• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğumu kreşten almak zorunda kaldım şimdi kafam karışık..

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.958
28.736
798
ewt arkadaşlar bir oğlum var Allah uzun ömürler versin inş. 20 aya kadar annem baktı sağolsun.
daha sonra bakmak da zorlandı. zira hareketli bir çocuk. ben de araştırıp en iyisi olduğunu düşündüğüm kreşe verdim. 8 ay gitti. 2. ayında kaydıraktan düşüm kolu dirsekten kırıldı. alçıya alındı. bizim de yanımızdayken olabilir , öğretmenleri çok üzgün ağlıyor diye büyütmeden iyileşme sürecinden sonra yolladım tekrar kreşe.

daha sonraları birgün gözü mor bir gün alnı mor, bir gün ısırılmış halde geldi. hepsini de kendilerince açıkladılar. çocuğum da sevdiği için yollamaya devam ettim. oyuncağa çarptı, koltuğa çarptı, 2 yaş grubundaki arkadaşı ısırdı deyince bişey de diyemedim. dikkat edelim dedim.

çocuk kreşe çok mutlu gidiyordu. bize öpücük atıp bay bay yapıyordu. olumlu gelişmeler de vardı tabi. mesela konuşması yavaş yavaş açıldı. 28 aylık motor becerisi çok çok iyi maşallah, görsel zekası da öyle ama konuşma yok. yani derdini anlatamıyor henüz.

kreşte öğretmenler 17 ye kadar kalıyor. 17 den sonra sayı azalınca bütün çocuklar 1 sınıfa alınıyor ve nöbetçi öğretmen başlarında bekliyor. 3 yaş grubunun öğretmeninin çocuğu da bu kreşte ve oğlumla aynı grupta. yani 2 yaş grubunda. akşam oğlanı almaya gittiğimde bu hanım nöbetteydi. oğlunun eline çikolata vermiş diğer çocuklarda gelip ne yiyor diyor kendisi de bişey yemiyor deyip çocuğuna hadi sen bahçıvan amcanın yanında ye dedi. eşimle biz şok olduk ve o gece nerdeyse uyuyamadık.
bazı nöbetlerde oğlu kucağında diğer öğrencilerde istiyor kucak ama alan yok. önümüzde ki sene oğluma bakacak tabi kendi oğluna da.. bu ben de negatif düşünce uyandırdı.

son olayda oğlumu 2 gün önce 2 yaşındaki bir arkadaşı ısırmış. telefonda söylediler hafif kızardı müdahale ettik dediler. çocuğu aldık geldik bluzü kanlı, yaraya baktık bildiğin kopmuş. çocuk 2 gündür geceleri ağlayarak kalkıyor. ve gülerek gittiği kreşe gitmek istemiyor. ben de kreşten alıyorum. fakat kreş araştırdığımda birinin harika dediğine diğeri berbat diyor. ve eski kreşi arayıp çocuk çok zeki gerileyebilir evde zorlanabilir diyor. bu aşama da eltim bakmak istiyordu hep. maddi açıdan ihtiyaçları var. ben de ona vermek istediğimi söyledim. 14 yaşında bir oğlu var kendisi genç. 34 yaşlarında yani bakabilecek güçte. ama gelgörelim ki çok dedikodusu lafı var. misal ileride çocuğunu bile ben büyüttüm diyebilir. ya da günlük arayıp abla yemek yedi mi desem sanki aç bıraktık diye arkamdan söyleyebilir. o yüzden sizce eltime verip duymamazlıktan mı gelsem kreş aramalarına devam mı etsem??

maddi imkanınız varsa eltinize baktırmayın. sonuçta kendisinin bi eğitimi vs yok. evde baka bi çocuk var. kreş araştırmaya devam edin.

eltime de parasıyla baktıracağım.. yani maddi bir problem yok çok şükür. sadece kreşlere bakış açım değişti, korkuyorum.. zira yolladığım köklü bir kreşti.

