kayınvalidenizin istekli olması ne gzl , şanslısınız genelde kayınvalideler bu tip durumlarda arazi olmayı seçer:)
şaka bir yana kendi anneniz ve kayınvalidenizin çocuk bakımı (aynı zamanda eğitimi) konusnda hangisi daha iyi siz biliyorsunuzdur. eğitim dedim çünkü çocukları işte sadece karnını doyursun altını temizlesin diye annelermize veya bakıcılara teslim etmemeliyiz derim.
Benim iki çocuğum var birisini annem büyüttü. 2.5 yaşındayken annem 7-8 ay gelememişti.
bu dönemde kreşe vermiştim, yarım gün. hiç memnun kalmamıştım. benim annem kızımı büyüttü Allah binkere razı olsun, ama çocuk kendini ifade etmeye başladığından itibaren
annemin yaklaşımı "elleme, yapma, etme, gitme" oldu ki şuan kızım 8 yaşında anneannesine "sen benim hayatıma karışazsın" diyebiliyor.
kızmla konuşuyorum büyüklere o şekilde cevap verilmez diye ama diğer taraftan annemi gözlemliyorum ben bile herşeye karışmasına dayanamıyorum çocuk ne yapsın diyorum.
bunları anlatma sebebim kendi annenize baktırmayın demek değil yanlış anlamayın,
çocukla çocuk olacak çocukları çok seven hangisi ise siz karar vereceksiniz.
eşinizin düşüncesi tabiki yanlış, dönüşümlü çocuk bakıcılığı şaka gibi:) bir zamanlar benim eşimde kendi annesinin bakabileceğini düşünüp aynı şeyi söylemişti.
kayınvalidem ara sıra geldi tabi ama turist gibi, hiçbir zaman ben sürekli bakarımı hissettirmedi, çok rahattı, işte çocuk vaktinde kahvaltısını yapsın vaktinde yemeğini yesin, hiçbirisi yoktu. öncelik hep kendiydi sonra torunu.
siz eğitimciymişsiniz bence 3.5 veya 4 yaşından önce kreş düşünmeyin derim. evdeki gibi birebir ilgi olmaz, olamazda zaten.