• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğumda geçmeyen öksürük, bilgisi olan varsa yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bu yil kucuk kizimin oksurugu 2 ay surdu neredeyse . Ama genel durumu hep iyi. Ben surekli balli limonlu ilik cay icirdim. Bu sekilde gecti. Gogsune sirtina ilik bez de koyabilirsiniz o da iyi geliyor

Peki sizin öksürük kuru muydu? Yoksa balgamlı falanmi? Çocukta ateş varmiydi? Benim çocuğum biraz nezle oldu burun akıntısı öldü üç gün sonra öksürük başladı ve bitmedi
Kuru oksuruk vardi son iki hafta onun oncesinde enfeksiyondan dolayi ateste vardi hep ust uste geldi bizde dr. Alerjiden suphelendi ama malesef test yaptiramadik simdilik iki haftalik oksuruk doneminde yapilan tahliller temiz cikmisti

Mart alerji icin uygun mevsim. Bi de soguk sicak dengesi sasiyor. Hastaneye gidilse iyi olur ama cok sirkulasyon olmaysn bi yere gitmelisiniz. Cocukcagizda yoksa bile kapar ya da siz kaparsiniz Allah korusun.

Arkadaslar beş yaşında çocuğumda 10 gündür nezle sonrası kuru öksürük gelişti ama bı turlu geçmiyor.malum ortalık kötü doktora gitmeye coronavirusten dolayı korkuyorum.hic güvenli gelmiyor.atesi yok,hırıltı,balgam yok.sadece gün içinde sürekli öksürüyor.acaba alerjik mi diyorum.astımdan bile şüphelendim.ilerlermi acaba herşeyi göze alıp hastaneye mi gitsem.kafam karışık.bana önereceğiniz dogla bir yöntem varmı tecrubelerinizi bekliyorum.simdiden teşekkürler
Ateş yoksa kesinlikle götürme hastaneye boyle bi zamanda asla hemde. Benimde 4bucuk yasinda kızımda vardi 15gun once virüs muhabbeti çıkmadan götürdük hava ve peditus verdi ayni kuru öldürüldü smdi gecti gunde 3 kereye kadar kullanılıyormuş ben 2 verdim ama siz eczaneye danışmadan almayin

Bu ara aşırı deterjan kullandık milletçe acaba sizde abartılı kullananlardan mısınız?Belki bununla alakalı olabilir diye düşündüm

Haklısınız :) tabiki biraz daha kimyasalları artırdık acaba ondanmi bilmiyorum.cok çamaşır yıkıyorum.nezle sonrası olduğu için nezleyle ilgilidir dedim ama alerjikte olabilir
Grip vücuttan atılmak üzereyken şiddetli öksürük yapar ondan da olabilir.

Aynı durum bende de vardı 1-2 hafta önce sadece kuru kuru ve çok fazla öksürüyordum.Kronik öksürek bu galiba.Ayva suyu iyi geliyor diyorlar ama bende işe yaramamıştı :/ Siz yine de deneyin ayvayı küp küp doğrayın 1 lt suda kaynatın ılık ılık içirin isterseniz balda ekleyin birazcık.

Geçen aylarda kızımda da on onbes gun geçmeyen kuru öksürük olmuştu. Benim çocuğum hiçbir şekilde ilaç içmiyor. Son çare bal ve karabiberi karıştırıp göğsüne sırtına sürdüm üzerlerini bezle kapattım elbisesini giydirip öyle uyuttum geceleri. İlk gecenin sabahında bile çok belli etmişti öksürüğü azalmıştı. Allahın izniyle tabi. Sonraki iki gece de devam ettim. Tamamen kesildi Elhamdulillah. Deneyebilirsiniz. Biçok anne denemiş bunu, herhangi bi yan etkisi de yok araştırdığım kadarıyla. Karabiberi abartmayın. Göz kararı bi karışım hazırlayın yapacaksanız. Allah şifa versin.

Kullanilmamis kuru sabunu temiz havluya sürtün. Göğsüne koyun gece 4 saat. Sonra çıkarıp bir daha sabunu sürtün ve bu sefer sırtına koyun. 4 er saat Dönüşümlü olarak yapacaksiniz. Kızımın ve benim 20 30 sn de bir gelen oksurugunu bıçak gibi kesti bu yöntem.

yarım su bardağına sütün içine 5 adet hatmi çiçeği katıp kaynatın ksık ateşte. 5-6 dakıka. içirin geçer.

