Merhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuğum otizim olabilirmi
- Konu Sahibi damlaz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Haziran 2022
- 333
- 526
- 18
- 45
Satır arasına çocuk yetiştirmede yapılan en büyük yanlışlardan birini yazdınız.Çocuğum televizyona çok meraklı.Küçük çocukları televizyon ile muhattap etmek çok çok çok yanlış.Bunu tabiki konunun uzmanları bilimsel olarak neden sonuç çerçevesinde açıklayacaktır size ama uzun süreli TV,tablet, telefona maruz kalan çocuklarda bir takım sorunlar olabiliyor.Çocuklar oyun oynamayı bilmiyor.Sizlerle göz teması kuruyor mu bunu kontrol edin.Otizm ya da değil sağlıklı bir çocuk olması için TV,tablet ,telefon uzak tutun.Sağlıkla büyüsünMerhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim
- 6 Ocak 2022
- 180
- -33
- 28
- 30
Canım benim yeğenim de 20 aylik aynen kendine vuruyor dediği olmayınca ısırıyor çok hareketli dr aynı şeyi onlarda dedi .inşallah yoktur ikisndedeMerhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim
İnş ama eşim çok kafasına takıyo öyleyse diye ama diğer hareketleri normal babasını görünce baba baba diyo evden işe giderken eşimin arkasından ağlıyo baba baba diye sinirlenince birşey istedimi ağladımı eşim kucağına alınca susuyo sarılıyo hemen konuşmaya çalışıyo ifade edemiyor kendini işaret parmağıyla baba baba ağı bubu gibi laflar söylüyor anlamadım tamda ben çok sağlıklı gibi duruyor.inanın pisikolojimiz bozuldu kontrol edemiyoruz yerinde durmuyorCanım benim yeğenim de 20 aylik aynen kendine vuruyor dediği olmayınca ısırıyor çok hareketli dr aynı şeyi onlarda dedi .inşallah yoktur ikisndede
- 6 Ocak 2022
- 180
- -33
- 28
- 30
Canım.yoktur inşallah hemen dr lar otizm diyip çıkıyor çocuk bu elbet hareketli olacakİnş ama eşim çok kafasına takıyo öyleyse diye ama diğer hareketleri normal babasını görünce baba baba diyo evden işe giderken eşimin arkasından ağlıyo baba baba diye sinirlenince birşey istedimi ağladımı eşim kucağına alınca susuyo sarılıyo hemen konuşmaya çalışıyo ifade edemiyor kendini işaret parmağıyla baba baba ağı bubu gibi laflar söylüyor anlamadım tamda ben çok sağlıklı gibi duruyor.inanın pisikolojimiz bozuldu kontrol edemiyoruz yerinde durmuyor
- 22 Mart 2019
- 10.427
- 21.672
- 398
- 27
Ya bende öyle düşünüyorum benim canımı sıkan bize vurması bişeyler fırlatmasıCanım.yoktur inşallah hemen dr lar otizm diyip çıkıyor çocuk bu elbet hareketli olacak
Göz teması var adını söyleyincede bakıyor tepki veriyorGöz teması varmı? Adını söyleyince bakıyor mu? Umarım deildir
- 22 Mart 2019
- 10.427
- 21.672
- 398
- 27
Zamane çocukları hep hareketli ve hiperaktif bana normal gibi geldi inşaAllah öyledir üzülüp canınızı sıkmayınGöz teması var adını söyleyincede bakıyor tepki veriyor
Teşekkür ederim canımZamane çocukları hep hareketli ve hiperaktif bana normal gibi geldi inşaAllah öyledir üzülüp canınızı sıkmayın
Ben de TV,tablet taraftarı değilim ama ne yazık ki en çok da telefondan cocuklari uzak tutamiyoruz.En basidi isimle alakalı tamamlamam gereken online egitimler vardı.İki gün boyunca mecbur telefon elimden düşmedi.Beni o şekilde gören 7 aylık kızım 2 günün sonunda telefonda ekranı kaydirmayi öğrendi.Demem o ki suanki düzende bunlar hayatımızın bı parcasi.Uzak tutmanın,tamamen ortadan kaldırmanın imkanı yok.Elimizden geldiğince minimuma indirebiliriz ancak.İsmini soylediginizde bakması,temastan rahatsız olmaması pozitif emareler.Otizm olduğunu ben de düşünmedim diğer arkadaşlar gibi.Ama evlat söz konusu olunca işte insanın beyni çok başka calisiyo.Sizi çok iyi anlıyorum.Bi de kızlar bizim zamanımızda ailelerimiz bizi TV den uzak tutmadı.Ama hiçbirimiz otizmli olmadık ya da geç konuşmadık.Simdiki çocuklar mi böyle,doktorlarin görüşleri mi değişti bilemedim.
