• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğumda geçmeyen öksürük, bilgisi olan varsa yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.797
333
Arkadaslar beş yaşında çocuğumda 10 gündür nezle sonrası kuru öksürük gelişti ama bı turlu geçmiyor.malum ortalık kötü doktora gitmeye coronavirusten dolayı korkuyorum.hic güvenli gelmiyor.atesi yok,hırıltı,balgam yok.sadece gün içinde sürekli öksürüyor.acaba alerjik mi diyorum.astımdan bile şüphelendim.ilerlermi acaba herşeyi göze alıp hastaneye mi gitsem.kafam karışık.bana önereceğiniz dogla bir yöntem varmı tecrubelerinizi bekliyorum.simdiden teşekkürler

Bende de sürekli öksürük vardı.. Senelerce Dr gittim sadece biraz rahatlattı. Ama Kendim buldum neden olduğunu deterjan dan. Yumuşatıcı kullanmıyorum deterjanı da çok az kullanıyorum rahatladım. Temizlik malzemeleri beni rahatsız ediyor.

Arkadaslar beş yaşında çocuğumda 10 gündür nezle sonrası kuru öksürük gelişti ama bı turlu geçmiyor.malum ortalık kötü doktora gitmeye coronavirusten dolayı korkuyorum.hic güvenli gelmiyor.atesi yok,hırıltı,balgam yok.sadece gün içinde sürekli öksürüyor.acaba alerjik mi diyorum.astımdan bile şüphelendim.ilerlermi acaba herşeyi göze alıp hastaneye mi gitsem.kafam karışık.bana önereceğiniz dogla bir yöntem varmı tecrubelerinizi bekliyorum.simdiden teşekkürler

Alerjik durumlar için mevsimi başladı. Olabilir.
Hastane yerine özel muayenehaneye götürseniz?

Biz swnfoni orkestrasi gibiyiz bu mevsimde, cocuklar ve ben.

Ama on gunde ne degisti hayatinizda ona odaklanin. Mevsimsel olabilir. Eve yeni bir esya aldi iseniz o olabilir, ornegin odasina hali perde vb seyler. Korona korkusuna evi kimyasalla yikayanlardansaniz o olabilir.

Biz swnfoni orkestrasi gibiyiz bu mevsimde, cocuklar ve ben.

Ama on gunde ne degisti hayatinizda ona odaklanin. Mevsimsel olabilir. Eve yeni bir esya aldi iseniz o olabilir, ornegin odasina hali perde vb seyler. Korona korkusuna evi kimyasalla yikayanlardansaniz o olabilir.
Haklısınız :) tabiki biraz daha kimyasalları artırdık acaba ondanmi bilmiyorum.cok çamaşır yıkıyorum.nezle sonrası olduğu için nezleyle ilgilidir dedim ama alerjikte olabilir

Haklısınız :) tabiki biraz daha kimyasalları artırdık acaba ondanmi bilmiyorum.cok çamaşır yıkıyorum.nezle sonrası olduğu için nezleyle ilgilidir dedim ama alerjikte olabilir

Bakin ben bu mevsimde herseye dikkat etmeme ragmen oksuruyoruz. Siz de dogal deterjanlara yonelin, hele yumusatici falan sakin kullanmayinca. Cocugun yattigi odada bence oyun halisi bile birakmayin gece.

Oksuruk icin 1 tatli kasigi bala limon sıkıyorum biraz karabiber atiyorum yumusatiyor bogazi su hemen icmesin yavrunuz ki yumusasin
Alerjik durumsa sirke ile gargara bi nebze hafifletiyor diye gordum cevremde ama cocuk kucuk gqrgara yapabilir mi deneyin bence 🙂 bal limon karabiber karisimi iyi gelir tadi surup gibi oluyor zaten gecmis olsun 😊

Benimde 5 yasindaki oglumda vardi iki haftadan fazla surdu 2 gun ust uste hava verdiler antibiyotik kullandik ventolin verdi gunde 4 defa kullandik cok sukur gecti onun oncesindede uzun sure ilac ve igne kullanmistik enfeksiyon akcigere inmisti imkaniniz varsa ozel muayenehabeye randevu alip goturun alerji bolumunede gosterecektm her ihtimale karsi randevu almistim ama coronavirus cikinca ortaya cesaret edemedim

10 gün kısa bir süre öksürük kesilmesi için.
Odasını havalandırın bolca, geve yatarken kalorifere su koyun, uyumadan hemen önce ballı süt içsin ılık, gün içinde yne bol c vitamini destekli beslensin.
Kısa mı :) okadar uzun geldiki bize..akşama kadar olunca üzülmeye endiselenmeye başlamıştım biraz rahatlattiniz teşekkür ederim.insalalh geçer yakın zamanda

Benimde 5 yasindaki oglumda vardi iki haftadan fazla surdu 2 gun ust uste hava verdiler antibiyotik kullandik ventolin verdi gunde 4 defa kullandik cok sukur gecti onun oncesindede uzun sure ilac ve igne kullanmistik enfeksiyon akcigere inmisti imkaniniz varsa ozel muayenehabeye randevu alip goturun alerji bolumunede gosterecektm her ihtimale karsi randevu almistim ama coronavirus cikinca ortaya cesaret edemedim
Peki sizin öksürük kuru muydu? Yoksa balgamlı falanmi? Çocukta ateş varmiydi? Benim çocuğum biraz nezle oldu burun akıntısı öldü üç gün sonra öksürük başladı ve bitmedi

Kısa mı :) okadar uzun geldiki bize..akşama kadar olunca üzülmeye endiselenmeye başlamıştım biraz rahatlattiniz teşekkür ederim.insalalh geçer yakın zamanda
Normalde doktorlar 1 haftayı alan öksürük tehlikeli der ama hastalık sonrası olan öksürük maalesef öyle.
Benim küçükte geçen sene 3 ay geçmedi en son alerji ilaçları kullandık, geçti.
Bu kış hep öksürdü, her hafta doktordaydık çocuk turp gibi ama yok, öksürük geçmiyor😂

Büyüğümün de hastalık sonrası kuru öksürüğü kalır 2 hafta kadar, hatta bazen çoğalır azalır ama tam bitmesi 1 ayı buluyor.
Eğer gece öksürük krizine giriyor, üst üste 30 defa kadar öksürüyor, bir süre sonra öğürme başlıyorsa tehlikeli, ciğere tekrar indiğini gösterir.

Korkutmak istemem ama Corona olmuş olabilir mi? Çocuklar hafif atlatıyor belki sadece öksürükle semptomları atlatacaktir ama size de bulaşmasın

Korkutmak istemem ama Corona olmuş olabilir mi? Çocuklar hafif atlatıyor belki sadece öksürükle semptomları atlatacaktir ama size de bulaşmasın
Yok korkmadım bizimde aklımıza geldi inşallah değildir ama korona olsa ateşi yüksek olurdu diye düşünüyorum çokta bilmiyorum Allah korusun

Back