Çocuğum otizm mi?

superbowll

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
19
7
6
34
Hanımlar canım çok sıkkın. Kızıma size ozetliyim. 15 aylık yürüyemiyor. Daha doğrusu yürümeye korkuyor. Anne baba diyor. Göz teması var. İkiziyle tek iletişimi ikizi onun sevdiği bir oyuncağı aldıysa ağlamaya başlar. Sürekli ellerini inceliyor. Onun dışında başka takıntısı yok. Ama yönergeleri yapmakta zorlanıyor. Topu al dediğim de alır ama kutuya ar dediğim de rest gele bir yere atar. Kızımı doktora götürdüm bir sürü test yapıldı. Kızımın otizm olmadığını ayina göre 3 ay geriden geldiğini söylediler ama benim içimi sürekli kurcalanıyor taktım kafayı galiba

Elini inceleyebilir bebek çünkü parmaklari nasıl hareket ediyor merak etmiştir bana göre üç ay bile geriden gelmedi bebeginiz başka kelimeleri varmi

Elini inceleyebilir bebek çünkü parmaklari nasıl hareket ediyor merak etmiştir bana göre üç ay bile geriden gelmedi bebeginiz başka kelimeleri varmi
Başka kelimesi yok ama bole yönergelere uymuyor bisey öğretmeye kalkıyorum anne deyip
Kucak istiyor yapmak istemiyor. El göz koordinasyonu zayıf mesela bir topu bir kutunun içine attiramam hayatta

Neye göre 3 ay geri benim kızımda topu al kutuya at dediğimde yapamaz sanirim hiç denemedim ama bu dediğiniz ikili komuta giriyor

Neye göre 3 ay geri benim kızımda topu al kutuya at dediğimde yapamaz sanirim hiç denemedim ama bu dediğiniz ikili komuta giriyor
Aynen evet ikili komut su an eğitime gidiyoruz sanki özel eğitimci bunu yapmasını beklerim
Gibi konuştu bana o yüzden sordum sizin evladınız kaç aylık

Ankara'daysaniz Hacettepe'de Gelisimsel Pediatri bolumu var, oraya gidebilirsiniz.

Ayrica ikizi olan 15 aylik bir cocuk icin anlattiklariniz bana iyi geldi.

Yürüyemiyordan kastınız nedir, emekleme ayağa kalkma, tutunarak yürüme varsa endişelenmeyin korkusunu yenince yürüyecektir. Göz teması kurup komut alıyorsa adına tepki veriyorsa otizm denemez. Oyuncağını sepete atamıyor olması bence normal, 15 ay bunun için endişelenme gerektirecek bir dönem değil. Çocukların 3 yaşa kadar birlilte oyun kurma durumu sorgulanmaz paralel oyun diye nitelenen benzer oyunlar oynamaları makuldür. Kendisini oynatan birine uyum sağlıyorsa bu yeterlidir. Lütfen sakin olun, tablet televizyon gibi edilgen oyalayıcılardan mümkün olduğu kadar uzak kalmasını sağlayın yeter

Aynen evet ikili komut su an eğitime gidiyoruz sanki özel eğitimci bunu yapmasını beklerim
Kizim 19 aylik dedim ya hiç denemedim ama kızımın dil gelisimi iyi yani anne su ver yada anne bak çiçek gibi cümleler kuruyor

Benimde 15 aylik kizim var 1 aydir yuruyor harici benden babaya babadan bana geliyordu 3 yasindan önce otizmin tanisi koyulamiyor sevgili doktor efendi bunu size soylemedi mi 15 aylik bebekten bahsediyoruz nerden anlamis 3 ay geri oldugunu sacmalik benim kizim 9 aylikkende birseylerin icine at dedigimde atiyordu ozaman 6 ay mi geride tobe estagfurullah bebek bu ya yapmaz yapmaz bi anda yapiverir bnim kizim 5 aylik desteksiz oturmasina ragmen yuz ustu koydugumzda hep tepindi sevmiyordu yuzustu durmayi cocuk cok gec emekledi zaten oda surundu direk yuruyuverdi takilmayin nolur boyle seylere cok kucukler henüz

15 aylık çocuğun ikili komut alabilmesi çok yüksek bir beklenti bence, daha yaşını yeni geçmiş, o ne ya.

Bide önce kutuyu öğretin sonra atar mesela ben kizim kaşığı yerden al masaya koy dedim anlamamışti sonra bak bu masa deyince yapti bence ikili komut için erken

Haklısınız çok takıyorum sanırım

Kizim 19 aylik dedim ya hiç denemedim ama kızımın dil gelisimi iyi yani anne su ver yada anne bak çiçek gibi cümleler kuruyor
İkizler tek çocuklara göre farklı gelişirler, bazı şeyler biraz daha geç olur. Konuşkan bir insansanız ve onunla sürekli konuşup konuşmaya teşvik ederseniz dil gelişimi hızlı olacaktır.

İkizler tek çocuklara göre farklı gelişirler, bazı şeyler biraz daha geç olur. Konuşkan bir insansanız ve onunla sürekli konuşup konuşmaya teşvik ederseniz dil gelişimi hızlı olacaktır.
Evet çünkü ikiz çocukla ilgilenmek çok zordur zaten konu sahibinin çocuğunun da asla geri olduğunu düşünmüyorum. mesela bende şüpheleniyorum yabancı kaygısını baya yoğun yaşıyor onun dışında dediğim gibi dilde bir gerilik yok biraz önce abisi itmiş geldi anne abi attı dedi bu şekilde kendini ifade edebiliyor

Haklısınız çok takıyorum sanırım
Yapmayın ne olur benim arkadaşımın oğluna ben bile otizm demiştim içimden o bile düzeldi yani ortamda çoluk çocuk var habara gübere nasıl eğleniyoruz oynuyoruz kafasini tabletten kaldirip bakmazdi bile ne oluyor orda diye adiyla seslenirsin bakmazdi kendini yirt duymazdi çamaşır makinasi calisiyorsa bitene kadar otururdu basinda komut şöyle kalsın goturduler 3 yas civarinda normal cikms fazla tablet tv maruz kalmış okul önermişler sonra düzeldi cocuk yani bu saydiklarinizda inanin ki bir anormallik yok kendinizi uzuyorsunz üzmeyin nolur

Allah razı olsun içimi rahatlattınız. Rabbim ne skntiniz varsa gidersin insallah

Babilmasi çok fazla hiç susmaz hatta özellikle kitaplarla cok konuşuyor
Onlar zamanla kelimeye dönüşecek sabırlı olun bence, ayrıca ücretli bir yere gidiyorsanız o özel eğitimci sizi sönürmek için böyle tuzaklar kurabilir. Küçük bir şehirdeyseniz çocuğunuzla RAMa gidip özel eğitim bölüm başkanına durumu anlatıp fikir isteyin. Gerekirse randevu talep etmek istediğinizi söyleyin ve onların görüşünü alın. Devlet kurumu olduğundan size objektif bir yorum yapacaklardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…