• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum uyumuyor

ya çocuklar kendi uyku sistemini kendi yaratıyor, sen kendi sistemini getiremiyorsun çocuğun ayarlarıyla oynamış oluyoruz daha da kötü oluyor o zaman, bence anaokuluna başlayınca düzelir
Buna ben de katiliyorum,uyku egitimi versen de cocuk belli bir sure sonra kendi ayarlarina donuyor ;)

Allah size sabır versin sadece bir iki haftadır bu pozisyondayım bir de çalışıyorum takatim kalmadı..
valla cevabım yok iyi temenniler de bulunmaya geldim.

Bende çocukların kiyaslanmamasi gerektiğine inanıyorum.nasil ki gelişimleri birbirinden farklıysa uyku düzenleri de farklıdır kaldı ki çocuğunuz hiç uyumuyor değil ki neler var neler sukresin bence hasta falan da olacağına inanamıyorum ben.bu arada benim de 1.5 yaşında oğlum var.aksam en geç 9bckta kendisi uyuyor uyku eğitimi verdim ben gece 2 defa belki şu içmeye kalkar sabah 7bucukta uyanıyor gündüz de 2 kez 1 er saatten uyur.ben bu arada çocukların aktivite ile yorularak dışarı çıkartılıp hava aldirilarak yorulması gerektiğin e inanıyorum.ama gündüz de uyumazsa benim oğlum gece yorgunluktan uyuyamıyor ben gelişim cağındaki çocuklarda uyku uykunun mayasıdır diye düşünüyorum tabi her çocuk farklidir

Öğlen uyuyormuş zaten akşam biraz daha geç yararsa belki kalkması da geç olur

Oğlum o yaşlarda kreşte 1,5 saat falan uyurdu gece 11 gibi yatar sabah da 8 olmadan kalkardı

3 yaşından sonra başla okula başladı alıştırdılar 9 da yattı 8 de kalktı hala da öyle

Bu arada sizinki zaten uykusu gelince uyuyormuş hiç takmayın

Benimkini iki saat uyutmaya çalışırdın kolay kolay uyanmazdı da

Öncelikle 3 yasindaki çocuğu ayağında sallayarak uyutmayı bırakmakla başla ise ..kendi kendine uyuyabilir ,fırsat ver ona ..bir hafta zorlanirsiniz ama alışır ..vakitsiz uyumaya kalkarsa dikkatini dağıt ,dışarı çıkar , oyun oyna .. akşam en geç 22:00 da bütün ışıkları kapatıp yatağına yatır .uyku vaktinin geldiğini ,uyuması gerektiğini anlat . Ağlar ,direnir ama bir süre sonra bu düzene ayak uydurur ..gündüz de birkaç saat uyumasını sağla ,uyumuyorsa yapacak birşey yok ama gece uykusu çok önemli .buna alıştırman gerek ..

Bi kreş ayarlasan yada anaokulu gibi bir yer
Yorulur hem öğlen uykusu düzene girer
Hem akşam
Ayrıca yatmadan önce banyo alışkanlığı var mı
Bide yoğurt uyku getirir derler

Bnm oğlmla yaşıt Bnde aynı sen gbiyim. 11 de 10 da yatsa mutlaka 3 de 4 de uyanır saatlerce uyumaz. Bn çözümü 1 de yada 2 de uyutmakta buldm. Hatta bazen 3 de yatıyor bzle beraber .. herkes diyor yazık çocuğa bilmem ne . Yaşamayan bilemez.
Öğle uykusunu 1-2 saat uyutuyorum yatırmasam 8 de kendiliğinden uyuyor ve 9 da kalkıyor bu kez. Ne yapacağımı şaşırdm. Kreşe başlayana kadar sabrecez snra düzene girer inşallah

Son düzenleme:
arkadasımızın çocucguda sizinki gibi zamansız uyuyordu kreşe başladıktan sonra ,
akşam 9 gibi uyuyup sabah uyanıyorlarmış ,
çocucklar için düzen çok öenmli

Allah rizasi icin konum tasinmasin yardim edin bana.

