• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugum sallanarak uyumak istemiyor.

yasko86

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
4
0
6
34
İstanbul
Merhabalar 4 aylik bebeğim var .ise baslayali 3 hafta oldu cildirmak uzereyim bebegim 2-3 haftadir tam gece uyutacagim cok acayip agliyor.ortaligi ayaga kaldırıyor. Ondan once fazla zorlanmiyordum neden oldu acaba arkadaslar ben napacagim ya.son 3-4 haftadirda nerdeye 4-5 gunde bir kaka yapiyor haftaya cocuk cerrahisine gidecegim.sadece anne sutu içiyor ne yapacağım ben

Merhabalar 4 aylik bebeğim var .ise baslayali 3 hafta oldu cildirmak uzereyim bebegim 2-3 haftadir tam gece uyutacagim cok acayip agliyor.ortaligi ayaga kaldırıyor. Ondan once fazla zorlanmiyordum neden oldu acaba arkadaslar ben napacagim ya.son 3-4 haftadirda nerdeye 4-5 gunde bir kaka yapiyor haftaya cocuk cerrahisine gidecegim.sadece anne sutu içiyor ne yapacağım ben

Tuvalete çıkamadığı için gaz sancısından rahatsız oluyor olabilir. Biraz erken ama diş çıkaracağı için de huysuzlanıyor olabilir

Aynı sorunu bende yaşadım biranda... Ben işe de başlamadım henüz... Bebeklerde olabilen bir dönem sanıyorum. Doktora götürdük gayet iyi kaka içinde duphalac verdim. Şimdi 5. Ayını bitiriyor kaka normale döndü ilacı vermiyorum ama uyku hala aynı kucakta uyuyor sallanmakranda uyumuyor kollarım sürekli uyuşuk ve ağrıyor güç kaybı başladı artık... Neyse bence çok paniklemeyin bende çok stres olmuştum ama uyumuyor işte oturuyoruz gece beraber kitap okuyoruz. Napalım...

Bebeğin ilk kez uzun bir süre gün içinde senden ayrı kalıyor bu da onun tepkisi olabilir. Tabi sende çalışan bir anne olarak eve döndüğünde ev işi yemek derken gelir gelmez cocuğun ile onun istediği sekilde ilgilenemiyorsundur. Senden şu an daha fazla ilgi bekliyor olabilir. Yaptığın işlere dahil et, sana yakın olmak istiyordur. Daha küçük oldugu için rahat sling ile taşıyabilirsin görsün ne yaptığını. Yemek işini hallettikten sonra beraber oynayabilirsiniz. Oğlum iki yaşına gelmek üzereyken işe başladığımda o bile o yaşta gün içinde bakıcıdayken akşam üstü döndüğümde bana cok yapışıyordu. Yemek düzeni hatta kaka bile senin bahsettigin gibi haftada 1-2 ye düşmüştü. Biz tabi katı gıdaya geçtiğimiz için o dönem kuru kayısı yediriyordum yarım saat içinde altını doldururdu.

Sen yinede doktora danış sonuçta anne şütü veya formül süt içen bebekler nerdeyse her gün tuvaletini yapar. Bu süreç psikolojiktir ama daha fazla ilgin düzeltecektir durumu. Ayakta sallanmak istemiyorsa ne güzel. Bence sevin çünkü büyüdükçe sana daha cok işkence olacaktı. Tam zamanı bence yatakta beraber uzanın ya da odasında kendi yatağına yatır yanında dur elini tut ninni söyle belki sevdiği pelüş oyuncağı vardır ver hemen o uyuma sekline alışir. Ileride sende rahat edersin. Eğer ebeveyn yatağında uyutmaya başlarsan bu sefer sizin yanınızdan ayrılmak istemeyebilir bence direkt kendi bebek yatağında uyutmaya çalış. Biraz sabır gerekir ama başarırsın. Bol şanslar.

Canim benim oglumda 4 aylik ayni sorunu bende yasiyorm zaman zaman bence dis cikaracak o yuzden huzursuzdur.sonucta dis bir anda cikmaz oncesinde kasinti yapar zaten 1 ay kadar suruyomus patlamasi.sende uzme kendini her bebekte olabilen seyler bunlar.insAllah en kisa zamanda normale doner

Sadece anne sütü alan bebeklerde ilk 10 gün kaka yapmadıklarında telasa mahal yok demisti doktorum. Benim cocuklarda cok yasadım. Ilaçlık bındurum degılmıs. Bebek anne sütünün tamamını kullanıyormus vücutta o yuzden gerıye bısey kalmıyormus kaka olarak.

Back