• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum otizim olabilirmi

damlaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2022
11
4
1
26
Merhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim

Merhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim

Otizm kendi içinde çeşitleri olsa da bazı net ve belirgin özellikleri vardır. Aslında sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz : televizyon. Bu belirtiler bana kalırsa otizm değil. Yeğenim otizmli ve belirtileri falan gayet net biliyorum. Bir süre televizyonu tamamen kesin, uyanıkken siz bile izlemeyin. Oyun terapisine falan götürdüğünüze göre belli ki eşiniz de anlayışsız biri falan değil o da sizinle aynı kurala uysun. Gerekirse evden tamamen uzaklaştırın televizyonu. İnanın hareketlerindeki değişimi göreceksiniz. Sonrasında yaşı çarpı 5 dakika kuralına uyarak izletmeye başlarsınız. (2 yaş için 2x5 :10 dk gibi)

Back