Oglum subatta 3yasina girecek dogdugu günden bu yana tek 1gece bile uyanmadan uyumadim. Cok az uyuyor artik korkuyorum hasta olacak. Aksam 9bucukta yatiyor bazen 3de uyaniyor yatakta 2saat bakiyor salliyorum tekrar uyuyor 8e kadar. Bazende 3de uyanmadiysa Saat 5de ayakta. Mecburen öglen 1de yatiriyorum 3de zorla kaldiriyorum yoksa kalkmak istemiyor. Cogu kez öglen kaldirmadim kiyamadim 1den 5e kadar uyudu. Gece 23de yatti sabah yine 5de ayaktaydi. Öglen uyutmamayida denedim 7de uyuya kaldi 2de uyandi. Caresizim yorgunum yani durum şuki oglum günde gece-gündüz dahil 9saaten fazla uyumuyor gercekten cok az. Internetten bakiyorum 3yasinda bi cocugun sadece gece uykusu 10-12 Saat arasi bnmki toplam 9saat uyuyor. Nolurr yasayan varmi yardim edin bana. Benim derdimde bu Allah baska dert vermesin ama dayanamiyorum artik. Tükendik esimle.

gündüz uykularını kıs muhakkak, hiç uyutmamak değilde en çok 1.5 saat uyusun, sonra uyandır sevdiği birşey yaptır. parka götür açılsın uyku modu geçsin, akşamda kaçta yine çok erken uyutma bence.
5 çok erken değil, biçok çocuk 5 te uyanır genelde, belki 6 hele uykuyu sevmiyorsa 9 saat ancak uyur.

Aynısı oğlumda yaşadım. Düzelir umuduyla hep bekledim. Yok anam yok çocuk uykuyu sevmiyordu. Bizde çok yıprandık. Çalışıyor musunuz ? ben çok uykusuz işe geldiğimi bilirim. Bu durum ana sınıfına başlayana kadar sürdü. Okula başlayınca akşam 21:00 bazen 20:30 yatardı sabah ezanıyla kalkardı. Şimdide aynen sabah hocayla kalkar. Kayınvaldem üstüne ezanı okutmaz derdi. Sabahları 05:10 gece kalkarım ben sofrayı kurmadan kalkar gene . Bu durum c.tesi pazarda dahildir. Okula gitmeye başlayınca düzelecek inşallah sabır ya sabır. Allah başka zeval vermesin.

gündüz uykusunu kaldırabilirsiniz.
ya da 40 dakikalık bir kestirme olabilir.ama öyle uyutmak için uğraşmayın artık.
kendisi uyumak isterse.
1den 5e kadar uyuyan bir çocuk 9da yatıyorsa iyi..

26 yaşında bir yetişkinim. Geceleri uyuyamiyorum. Resmen her gece olduğunda off yine mi uyku diyorum :( şu an hamileyim, iyice beter durumdayım. 4ten önce uyuyabilirsem şükrediyorum. Elimde değil :( oglunuz da böyledir belki. Benim aklım ermesine rağmen uykumu kontrol edemiyorum. Az uyku yeten bir cocuktur belki. Size zor tabii. Acaba gunduz uykusunu kesseniz mi

Hepinizet teesekkür ederim. Anladimki yanliz degilmisim buda güzel bisey.:halay: ben uykusuzluga alistim aslinda oglum icin üzülüyordum hasta olcak uykusuzluktan diye ilk bebegim cok evhamliyim galiba. Krese seneye basliyacak cok hareketli Dediğim gibi günde 2kez cikiyoruz disariya kis yaz farketmeden. Insallah düzelicek Allah Büyük

Benimde kızım aynı durumda 3 yaşında doğduğundan bu yana olan süreçte gece uykusu diye bişey yok,ilginç olan gündüz de uykuya ihtiyaç duymuyor.Kocagün toplamda 7-8 saat uyuyor gece 12 de yatsa bile 2 de kalkıyor 2 yatırsam 4 de kalkıyor.Heryolu herşeyi denedim pedegog a da götürdüm düzenli onun dedikleri de fayda etmeyince genetiktir dedi son olarak.Karı koca ayakta ruh gibiyiz temposuna ayak uydurmaya çalışıyoruz Baba bana göre çok daha sabırlı ama benim sinirler oldukça yıprandı.Rabbim sizede kolaylık versin Sağlıkla büyüsünler inşallah evlatlarımız.

