Davranış Bozuklukları Çocuğum tuhaf bir davranışı var 1 haftadır

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sukufee

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
17
5
16
30
Merhaba sevgili anneler benim 2 buçuk yaşında bir kızım var son 1 haftadır tam uyutacağım sırada sağa sola bakıyor bazen benim arkamdaki duvara bakarak el işareti yapıp git bak git diyorum hadi git diye bağırıyor sinirleniyor ilk başta umursamadım ama sonrasında gece uyuturkende tekrarlamaya başladı bağırıyor kendi kendine konuşup gülüyor acaba telefonda izlediği şeylerdenmi etkileniyor yada bunun için bir doktorla görüşmem gerekirmi geçicimi anlayamadım böyle birşey yaşayan başına gelen bilen varsa fikir verebilirmi acaba

2,5 yaşında çocuğu ekrandan uzak tutun . Korkutuyor olabilirler etkilenmesi de normal

Merhaba sevgili anneler benim 2 buçuk yaşında bir kızım var son 1 haftadır tam uyutacağım sırada sağa sola bakıyor bazen benim arkamdaki duvara bakarak el işareti yapıp git bak git diyorum hadi git diye bağırıyor sinirleniyor ilk başta umursamadım ama sonrasında gece uyuturkende tekrarlamaya başladı bağırıyor kendi kendine konuşup gülüyor acaba telefonda izlediği şeylerdenmi etkileniyor yada bunun için bir doktorla görüşmem gerekirmi geçicimi anlayamadım böyle birşey yaşayan başına gelen bilen varsa fikir verebilirmi acaba
2,5 yaşındaki çocuğun eline telefon verip ne izlediğini kontrol etmezseeniz ,cocukda psikoloji bozulur tabi. 😡 Çok kızıyorum bu konulara. Veriyorsunuz ekranı bari kontrollu verin. Hatta hiç vermeyin

Seyrettıgı şeylerden olabılır benim oğlumda 3 yaşında 3 aylıkda bır kızım var soğuk havalardan dışarı da çıkamıyoruz ara ara veriyorum bazen bakıyorum benim açtığım şeylerden başka yerlere gecmıs kendısı açmış orda masum gbı görünen çizgi fılmlerın içinde bile çocuğu etkıleyen şeyler olabılır . Ne zaman dikkat etmezsem canavar gelecek diye odadan odaya tek gıdemıyordu.

Tabikide gün içinde elinden telefonu düşürmeyen bir kız değil yada izlediği çizgi filmlerini takip ediyorum ama bazen istemediğim bir şey izlediğinde kanalı engelle yapıyorum astım hastası hava verirken 15 dakikalığına izliyor o sıra takip ediyorum saçma birşey gördüğümde müdahale ediyorum zaten telefon hastası değil vermeyince çıldıran ağlayan bir çocuk değil aksine gün içi aramaz bile kuzenleri var aynı yaşta ve ondan bir 3, 4 yaş büyük genelde onlarla oynar ama dışarda parkta yada kuzenlerinden gördüğü birşeydenmi etkilendi anlayamadığım yani ekrana çok bakan televizyon izleyen bir çocuk değil ama tabi belki benim gözümden kaçan birşey muhakkak olmuştur

Deminki cevap verdiğim yorumdada anlatmak istediğim bu gerçekten asla aramaz telefon ama kuzeni var özellikle 1 tane. Aşırı bağımlı telefona hatta annesi bize gönderir kızımla oynasın telefonu bıraksın diye ama asla ağzına su koymaz telefon elinde olmadan 5 yaşında oda bazen evet onunla bakıyor değiştiriyorum gördükçe hatta böyle yabancı kanallar var maske takıp babaları çocukları korkutup saklambaç oynuyorlar hemen engelliyorum anne rafadan izlemek istiyorum diyor o sırada açıyorum zararlı çok olmayacağını düşündüğüm için tabi benim ihmalkarlığımdır bilemiyorum ama daha dikkat edeceğim 3 yaş oyun kulübüne göndereceğim bu aydan sonra

Aslında benim üzüldüğüm nokta şu ki insanların nasıl çocuk yetiştirmeye calistiklarini bilmeden onlara kızıp yargılamaları ben kendi açımdan söyliyim benim eşim özel şoför çalışma saati bile belli değil annesi çalışıyor ben evde tek başıma çocuk büyütmeye çalışıyorum yani bir mutfağa geçip sofra hazırlamak yemek hazırlamak bulaşıklarla ugrasmak ya da evin günlük rutin işleriyle ugrasmak bir lavaboya girmek Bile benim için lüks sabahtan akşama kadar çocukların elinde telefon verip ya da televizyonun önüne oturtup onlarla asla ilgilenmeyen ya da umursamayan bir anne asla olmadım aksine gittiğim özel takip edilen doktorlar bile kızımla nasıl ilgilendiğimi görüyorlar zaten kaldı ki benim kızım dışarıda aktif gezen sürekli sosyalleşen oyun oynayan oyuncaklarıyla oynayan ev işini bana yardım eden elinden geldiğince öyle bir çocuktur elime telefon alayım oturayım işte telefon olmadan yemek yemem diyen bir çocuk asla olmadı ama maalesef işte kuzenleri geldiğinde ya da dediğim gibi astım hastası kendisi bazen astım krizine girdiğinde hastanede ya da evde hava vermek için evet eline telefon veriyorum ama onun dışında gün içinde elinde telefon düşürmeyen televizyon izleyen bir çocuk asla olmadı belki kendi hani bazı çocuklar ya da hepimiz olmuşuzdur ya küçükken böyle kendi hayal dünyasında bir şeyler yaşıyor olabilir bilemiyorum bunun içinde zaten siz değerli annelerin elbet bir fikri vardır diye ben bu başlığı açtım ama görüyorum ki insanlar insanların ne yaşadığını ne şartlarda olduğunu bilmeden kolayca kızıp yargılıyorlar bu da gerçekten çok üzücü yeri geliyor kadın kadına destek olmalı her şartta deniliyor ama gördüğünüz gibi sadece bir sorunda bile direk anne yargılandı hem de o annenin yaşadığı bilinmeden ne şartlarda olduğu bilinmeden

