• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugum uyumuyor

Bsrkya123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2020
1.070
911
73
28
Merhabalae kizlar. Kizim 22 aylik. 2 ay emzirdim ve o zamandan beri mama sonrada 1 yasindan sonra süte gectim. Aksamlari 1 bardak süt verip yatiriyorum. Biberonuda biraktirdim zaten. Emzik kuölaniyor.oda sadece ögle uykusu ve aksam uyuyunca. Aimdi yarim gün calisiyorum haftanin 4 gübü.oda sadece 4 er saat. 2 gün anneanne 2 gün babaanenye biraliyorum. Durumu anlatiyorum ki yardimci olabilesiniz. Kizim ögle uykusundan en gec 14 te uyansa bile. Ve 30 dakka öhle uykusu yuumus olsa bile gece saat 12 den önce yatmiyor. Sinir krizleri geciriyorum ve tek cpcugum. 1 saat ayagimda salliyorum. Uyuyor saniyorum kaldirp yataga loyunca uyaniyor. Ve 2 saat bpyunca uyutmaya calisiyorum. Ne olacak halimiz hiv bilmiyorum. Ne dogru ne yanlis artik onuda bilmiyorum. Tecrübelerinize ihtiyacim vsr. Kizimi her iki anneden aldiktan sonra parka götürüp vakit geciriyoruz bersber. Sonra evde banyoda valit geciriyoruz ilgileniyorum yani aksama kadar obunla. Nerde yanlis yapiyorum anlamiyorum
1 hafta rutini vardi. O kadar sonra 1 aydie böyle

Sabah çok erken uyanıyorsa o kadar az uykuya nasıl dayanıyor?

Kıyamam.

Ben bilmiyorum da diş dönemleri bitmiş oluyor mu o yaşta?

Geceleri nasıl peki uykusu? Sık uyanır mı

Süt vermeyin bir süre zaten inek sütünün vücudumuza faydadan çok zararı var belki sütü içirip uyutmaya çalıştığınız için süt midesinde rahatsızlık yapıyordur

Sütle ilgili olduğunu sanmıyorum. 1 yıldır rahatsız olmayan çocuk 1 ayda sütten rahatsız olmaz. Oğlumda da 1 ay kadar direnme oldu. Işığı aç, odaya gitmeyelim, salona gidelim diye ağlıyordu. 2 saatin sonunda yerde sızıp kalıyordu. Geniz ameliyatı olmuştu. Onun travması oldu. Severek, dikkatini dağıtarak, türlü oyun yaparak ikna ediyordum. Belki sizin de yazmadığınız ama çocuğu strese sokan bir şeyiniz olmuş olabilir. Uyku öncesi bir saat dikkatinizi tamamen ona vererek vakit geçirmeye çalışın. Ayakta sallamak gibi uzun vadede sürdüremeyeceğiniz şeyler yapmayın. Anneannede veya babaannede fark etmediğiniz bir şey yaşıyor, ona tepki veriyor olabilir.

Merhabalae kizlar. Kizim 22 aylik. 2 ay emzirdim ve o zamandan beri mama sonrada 1 yasindan sonra süte gectim. Aksamlari 1 bardak süt verip yatiriyorum. Biberonuda biraktirdim zaten. Emzik kuölaniyor.oda sadece ögle uykusu ve aksam uyuyunca. Aimdi yarim gün calisiyorum haftanin 4 gübü.oda sadece 4 er saat. 2 gün anneanne 2 gün babaanenye biraliyorum. Durumu anlatiyorum ki yardimci olabilesiniz. Kizim ögle uykusundan en gec 14 te uyansa bile. Ve 30 dakka öhle uykusu yuumus olsa bile gece saat 12 den önce yatmiyor. Sinir krizleri geciriyorum ve tek cpcugum. 1 saat ayagimda salliyorum. Uyuyor saniyorum kaldirp yataga loyunca uyaniyor. Ve 2 saat bpyunca uyutmaya calisiyorum. Ne olacak halimiz hiv bilmiyorum. Ne dogru ne yanlis artik onuda bilmiyorum. Tecrübelerinize ihtiyacim vsr. Kizimi her iki anneden aldiktan sonra parka götürüp vakit geciriyoruz bersber. Sonra evde banyoda valit geciriyoruz ilgileniyorum yani aksama kadar obunla. Nerde yanlis yapiyorum anlamiyorum
1 hafta rutini vardi. O kadar sonra 1 aydie böyle
Çok enerjik şeylerle beslenip dnerjisini tüketemiyo olabilirmi ?

