Çocuğum otizm mi?

Şimdi her çocuğa otizm demeye başladılar bence sektör haline geldi konu sahibi de o yüzden deliriyordur benim gibi. dediğiniz gibi kaç çocuğa içimden teşhis koydum ama hepsinin de hic bir sorunu yok yada tanı alıp sonra belirtileri kaybolan kaç çocuk okudum

Merhaba. Benim kızım 16 aylık yürüdü. Çok korkak ve garantici bir bebekti, hiç risk almazdı yürümek için. Kaba motor beceriler zayıftı, öyle attığı topu hedefe doğrultma, zıplama, emin yürüme çok geç gelişti. Fakat diğer taraftan bilişsel becerileri çok gelişmiştir, küçük kas becerileri de öyle. Ben seneler sonra bazı davranışsal sorunlar sebebiyle ergoterapiste basvurdugumda anladım kızımın bebeklikteki gecikmelerinin birer problem olduğunu. 3 aylık bir programa girdi kızım ve şükürler olsun bütün sorunları aştık. Bebeklikteki gecikmelerinin sebebinin sönmesi gereken reflekslerin sonmemesi olduğunu açıkladı terapistimiz. O reflekslerin bağlı olduğu kas grubuna yönelik çalışmalarla refleskler söndürüldü. Küçük yaş gruplarında iyileşmenin çok hızlı olduğunu söyledi ayrıca. İsterseniz bir ergoterapist değerlendirmesi alın bebeğiniz için.

Su an alıyorum. Yeni biriyle görüştüm kendisi bütün sorunun yürüme de olduğunu kızım yürüdüğünde bütün algıların açılacağını naif ve tembel bir bebek olduğunu söyledi şu an hafta da 1 gidiyoruz bakalım neler değişecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…