S sukufee Buraya yazıp fikir danisiyorsunuz nedeni sizde biliyorsunuz. Sadece çizgi dizide değil arada çıkan reklamlarda bile bebeklerin beynine neler işliyorlar.Vermek durumunda kaldığınız dakikalar demekki yaramıyor yada etkileniyor . Yada basit bir hayal dünyası geçici . Peki degermi? Fiziksel Sağlık için verdiğiniz süre psikolojik etkiliyor. Benimde 2,5 yaşında çocuğum var . Şu an TV izletmiyorum. Fakat şöyle çözüm buldum kriz anlarında kendi videolarini izletiyorum. Bilerek videolarını ilgi çekici ses tonuyla cekiyorum.Yada müzik uygulamasından sadece müzik açabiliyor. Bunun dışındaki uygulamalara kilit koydum giremiyor. Bu alternatifleri deneyebilirsiniz.

Seyrettıgı şeylerden olabılır benim oğlumda 3 yaşında 3 aylıkda bır kızım var soğuk havalardan dışarı da çıkamıyoruz ara ara veriyorum bazen bakıyorum benim açtığım şeylerden başka yerlere gecmıs kendısı açmış orda masum gbı görünen çizgi fılmlerın içinde bile çocuğu etkıleyen şeyler olabılır . Ne zaman dikkat etmezsem canavar gelecek diye odadan odaya tek gıdemıyordu.

Deminki cevap verdiğim yorumdada anlatmak istediğim bu gerçekten asla aramaz telefon ama kuzeni var özellikle 1 tane. Aşırı bağımlı telefona hatta annesi bize gönderir kızımla oynasın telefonu bıraksın diye ama asla ağzına su koymaz telefon elinde olmadan 5 yaşında oda bazen evet onunla bakıyor değiştiriyorum gördükçe hatta böyle yabancı kanallar var maske takıp babaları çocukları korkutup saklambaç oynuyorlar hemen engelliyorum anne rafadan izlemek istiyorum diyor o sırada açıyorum zararlı çok olmayacağını düşündüğüm için tabi benim ihmalkarlığımdır bilemiyorum ama daha dikkat edeceğim 3 yaş oyun kulübüne göndereceğim bu aydan sonra
Sizi çok iyi anlayabiliyorum ben de eşimin işi dolayısıyla ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Tek başına her şey yetişmek zorunda kalıyorsun. Geri geliyor evet vermemiz gerekir ama veriyorsun çünkü yapacak artık aktivite bulamıyorsun ya da yanındaki çocuk baktığı zaman oda bakmak istiyor . Hatta benim oğlum gündüz seyrettiği şeyleri bazen oradaki gece rüyasında ses yapıyor. Elimizden geldiği kadar fazlasıyla onlara yetişeceğiz. Dikkat edeceğiz

Sizi çok iyi anlayabiliyorum ben de eşimin işi dolayısıyla ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Tek başına her şey yetişmek zorunda kalıyorsun. Geri geliyor evet vermemiz gerekir ama veriyorsun çünkü yapacak artık aktivite bulamıyorsun ya da yanındaki çocuk baktığı zaman oda bakmak istiyor . Hatta benim oğlum gündüz seyrettiği şeyleri bazen oradaki gece rüyasında ses yapıyor. Elimizden geldiği kadar fazlasıyla onlara yetişeceğiz. Dikkat edeceğiz

Hem aktivite bulamıyorsun hemde oyuncaklarından çabuk sıkılıyor oturup saatlercede oyun kuramıyorsun telefon çalıyor eşim arıyor o sıra alır elimden babasıyla konuşur sonra almışken bir kaç dakika oyalanır bırak yani ben istesemde yalvarsamda asla eline telefonu alıp yada televizyon karşısında asla saatlerce oturmaz bakmaz ilgilenmez gün içi topla 30 dakikadır telefona bakması ama herşeyden çabuk sıkılıyor sürekli dışarı çıkmak ister aksine alır bisikletini anne çıkalımmı der gezeriz bu kışında böyleydi bu arada havaların güzel olmasıyla alakalı değil zaten o yüzden bu hareketleri beni endişelendirdi yani bir kaç dakika telefona baktığı içinde bu olmuş olabilir belki kurduğumuz cümleleri aklında tutup kendi kendine bir oyum yapıyorda olabilir çocuk sonuçta doktoruylada paylaşacağım bu durumu zaten

Back
X