• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum uyumuyor

AlmanyaTreni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.971
2.973
133
Allah rizasi icin konum tasinmasin yardim edin bana.

Oglum subatta 3yasina girecek dogdugu günden bu yana tek 1gece bile uyanmadan uyumadim. Cok az uyuyor artik korkuyorum hasta olacak. Aksam 9bucukta yatiyor bazen 3de uyaniyor yatakta 2saat bakiyor salliyorum tekrar uyuyor 8e kadar. Bazende 3de uyanmadiysa Saat 5de ayakta. Mecburen öglen 1de yatiriyorum 3de zorla kaldiriyorum yoksa kalkmak istemiyor. Cogu kez öglen kaldirmadim kiyamadim 1den 5e kadar uyudu. Gece 23de yatti sabah yine 5de ayaktaydi. Öglen uyutmamayida denedim 7de uyuya kaldi 2de uyandi. Caresizim yorgunum yani durum şuki oglum günde gece-gündüz dahil 9saaten fazla uyumuyor gercekten cok az. Internetten bakiyorum 3yasinda bi cocugun sadece gece uykusu 10-12 Saat arasi bnmki toplam 9saat uyuyor. Nolurr yasayan varmi yardim edin bana. Benim derdimde bu Allah baska dert vermesin ama dayanamiyorum artik. Tükendik esimle.

Gündüz uyutmasan akşamda saat 8 gibi uyusan nasıl olur.Belki 2gün sana çok eziyeti olur gunduz uyumak icin aglar ama 2 gün sonra rahat edersin.Gündüz uyuyor gecede erken yatınca erken uyanıyor normal gibi geldi bana.

Gündüz uyutmasan akşamda saat 8 gibi uyusan nasıl olur.Belki 2gün sana çok eziyeti olur gunduz uyumak icin aglar ama 2 gün sonra rahat edersin.Gündüz uyuyor gecede erken yatınca erken uyanıyor normal gibi geldi bana.

Sabah 5de kalktigi icin mümkün dgl aksam 8e kadar durmaz oturarak uyur onlarida denedim 1ay uyutmamayi faydasi yok yok olmuyor

açık havada vakit geçiriyor mu, yeterince yoruluyor mu, yani internetteki hiç bişey çocuklara tam uymaz ki, sanki bizim uyuyor mu, bi yetişkin 8 saat uyumalı yazıyorlar 8 saat uyuyabilen yetişkin çok az, belki ona 9 saat yetiyordur bu kadar panik yapma bence, gün içinde uykulu değilse yorgun değilse, bilişsel yeteneklerinde düşüklük yoksa belki de onun için normaldir ama doktora sormak en iyisi tabii

Sabah 5de kalktigi icin mümkün dgl aksam 8e kadar durmaz oturarak uyur onlarida denedim 1ay uyutmamayi faydasi yok yok olmuyor

ya çocuklar kendi uyku sistemini kendi yaratıyor, sen kendi sistemini getiremiyorsun çocuğun ayarlarıyla oynamış oluyoruz daha da kötü oluyor o zaman, bence anaokuluna başlayınca düzelir

açık havada vakit geçiriyor mu, yeterince yoruluyor mu, yani internetteki hiç bişey çocuklara tam uymaz ki, sanki bizim uyuyor mu, bi yetişkin 8 saat uyumalı yazıyorlar 8 saat uyuyabilen yetişkin çok az, belki ona 9 saat yetiyordur bu kadar panik yapma bence, gün içinde uykulu değilse yorgun değilse, bilişsel yeteneklerinde düşüklük yoksa belki de onun için normaldir ama doktora sormak en iyisi tabii
Benim arkadasimin cocuguda uyumuyordu Dr.a sormus burdaki doktorlar bizdende panik cocugu 1senedir rahat birakmiyolar suruplar fitiller neler denediler neler ben doktora sormak istemiyorum bunlarla ugrasamam bile. Insallah yetiyordur okadar uyku aslinda uyuklamiyor aksamlari ztn bnm oglumun uykusu varsa tasin üstünde uyur beni dinlemezki.

ya çocuklar kendi uyku sistemini kendi yaratıyor, sen kendi sistemini getiremiyorsun çocuğun ayarlarıyla oynamış oluyoruz daha da kötü oluyor o zaman, bence anaokuluna başlayınca düzelir
Zaten kendimi gectim ben o halsiz düsecek diye korkuyorum. Hasta olacak diye korkuyorum ben alistim göz alti morluklarimla yasamaya:KK14:

Şurup ve fitil mi ne alaka onlar ? Çocuğu uyuşturup öyle mi uyutuyorlar inanılır gibi değil

senin için bir kaç zaman zor olabilir ama uyku eğitimi vermeyi denesen yani süre biraz uzayabilir ama düzene girer en azindan
Evet cocuga sakinlestirici veriyorlar ben ogluma bunu yapamam. Benim kuzumda coooooooookkkk hareketli 5dak oturmuyor hava aldirmaya özen gösteriylrim hergün sabah aksam disardayiz kar bile yagsa. Uyku düzenini nasil verecegimi bilmiyorum iste. Etrafimdaki cocuklara bakiyorum inanilir gibi dgl. Aksam 8den sabah 8e kadar yatiyorlar öglende 2saat yatiyorlar benimkiyle ayni yastalar hemenhemen. Kgsu 15 kilo gayet normal onuda düsünüyorum herseyi normal Allaha binsükür disleri hala bitmedi emzigini kemirip duruyor ondanmi diye düsünüyorum bilemiyorum bellkide bu dönemde gececek yoksa 18yasina kadar böyle uyumiyacakmi aman Allahim delirdim galiba bunlari bile düsünüyorum