Benimde kızım aynı durumda 3 yaşında doğduğundan bu yana olan süreçte gece uykusu diye bişey yok,ilginç olan gündüz de uykuya ihtiyaç duymuyor.Kocagün toplamda 7-8 saat uyuyor gece 12 de yatsa bile 2 de kalkıyor 2 yatırsam 4 de kalkıyor.Heryolu herşeyi denedim pedegog a da götürdüm düzenli onun dedikleri de fayda etmeyince genetiktir dedi son olarak.Karı koca ayakta ruh gibiyiz temposuna ayak uydurmaya çalışıyoruz Baba bana göre çok daha sabırlı ama benim sinirler oldukça yıprandı.Rabbim sizede kolaylık versin Sağlıkla büyüsünler inşallah evlatlarımız.
Aminnnnnn Allah saglik sihhat versin evlatlarimiza. Bizede Sabir versin. Bizimde babamiz cok sabirli. Biz tüm gün ugrasiyoruzya ondan galiba.babalar ise gidiyor brz rahatliyor

Benimkisi dışarıda vakit geçirmeyi çok seviyor. Dışarıda 2 3 saat oynarsa sabaha kadar deliksiz uyuyor. Sende birkaç gün çocuğunu park gibi yerlerde enerjisi atmaya izin verirsen uykusu düzene girer.

Benim kızım 2.5 yaşında öyle 10 12 saat falan görmedim. Akşam 11 de yatiyor sabah 8 gibi 1haftadir böyle .öncesinde daha skntiliydi. Öğlen uykuyu kaldırdım 1 2 kez bu kez aksama doğru 6 7 de uyuyakaldi. Öğlen 1 de uyutamadigimda ikindin uyuyordu bukez gece geç yatiyordu. Öyle uyuyan bir çocuğum yok yani .bebekken problem değildi ama 2 yasina doğru hersey alt üst oldu bizde uyku da dahil ..

Allah rizasi icin konum tasinmasin yardim edin bana.

Oglum subatta 3yasina girecek dogdugu günden bu yana tek 1gece bile uyanmadan uyumadim. Cok az uyuyor artik korkuyorum hasta olacak. Aksam 9bucukta yatiyor bazen 3de uyaniyor yatakta 2saat bakiyor salliyorum tekrar uyuyor 8e kadar. Bazende 3de uyanmadiysa Saat 5de ayakta. Mecburen öglen 1de yatiriyorum 3de zorla kaldiriyorum yoksa kalkmak istemiyor. Cogu kez öglen kaldirmadim kiyamadim 1den 5e kadar uyudu. Gece 23de yatti sabah yine 5de ayaktaydi. Öglen uyutmamayida denedim 7de uyuya kaldi 2de uyandi. Caresizim yorgunum yani durum şuki oglum günde gece-gündüz dahil 9saaten fazla uyumuyor gercekten cok az. Internetten bakiyorum 3yasinda bi cocugun sadece gece uykusu 10-12 Saat arasi bnmki toplam 9saat uyuyor. Nolurr yasayan varmi yardim edin bana. Benim derdimde bu Allah baska dert vermesin ama dayanamiyorum artik. Tükendik esimle.
Uyuma süresi normal benim kızımda 9 saat felan uyuyor günde kıyamadım felan diyorsun gündüz yattığında ama yanlış iki saati geçirme benim kızımla yaşıt oğlun günde Bi saat anca uyur kızım oda akşam üzeri değil bazen gün içinde uyutmuyorum akşam da 9 a kadar oyalayıp yatırıyorum birde artık sallamasan çocuğu bebek değil artık gerçi her çocuk bir değil ama alıştırmaya çalış biraz sabır istiyor ama sonrası guzel

Back