Süt vermeyin bir süre zaten inek sütünün vücudumuza faydadan çok zararı var belki sütü içirip uyutmaya çalıştığınız için süt midesinde rahatsızlık yapıyordur
Evet evet bu da çok doğru.

Hiç aklıma gelmemişti.

Ama inek sütünün zararlı olduğunu duymuştum.

Geceleri nasıl peki uykusu? Sık uyanır mı
Inanin hic belli ommuyor. Bi bakiyorum uyaniyor bi bakiyorum uyuyor. Mesela bugün sabah 8 30 da uyanmis. Ögle uykusunu uyumadi. Aksam saat 21 de uyudu gece 00 30 da kalkti ve vala salliyorum. Kafayi.yoycem sinirlerim alt.üst oldu. 3 saat nedir ya.

Sabah çok erken uyanıyorsa o kadar az uykuya nasıl dayanıyor?

Kıyamam.

Ben bilmiyorum da diş dönemleri bitmiş oluyor mu o yaşta?
Ya dis cikarmiyor. Inanin ben dayanamiyorum az uykuya. Bu nasil dayaniyor ablamiyorim.. sabah 8 30 dan aksam 21 e kadar uyumadi

Sütle ilgili olduğunu sanmıyorum. 1 yıldır rahatsız olmayan çocuk 1 ayda sütten rahatsız olmaz. Oğlumda da 1 ay kadar direnme oldu. Işığı aç, odaya gitmeyelim, salona gidelim diye ağlıyordu. 2 saatin sonunda yerde sızıp kalıyordu. Geniz ameliyatı olmuştu. Onun travması oldu. Severek, dikkatini dağıtarak, türlü oyun yaparak ikna ediyordum. Belki sizin de yazmadığınız ama çocuğu strese sokan bir şeyiniz olmuş olabilir. Uyku öncesi bir saat dikkatinizi tamamen ona vererek vakit geçirmeye çalışın. Ayakta sallamak gibi uzun vadede sürdüremeyeceğiniz şeyler yapmayın. Anneannede veya babaannede fark etmediğiniz bir şey yaşıyor, ona tepki veriyor olabilir.
Inanin ayakta bende sallamak iatemiyorum. Babaanne ve annenein ilk torunlari. Ve cok üstüne düsüyorlar seviyorlar. Hele babaannesi asik kizima öyle söylim

Çok enerjik şeylerle beslenip dnerjisini tüketemiyo olabilirmi ?
Ya cikolata tatli seyler vwrmiyoeum. Yerse elma yer havuc salatalik yediririm. Isten cikinca onu aliyprum eve geliyorum evde oynar mesela pyuncaklsriyla. Hani bilmiyorum uyumasi icim onu hergün disari cikarmammi gerekiyor yani ffirsatimda olmuyorki. Annrm simdi hava sicak diye bahcede oynatir onu. Bakalim.bilmiyorum. insan ilk cocukta ne kadarda tecrübesiz

Aynı şeyleri beteriyle yaşadım. 3 yaşa yakın rahatladık
Psikolojim cidden cökmüs durumda. Siinirlendigim icin kendimi kötü anne olarak.görüyorum. ama gercelten ilk cocuklari cok rahat olan insanlara imreniyorum ya. Vallahi imreniyorum. Insanin iök cpcugu böyke olunca 2.yi asssslaaaa düsünemiyor düsünmüypr

Bebekler nasıl uykuya daldılar ise uyumaya da o şekilde devam edebiliyor
Örneğin gürültülü bir ortamda uyuttuğunuz bebek sessizlik olunca uyanır
Uyutma şeklinizi değiştirin

Bebekler nasıl uykuya daldılar ise uyumaya da o şekilde devam edebiliyor
Örneğin gürültülü bir ortamda uyuttuğunuz bebek sessizlik olunca uyanır
Uyutma şeklinizi değiştirin
Zaten odayi karanlik yapiyorum. Cit diye bir ses bile yok ysni evde. O yüzden degistirecegim bir durum yok.

2 yaş sendromunda 😞 maalesef ki

Zaten odayi karanlik yapiyorum. Cit diye bir ses bile yok ysni evde. O yüzden degistirecegim bir durum yok.
Bir daha okuyun yazdığımı anlamadınız
Bebek sessizlik ve karanlıktan hoşlanmıyor olabilir
Sallayarak uyutuyorsunuz sallamayı durdurup yerine yatırınca uyanıyor yani sallamadan uyutursanız uyumaya devam eder
Uykuya daldığı anda ne yapıyorsanız uykuya devam etmek için ona ihtiyaç duyuyor

Back