Benim arkadasimin cocuguda uyumuyordu Dr.a sormus burdaki doktorlar bizdende panik cocugu 1senedir rahat birakmiyolar suruplar fitiller neler denediler neler ben doktora sormak istemiyorum bunlarla ugrasamam bile. Insallah yetiyordur okadar uyku aslinda uyuklamiyor aksamlari ztn bnm oglumun uykusu varsa tasin üstünde uyur beni dinlemezki.

yok canım ya ne şurubu, ne fitili zaten vermezsin de sakın ha, yetiyor demekki uykusu canım

Bu kadar neden panik yaptınız anlamadım. Benim iki çocuğum var. İkisinide ben yetiştiriyorum. İkisinin de uyku düzeni farklı. Oğlum 4,5 yaşında kaçta yatarsa yatsın yaz kış en geç sabah altıda kalkar. Kızım 9 aylık olmasına rağmen emin olun oğlunuzun yarısı kadar uyumuyor. Herşeyden önce çocuklar kendi düzenlerini belirliyor. Bu kadar sıkıntı yapmayın. 9 saat uyku hiçte az değil. Uyumuyor diye hasta olmaz

Bu kadar neden panik yaptınız anlamadım. Benim iki çocuğum var. İkisinide ben yetiştiriyorum. İkisinin de uyku düzeni farklı. Oğlum 4,5 yaşında kaçta yatarsa yatsın yaz kış en geç sabah altıda kalkar. Kızım 9 aylık olmasına rağmen emin olun oğlunuzun yarısı kadar uyumuyor. Herşeyden önce çocuklar kendi düzenlerini belirliyor. Bu kadar sıkıntı yapmayın. 9 saat uyku hiçte az değil. Uyumuyor diye hasta olmaz
Ayyy gercekten mi. Cok sagolun cok korkuyorum ben hastalancak diye icime su serptiniz. Yani normal öylemi gece 7gündüz 2Saat uyumasi. Demekki uykusu olsa uyur inanin gece 3-5 kez kalkmak cok yorucu.

benim yeğenimde böyleydi annesi sürekli uyutmaya çalışıyordu.doktora götürdüler uyumayan çocuğu neden sürekli uyutmaya çalışıyorsun onun yapısı bu demiş.algısı çok açık çok enerjik bir çocuk.bence keşfetmeye açık zeki çocuklar az uyuyorlar kanaatindeyim.gündüz uyandırmasanız oldukça fazla uyuduğunu söylüyorsunuz zaten.o kendisini dengeliyordur.algısında problem yoksa bence rahat bırakın ..ama sizin için üzüldüm çok zor gerçekten.Allah yardımcınız olsun

Ben de yegenime cok baktığım için az benzer sorunlari yaşıyorum ama vardığımız sonuç şu öğlen+aksam 10-11 saat uyku yetiyor artik. öğlen 2-3 saat uyursa ya gece uykusunda sürekli uyanıyor ya da sabah cok erken kalkıyor. ama öğlen 1 saat uyutmaya basladik. 1 saat doldumu öperek gidiklayarak vs zorla uyandiriyoruz bu sekilde olunca aksam 10-11 gibi uyuyor sabah da 8de kalkıyor. Simdilik gayet sağlıklı umarim bizde bu düzeni oturturuz.

sizde öğlen fazla uyutmayin gerekirse zorla uyandirin. zaten vücut saati diye bisey var zamanla onlarda alışacak bu uyku saatlerine

benim cocuklardan ornek veriyim , internetteki saatlere bakma, uymuyor.

hatta buyudukce daha cok uyumaya basladi benim kizim.bence uyku saatlerini kaydirarak , aksam 10 saat 7 yapin . gunduzde uyutmayin oynayin, disari cikartin. zaten saate alisinca kendiliginden uyur. yalniz uyuyana kadar onunla birlikte sizin de yatmaniz lazim , tecrübeme dayanarak soyluyorum. 9 bckta uyku hazirligina baslayin . wc ,dis, pijama ,kitap olabilir yada bir iki opme sevme. sonra 10 kala gozlerinizi kapayin. deneyin .

cocuklari kiyaslamayin birbirlerine benzemiyorlar. en son olmadi uyku danismanindan yardim alin.

Ne zor bir durum. Gunduz uykusunu 1e indir. Bnm oglum 1.5yasinda sabah 8de kalkiyo 11de trkrar yatiyorum 1e dogru uyaniyor bazen 12 sonra akssm 8bucuk 9da uyutuyorum. Bazen kalkiyo bisiler aguluyo daha hc konusmuyo. Bn hc cvp vermiyorm tekrar uykuya daliyo. En gec 12de uyut uyanmazsa 2de ksldir aksamda 10gibi yatir. Cok uykusz kaldiysa eger oylede uyumaz 3 yasinda ama insllh guzelce bi uyur yorulsun yani tum gun. Uykusu geldigini anlasin oyle uyut. Yanina alsan? Bi sure? Bnm oglumda 6aydir yanimda yatiyo uyutuyorm besigine koyuyorm 2saat sonra bagirarak anliyo snra yanima alinca uyuyor tekrar

Uykusu olduğunda uyuyan çocuğa demek ki yetiyor o kadar uyku.
Ne yapsanız boş.

Benim kuzenimin iki oglu da ayni bu sekilde hatta seninkinden daha da kotu.o da neler denedi ama nafile! Cocuk gecenin bi yarisi uykum bitti diye kalkip oturuyodu onunla birlikte anne baba da tabii.hic bir saglik sikintisi yok hatta ustun zekali cikti cocuk.

Back