Sizin yerinizde olsam kreş aramalarına devam ederdim. Kreşte yaşadığınız sıkıntılardan dolayı şu an için tekrar kreş düşünmüyorsanız eltinize baktırabilirsiniz ama en fazla 1 yıl sonrasında zaten çocuğa yetersiz geleceğine inanıyorum.

konu uzamasın diye çok yazmak istemedim ama çocuğun konuşması açılınca, tuvalet eğitimi bitince yollamayı düşünüyorum kreşe. en azından herşeyi anlatır düşüncesindeyim. bir de o öğretmenin grubunu atlamış olur diye düşünüyorum.

adam gibi bir kreşe verin bence..
almakta çok geç kalmışsınız..
ne o öyle her gün bir vukuat..

oğlum bir senedir gidiyor ne ısırıldı ne bir yerden düştü .. çocuklarla ilgilenilmiyor demek ki..
çocuğun geriyebileceği gibi cidden çocuğu düşünen bir kreş olsaydı bütün bu yazdıklarınız olmazdı orda..

Ben.olsam baska kreş araştırır elti olayına girmem

sanırım yoruldum kreş araştırmasından.. ama eltimdeyken de devam edicem araştırmaya. denemeyi düşünüyorum açıkçası. bugün konuşacağım akşam eltimle. burdan yorumlar önemli o yüzden benim için.

adam gibi bir kreşe verin bence..
almakta çok geç kalmışsınız..
ne o öyle her gün bir vukuat..

oğlum bir senedir gidiyor ne ısırıldı ne bir yerden düştü .. çocuklarla ilgilenilmiyor demek ki..
çocuğun geriyebileceği gibi cidden çocuğu düşünen bir kreş olsaydı bütün bu yazdıklarınız olmazdı orda..

işte sizin gibi diyorlar kreşin birine gidiyorum tamam diyorum başka bir arkadaş berbat orası başımıza şu geldi diyor.. napacağımı şaştım kaldım :(

eltime de parasıyla baktıracağım.. yani maddi bir problem yok çok şükür. sadece kreşlere bakış açım değişti, korkuyorum.. zira yolladığım köklü bir kreşti.

nasıl köklü bir kreş orası..
ben bütün bu olanlara buldukları bahanelere inandığınıza inanamıyorum şu anda..

kökü kurusun berbat bir kreş orası..

İyi çocuğunuz okuldan korkmuyor..
İlk olayda almanız gerekirdi o kreşten..
İyi bir kreş bulun..
Çocuğunuzu kreşe vakit geçirsin diye vermiyorsunuz..
Eğitimi de önemli..

Kaldı ki sizin kreşte onu bile yapmamışlar..
Mutlaka referansınız olsun vereceğiniz kreş için..

sanırım yoruldum kreş araştırmasından.. ama eltimdeyken de devam edicem araştırmaya. denemeyi düşünüyorum açıkçası. bugün konuşacağım akşam eltimle. burdan yorumlar önemli o yüzden benim için.

eltinizin eğitimi ne ki? yani kreş dediğimiz olay sadece bakılsın diye bırakmak değil. eğitiyolar, öğretiyolar. eltiniz bunu yapabilecek mi? annenin kayınvalideniz olsa bile bi düşünmek gerekir ama elti hiç olmaz bence. bi de evinde 14 yaşında oğlu var diyorsunuz.

bi de eltinize bıraktıktan sonra geri alma konusunda sıkıntı yaşarsınız belki. hani ayıp olur, bozulur vs vs. kreş konusunu netleştirin eltinize bırakmadan bence.

işte sizin gibi diyorlar kreşin birine gidiyorum tamam diyorum başka bir arkadaş berbat orası başımıza şu geldi diyor.. napacağımı şaştım kaldım :KK43:

valla bundan önce büyük oğlumda 2 sene başka bir kreşe gitti .. bir kere düşmüştü başka bir olay yaşanmadı..
eğer çocuklar birbirine zarar veriyorsa orda sıkıntı vardır zira bunu engelleyecek olan öğretmenlerdir..
başına buyruk bir kreş izlenimi oluştu bende..

nasıl köklü bir kreş orası..
ben bütün bu olanlara buldukları bahanelere inandığınıza inanamıyorum şu anda..

kökü kurusun berbat bir kreş orası..

bu zamana kadar olabilir dedim ama şimdi o kolundan et parçası kopana kadar müdahale edilmediği çok aşikar. açıkça söyledikde eşimle. çocuk bir ısırmadan kokrmaz bu denli kesinlikle bunun öncesi de vardır diye. şu an ısrar özür aşamasındalar açıkçası..

