• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çocuğuma açık süt içirmeli miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
uht sütlerin hiç biri iyi değil malesef canım.açık süt güvenilir ise iyi eğer tereddütlerin varsa günlük sütler var(aoç,sek vs.gibi)onlardan içir

açık süte nasıl güvenebiliyorsunuz .. nasıl sağılıyor ortamları nasıl hijyenik mi değil mi hayvan hastalıklı mı? bunların hiçbirini
bilmiyoruz. Allah korusun bu şekilde brusella diye bir hastalık bulaşabiliyormuş.

uht sütlerin bazılarında kanserojen protein bulunmuş. dün tarım bakanı kendi açıkladı ama hangi markaların olduğunu söylemiyorlar!!!!!!
yazıklar olsun bu vatanın evlatlarının birilerinin cebine girecek para kadar kıymetleri yok. ettikleri kendilerine geri dönsün inş.
dün yazıyı okuyunca sinirden ağlayacaktım :(((((
neyseki bir teyzemiz inek aldıda ondan alıyorum bir kaç aydır sütleri....
sütü zaten süt olarak değil hep yoğurt olarak verme tarftarıyım...

Açık süt güvendiğiniz birilerinden aldığınızda sağlık açısından daha iyidir bence...
Kapalı sütlerde bence sadece posası kalıyor sütün...
Düşünsenize tereyağı, kaymak, peynir, yoğurt yapılıyor yağları alınıyor...
Mineralleri kayboluyor bence...
Açık sütün en hilesi su katılabilir en fazla...
Kaynatıyoruz bakterilerde varsa ölüyordur sanırım...
Ama yine de bu gıda işi çok kafa karıştırıcı...:44:
Bence güvendiğimiz sütçülerden günlük tüketeceğimiz kadar süt almak en iyisi...

bu soruyu oğlumun dr.una sormuştum
güvenilir tanıdık kişilerden alabilirsiniz
ineği hasta değilse ve sütü iyice kaynatıyorsanız sorun olmaz demişti
oğlumada içiriyorum, yoğurdumuzuda yapıyorum:D

şehirde ineği olan birini bulmak ve güvenmek ne kadar zor. ancak köylerde bulunabilir.
yada kasaba vb. yerlerde. benim bulmam imkansız.
ben oğluma bebelac süt veriyorum.
neye güveneceğimizi şaşırdık.

dr lar 2 yasına kadar inek sütü önermıyorlar...5 aylık bı kızım var bende kararsızım bu konuda..ama uht sutlerı kesınlıkle cocouklara vermeyın.. katkılı , uzun omurlu olsun dıye ..sek ın kutu gunluk sutlerınden alıp yogurt mayalıyorum kızıma etrafımda guvenılır sut alacagım bır yer olmadıgından..ama oda cok bulunmuyor burda 2 haftadır yok marktte :(
siz ne zaman vermeye basladınız...?

açık sütlerin şehir yaşamında hiç güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Oturduğum siteye arabasının arkasında süt getiren biri var. alanlarda çokmuş ama köylerde bile süte su karıştıranlar varken şehirde başka hilelerde yapılabilir diye düşünüyorum...
en güvenlisi bence de günlük şişe sütler...

Back