ama babası böyle düşünmese götürürdü.
çocuğu doktora götürmek söz konusu iken hangi konuda babaya bağımlısınız?

Sağlık işleri buralarda bizlere danışarak olmaz.
internetten yaptığın araştırmalar da kafanı karıştırır şuan olduğu gibi
herşeyde olduğu gibi bu konuyu da uzmanlarına bırak
evladın için 5 saat değil 55555555 saat gitsen ne olur
yolunuz açık olsun

Sağlık işleri buralarda bizlere danışarak olmaz.
internetten yaptığın araştırmalar da kafanı karıştırır şuan olduğu gibi
herşeyde olduğu gibi bu konuyu da uzmanlarına bırak
evladın için 5 saat değil 55555555 saat gitsen ne olur
yolunuz açık olsun
Haklısın. Ben hemen gitmek isterim ne gerekiyorsa yapmak isterim.

Çok büyük geniz etine burun spreyi fazla etki etmez. Ne rahat uyuyabilir ne rahat yemek yiyebilir. Benim kuzenimin çocuğu 1,5 yaşında oldu geniz eti ameliyatı. Bwya büyüktü onunki ama gece hiç uyuyamıyordu rahat nefes alamadığı için. Şuan beş yaşında bi sorunda yaşamadılar. Çok geçmiş olsun.

Uc gun once oglum oldu geniz etinden 3 senedir cekiyordu yawrum rahat nefes aliyor rahat uyuyor rahat yemek yiyor cok sukur

Back