çocuğuma kayınvalidem de annem de bakmak istiyor ne yapabilirim yardım :s

breeze85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
165
3
46
Denizli
Henüz bir buçuk yıllık evliyim.Çocuk çok istememe rağmen henüz cesaret edemiyorum.Çünkü kayınvalidem ve annem de bebişimiz olursa bakmak istiyorlar.Kayınvalidemin eşi 14 yıl önce vefat etmiş.Şimdi yanında görümcem var ama oda bu yıl nişanlanacak seneye de evlenecek.kayınvalidem laf arasında hep hadi bizimde bebişimiz olsun artık kendi torunuma bakmak istiyorum diyor.(Kayınvalidem yeğenlerin çocuklarına baktı çocuk bakımını çok iyi bildiğini düşünüyor ailesindekiler çünkü).Aynı şekilde annemde kız kardeşim de kayınvalidenle görümcen bize bırakmaz bebişimizi biz bakcaz demi diye soruyorlar bana.İki arada bi derede kaldım.Eşime bizim bebeğimizi paylaşamayacak anneler diye ağzını aradığımda eşimde 1 hafta biri bir hafta biri bakar diyor.Ben okulöncesi öğretmeni olduğum için az çok anyabiliyorum.Böylede çocuğun eğitiminde sıkıntı yaşarmışım gibi geliyor.Haaa birde kayınvalidem bakarken benim istediklerimi söylemem zor olur gibi geliyor.kendi annemde sıkıntı olmaz da.Hani diyor ya anneler ben kaç tane çocuk büyüttüm diye.Öyle olur diye korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım bana bir akıl verin kızlar.Bu korkudan bebek yapamıyorum yaaaa((((((

Yumurta gelişteren ilaçlar var hamile kamak istediğin ay kullanabilirsin ikiz bebek için birini annen birini kayınvaliden bakar böylelikle 2 çocukta büyür sıkıntı çekmeden.
Benimde böyle ailem olsa valla 2 tane doğurur verirdim ellerine

Dalga mı geçiyosun ciddi misin anlamadım ama yorumun için tşkler..

eşinin 1 er hafta dönüşümlü demesi çok mantıksız anneler kırılacak diye olan çocuğa olur.çocuk tek elden büyümeli.her iki tarafın bakımı farklıdır.belirli süre kendin daha sonra kreşe ver derim.

Son düzenleme:

ben 4-5 aya kadar belki yanında olabilcem hiç bir kreş o kadar küçük çocuğu almıyorki:S

okul öncesi eğitmeniyim demişsin niye çalıştığın yerle anlaşıp çocugunu yanında götürmüyorsun nasıl olsa orda da biraz büyük ama yinede bebişler yok mu bence bunu bi düşün bende aynı durumdayım benim işimde senin gibi olsa böyle yapardım ben ikisinede vermeyeceğim için işten ayrıldım çünkü çocuk bi orda bi orda hem ilgi şımarığı olur hem yeteri seviyede karakteri gelişmez ve zamanla ananen nasıl bakıyo babannen nasıl bakıyo diye cocugu sürekli sıkıştıracakları için çocuk içine bile kapanık olabilir bi çocuk için çok ağır bi yük bu eşin için farketmez kimin baktıgı çünkü çocuk yetiştirmekle ilgili çok bilgisiz ve tecrübesiz oluyorlarr sen ona bakma bi onda bi onda olmaz yani o iş

kayınvalidenizin istekli olması ne gzl , şanslısınız genelde kayınvalideler bu tip durumlarda arazi olmayı seçer:)
şaka bir yana kendi anneniz ve kayınvalidenizin çocuk bakımı (aynı zamanda eğitimi) konusnda hangisi daha iyi siz biliyorsunuzdur. eğitim dedim çünkü çocukları işte sadece karnını doyursun altını temizlesin diye annelermize veya bakıcılara teslim etmemeliyiz derim.
Benim iki çocuğum var birisini annem büyüttü. 2.5 yaşındayken annem 7-8 ay gelememişti.
bu dönemde kreşe vermiştim, yarım gün. hiç memnun kalmamıştım. benim annem kızımı büyüttü Allah binkere razı olsun, ama çocuk kendini ifade etmeye başladığından itibaren
annemin yaklaşımı "elleme, yapma, etme, gitme" oldu ki şuan kızım 8 yaşında anneannesine "sen benim hayatıma karışazsın" diyebiliyor.
kızmla konuşuyorum büyüklere o şekilde cevap verilmez diye ama diğer taraftan annemi gözlemliyorum ben bile herşeye karışmasına dayanamıyorum çocuk ne yapsın diyorum.
bunları anlatma sebebim kendi annenize baktırmayın demek değil yanlış anlamayın,
çocukla çocuk olacak çocukları çok seven hangisi ise siz karar vereceksiniz.
eşinizin düşüncesi tabiki yanlış, dönüşümlü çocuk bakıcılığı şaka gibi:) bir zamanlar benim eşimde kendi annesinin bakabileceğini düşünüp aynı şeyi söylemişti.
kayınvalidem ara sıra geldi tabi ama turist gibi, hiçbir zaman ben sürekli bakarımı hissettirmedi, çok rahattı, işte çocuk vaktinde kahvaltısını yapsın vaktinde yemeğini yesin, hiçbirisi yoktu. öncelik hep kendiydi sonra torunu.
siz eğitimciymişsiniz bence 3.5 veya 4 yaşından önce kreş düşünmeyin derim. evdeki gibi birebir ilgi olmaz, olamazda zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…