Çocuğumda dikkat eksikliğimi var sizce

Xxx3846

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
64
16
38
29
Merhaba kızlar benim oğlum 25 aylık birisi onda dikkat eksikliği olabileceğini söylüyor daha yeni yeni konuşmaya başlıyor herşeyin farkında verdiğim komutları yerine getirebiliyor ama TV izlerken bazen çağırmama rağmen tepki vermiyor ya kafasını kaldırıp bakıyor yada hiç bakmıyor çok fazla konuşmasa bile herşeyin farkinda bu ne diye birşey sorduğum da eğer o şeyin adını yanlış söylersem illa gerçek adını duymak için ısrarla bu ne bune diyor böyle olup dikkat eksikliği olması mümkün mü

Fazla TV izletme bir süre hatta kes mümkünse, parka bol bol çıkar , yaşıtlarıyla oynat komşu akraba gezin .. olmazssa bir doktora götür derim.

Dikkat eksikliği belirtisi değil bu, oyun süresi ne kadar, kitap okurken dinliyor mu, çok mu hareketli gibi şeyler belirtisi

Aslında TV izlemesine izin verdiğiniz için böyle bir şüpheye düşüyorsunuz. Ekrana dalan her çocuk çağrınıza duyarsız kalır az veya çok. Ekran büyülü bişey çünkü biz bile dalınca başka şeylere dikkat veremeyiz. TV izlemesinin yanlış olduğunu bildiğiniz ve içten içe rahatsız olduğunuz için acaba diyorsunuz. Kapatın kaldırın TV ben bağımlıydım çocuk için vazgeçtim bu keyiften. Yemeği bile çocuk uyurken yapmak zorundayım yoksa bırakmıyor beni, TV açıp karşısına oturtsam her işi yapardım

Oğlumda 20 aylık , tv ye bakarken o da aynı şekilde seslensem ilk anda bakmayabiliyor ki çok açmıyorum toplamda günde yarım saat kadar o da yemek yaparken falan (çocuk uyurken benim de dinlenmeye ihtiyacım oluyor ne yazık ki ) dikkat dağınıklığı yok dikkat geliştirme setleri kullanıyoruz 5-6 dk kadar aktiviteye odaklanabiliyor , 3 kelimelik cümlelerle konuşabiliyor yani o kişi neye dayanarak dikkat eksikliği olabileceğini söylemiş bende dikkat edeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…