valla bundan önce büyük oğlumda 2 sene başka bir kreşe gitti .. bir kere düşmüştü başka bir olay yaşanmadı..
eğer çocuklar birbirine zarar veriyorsa orda sıkıntı vardır zira bunu engelleyecek olan öğretmenlerdir..
başına buyruk bir kreş izlenimi oluştu bende..

değil mi?? yani ben çok iyimser yaklaştım ama bir değil beş değil bu vukuat.. kesinlikle ordan alınmalı yani.

bu zamana kadar olabilir dedim ama şimdi o kolundan et parçası kopana kadar müdahale edilmediği çok aşikar. açıkça söyledikde eşimle. çocuk bir ısırmadan kokrmaz bu denli kesinlikle bunun öncesi de vardır diye. şu an ısrar özür aşamasındalar açıkçası..

şikayet edin gerekli yerlere.. ay ben burdan hırslandım yeminle..
sosyal medyada da duyurun yakın çevrenizde olanlar da göndermesin oraya herkes nasıl bir yer olduğunu bilsin..

Çok geçmiş olsun, oradan almanız cok doğru bir karar olmuş. Çok üzüldüm herşey bir yana, diğer çocukların yanında kendi cocuğuna cikolata vermesine,kucağına almamasına. Çocuklar öğretmene çok baglanıyor,değer veriyor bu cok üzücü.
Ama yeniden kreş araştirmanızı öneririm. Eltiniz ne kadar faydalı olabilir ki? Çocuğunuz kreşte sosyalleşir,birseyler öğrenir ama evde eltinizle sadece iyi bakılir en fazla,kresle kıyaslanamaz bile
Kreş yönetimi ile ilk etapta konuşup,önceki yasananları anlatın,bu tarz sorunlar istemediğinizi,olması halinde yetkililere ileteceğinizi söyleyin. Ben kızımı verirken bana asla yalan söylemeyin demiştim. Düştüyse düştü,arkadaşından kaynaklıysa oda aynen iletilsin,benim çocuğumla alakalıysada iletilsin,yeterki eksik,yanlış bilgi verilmesin diye ozellikle belirtmiştim. Çok şükür dürüst ve çocukları seven bir öğretmenimiz var,sorun yasamıyoruz.
Dilerim sizde bulursunuz.

nerde yaşıyrsunuz bu arada kreş tavsiyesi alabilirsiniz konu içinde

konu uzamasın diye çok yazmak istemedim ama çocuğun konuşması açılınca, tuvalet eğitimi bitince yollamayı düşünüyorum kreşe. en azından herşeyi anlatır düşüncesindeyim. bir de o öğretmenin grubunu atlamış olur diye düşünüyorum.

Gönderebileceğiniz başka bir kreş yok mu? Öğretmen çok önemli zaten kreşte hatta bana göre en önemlisi. Kızım kreşe başladığında kreş bize verdiği ya da çocuğun eğitimiyle ilgili vaat ettiği bir çok şeyi yerine getiremedi fakat kızım öğretmenini çok seviyordu öyle ki öğretmenini görünce gözlerinin içi gülüyordu.

eltinizin eğitimi ne ki? yani kreş dediğimiz olay sadece bakılsın diye bırakmak değil. eğitiyolar, öğretiyolar. eltiniz bunu yapabilecek mi? annenin kayınvalideniz olsa bile bi düşünmek gerekir ama elti hiç olmaz bence. bi de evinde 14 yaşında oğlu var diyorsunuz.

bi de eltinize bıraktıktan sonra geri alma konusunda sıkıntı yaşarsınız belki. hani ayıp olur, bozulur vs vs. kreş konusunu netleştirin eltinize bırakmadan bence.

aslında eğitim konusunda çok fazla dert etmedim. 2 yaşındaki çocuk sevgi almalı, yemeğini düzenli yemeli , uykusunu rahat uyumalı, güvende hissetmeli diye düşünenlrdenim. yani sayı saysın, ingilizce bilsin, renklere hakim olsun demedim hiç.. artık yorumlardan sonra eşimle de konuşup net bir karar vereceğiz.

Back
X