Arkadaslar beş yaşında çocuğumda 10 gündür nezle sonrası kuru öksürük gelişti ama bı turlu geçmiyor.malum ortalık kötü doktora gitmeye coronavirusten dolayı korkuyorum.hic güvenli gelmiyor.atesi yok,hırıltı,balgam yok.sadece gün içinde sürekli öksürüyor.acaba alerjik mi diyorum.astımdan bile şüphelendim.ilerlermi acaba herşeyi göze alıp hastaneye mi gitsem.kafam karışık.bana önereceğiniz dogla bir yöntem varmı tecrubelerinizi bekliyorum.simdiden teşekkürler
canim alerjik benim oglumda da var zaditen diyr bir surup iciriyorum o geciriuor ama sirti falan terlese tekrarlar odasini havalandir bol bol

Ben her yolu denedm defalarca hastahaneye gittm şuruplar vs iki ay dolu dolu sürdü gece uyuyamaz oldu arada kustu öksürükle atlattı şükür yanlız hsva cihazı aldık tabi doktor tavsiyesi zaten zararları yok dedi 1 hafta uyguladık azalarak kesildi 130 tl kadar fiyatı

Merhaba benim oğlumda da aynı şikayet var
Bizde ilk başta grip vardı sonra ateşlendi günlerdir süren ateşle beraber şiddetli öksürük çekti. Nane yağı sürüyorum yakasına o çok rahatlattı. Ben hastaneye götürmedim

Benim kızımında da geçen kış soğuk algınlığı sonrası 2 ay gecmeyen kuru öksürük olmuştu karaturp bal, zencefil bal limon ,soğan karanfil neler yaptıysam gecirememistim bu kış iki sefer soğuk algınlığı geçirdi arkasından yine kuru öksürükler başladı ilkinde geçen seneyi düşününce eyvah demiştim ama şu Instagram'da bı ara herkesin bahsettiği bitkisel şurubu deneyeyim ne kaybederim dedim ilk hastalığında şurubu kullanmaya baslayinca öksürüğü 5,6 günde geçti belki tesadüf demiştim ama ikinci hastalikta da kullanıp öksürüğü 5,6 günde geçirince kesin ise yariyor bu şurup dedim surubun adı bisolnatur çoğunluğu baldan oluşan ama içinde sofra şekeri de olan bi şurup şeker konusunda çok hassas değilseniz mutlaka deneyin derim tadida kötü değil

Ateşi yoksa muhtemelen alerjiktir. Evi havalandırıyoruz evin için polenler vs giriyor, havalandırmasak ayrı. Benim de alerjim var evden çıkmıyorum ama öksürüğüm var geçtiğimiz haftalarda faranjit geçirdim bir de üzerine alerji atakları şimdi evdeyim bir tık daha rahatım ama ister istemez evin kuru havası akşam saatlerinde çok öksürüyorum.
Ateş durumu nasıl bir de?ateşi varsa 184ü arayabilirsiniz gecikmeden.
Daha önceden alerjisi oluyor ve atakla beraber ateşi de oluyorsa en iyi siz bilirsiniz.
Bu süreçte hepimizin hastalığı arttı maalesef ister istemez panikliyoruz normal hastalık seyrinde değilse gecikmeyin.

Bu dönemde bitkisel bir şey önermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bende alerjik astım olduğu İçin önerebilirim. Keçiboynuzunu kaynatıp içirin. Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika kaynatıp üzerini örtün. Ilıyınca içirin. 3-4 tanesini kurup parçalara ayırıp kaynatın bir bardak suda. Bir kaç gün deneyin faydasını görürsünüz

Bizde de benzer durum var, ben bir hafta önce dr a götürdüm öksürüğü geçmeyince, sinüzit dedi dr ve antibiyotik verdi. Bir hafta geçmesine ve geniz akıntısı oldukça azalmış olmasına rağmen öksürüğü geçmedi. Denemediğim şey kalmadı, bal zencefil kara turp, hiçbir ise yaramadı. Dogal bir öksürük şurubu kullanıyorum, neredeyse bitmek üzere o da fayda etmedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

Back