Şu kelimeniz çok doğru gibi geldi şimdiki çocuklar mı böyle doktorların görüşlerimi değişti yada geç kalınmaması adına işi şansa brakmama adına otizm tanısı koyulması bizde öyle düşünüyoruz sonradan gelişimi için kaybettiği zamana ah vah etmemek içinBen de TV,tablet taraftarı değilim ama ne yazık ki en çok da telefondan cocuklari uzak tutamiyoruz.En basidi isimle alakalı tamamlamam gereken online egitimler vardı.İki gün boyunca mecbur telefon elimden düşmedi.Beni o şekilde gören 7 aylık kızım 2 günün sonunda telefonda ekranı kaydirmayi öğrendi.Demem o ki suanki düzende bunlar hayatımızın bı parcasi.Uzak tutmanın,tamamen ortadan kaldırmanın imkanı yok.Elimizden geldiğince minimuma indirebiliriz ancak.İsmini soylediginizde bakması,temastan rahatsız olmaması pozitif emareler.Otizm olduğunu ben de düşünmedim diğer arkadaşlar gibi.Ama evlat söz konusu olunca işte insanın beyni çok başka calisiyo.Sizi çok iyi anlıyorum.Bi de kızlar bizim zamanımızda ailelerimiz bizi TV den uzak tutmadı.Ama hiçbirimiz otizmli olmadık ya da geç konuşmadık.Simdiki çocuklar mi böyle,doktorlarin görüşleri mi değişti bilemedim.
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Eskiden cizgifilm kanali diye bir sey yoktu. Cizgifilm cikarsa cocuk oturur izlerdi. Oyununu oynarken de yetiskin programlarina ara sira bakar yine oyununu oynardi. Onun disinsa cocuklarin hayati sokakta gecerdi. Aile baglari guclu oldugu icin evlerde bir insan sirkulasyonu vardi ve cocuklar ister istemez cok sayida insanla ve akraniyla iletisime giriyordu. Gunumuzde ise cocuklar dort duvar arasinda insan gormeden buyuyor. Cizgifilm kanallari var, o cocuk tv basindan kalkana kadar kesintisiz cizgifilm izliyor. Yemekte yemiyor diye cizgifilm, disarda durmuyor diye cizgifilm aciliyor. Literaturde neden zararli oldugu, ozellikle 2 yasindan once neden tamamen yasaklanmasi gerektigi anlatilmis ekran maruziyetinin zararlarini burada saymayacagim tabii ki.
Cocugunuzu ekrana maruz birakmissiniz ve konunuzda sadece ekrani kisitlamanizi tavsiye eden yoruma cevap vermemissiniz. Eskiden de tv vardi bize bisey olmadi diyerek icinizi rahatlatmaya calismayin, kendinizi kandirirsiniz. Ekrana maruz kalan cocukla ekransiz dogaclama yasayan bir cocugun beynindeki aktif alanlar bile birbirinden farklidir. Kaldi ki gelisim duzeyleri farkli olmayacak? Cocugunuza yazik etmeyin. Onu dunyaya getirerek her turlu ihtiyacini karsilama sorumlulugu kabul ettiniz. Bir kac sene sabredip ekrandan uzak tutacaksiniz, ev isleriniz bekleyecek, misafirler ertelenecek, tek cesit yiyeceksiniz sonra zaten bu kadar ilgi istemeyecek cocuk. Bir kac sene icin yavrucagin tum hayatini mahvedecek hatalar yapmayin.
Cocugunuzu ekrana maruz birakmissiniz ve konunuzda sadece ekrani kisitlamanizi tavsiye eden yoruma cevap vermemissiniz. Eskiden de tv vardi bize bisey olmadi diyerek icinizi rahatlatmaya calismayin, kendinizi kandirirsiniz. Ekrana maruz kalan cocukla ekransiz dogaclama yasayan bir cocugun beynindeki aktif alanlar bile birbirinden farklidir. Kaldi ki gelisim duzeyleri farkli olmayacak? Cocugunuza yazik etmeyin. Onu dunyaya getirerek her turlu ihtiyacini karsilama sorumlulugu kabul ettiniz. Bir kac sene sabredip ekrandan uzak tutacaksiniz, ev isleriniz bekleyecek, misafirler ertelenecek, tek cesit yiyeceksiniz sonra zaten bu kadar ilgi istemeyecek cocuk. Bir kac sene icin yavrucagin tum hayatini mahvedecek hatalar yapmayin.
- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
Merhaba 21 ayını doldurmak üzere olan bir oğlum var. Hiç yerinde durmuyor, günde en az 10 kere düşüyor koşarken vs. günde birkaç kez parmak ucunda yürüyor uyarıyoruz düzeltiyor. Bunlar benzer ama saldırgan davranışlar konusunu pek bilemiyorum. Otizmin en önemli belirtisi ismine tepkisizlik ve göz teması kısıtlılığı ve iletişimsizlik diye biliyorum. Konuşması nasıl?Merhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim
Doğru söylüyorsunuz tv ve tabletden uzak tutmak gerekli ama inanın baş edemiyoruz hiç durmuyor sürekli birşey istiyor istediği olmadımı sinirleniyor kendini yere atıyor kumandayı veriyor aç aç aç diyor yok olmaz gel oynSatır arasına çocuk yetiştirmede yapılan en büyük yanlışlardan birini yazdınız.Çocuğum televizyona çok meraklı.Küçük çocukları televizyon ile muhattap etmek çok çok çok yanlış.Bunu tabiki konunun uzmanları bilimsel olarak neden sonuç çerçevesinde açıklayacaktır size ama uzun süreli TV,tablet, telefona maruz kalan çocuklarda bir takım sorunlar olabiliyor.Çocuklar oyun oynamayı bilmiyor.Sizlerle göz teması kuruyor mu bunu kontrol edin.Otizm ya da değil sağlıklı bir çocuk olması için TV,tablet ,telefon uzak tutun.Sağlıkla büyüsün
Satır arasına çocuk yetiştirmede yapılan en büyük yanlışlardan birini yazdınız.Çocuğum televizyona çok meraklı.Küçük çocukları televizyon ile muhattap etmek çok çok çok yanlış.Bunu tabiki konunun uzmanları bilimsel olarak neden sonuç çerçevesinde açıklayacaktır size ama uzun süreli TV,tablet, telefona maruz kalan çocuklarda bir takım sorunlar olabiliyor.Çocuklar oyun oynamayı bilmiyor.Sizlerle göz teması kuruyor mu bunu kontrol edin.Otizm ya da değil sağlıklı bir çocuk olması için TV,tablet ,telefon uzak tutun.Sağlıkla büyüsünW
Konuşma. Baba baba anne anne. Bazen git. At eşşek çatala(tatal) 10 -15 kelime. Beni gördünmü 5-6 kere anni anni anni. Babasınıda gördünmü aynı baba baba baba baba5-6 kere tekrarlıyoMerhaba 21 ayını doldurmak üzere olan bir oğlum var. Hiç yerinde durmuyor, günde en az 10 kere düşüyor koşarken vs. günde birkaç kez parmak ucunda yürüyor uyarıyoruz düzeltiyor. Bunlar benzer ama saldırgan davranışlar konusunu pek bilemiyorum. Otizmin en önemli belirtisi ismine tepkisizlik ve göz teması kısıtlılığı ve iletişimsizlik diye biliyorum. Konuşması nasıl?
- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
Tekrarda sorun yok diye biliyorum ama kelime sayısı az olabilir. Bize doktor 18 ay kontrolünde 2 yaş civarında iki kelimeli cümle bekliyoruz demişti. Doktoru ne diyor bu duruma?Doğru söylüyorsunuz tv ve tabletden uzak tutmak gerekli ama inanın baş edemiyoruz hiç durmuyor sürekli birşey istiyor istediği olmadımı sinirleniyor kendini yere atıyor kumandayı veriyor aç aç aç diyor yok olmaz gel oyn
Konuşma. Baba baba anne anne. Bazen git. At eşşek çatala(tatal) 10 -15 kelime. Beni gördünmü 5-6 kere anni anni anni. Babasınıda gördünmü aynı baba baba baba baba5-6 kere tekrarlıyo
Bakalım bu hafta randevusu var. Oyun terapisti. Anlattıklarınıza ve gözlemlerime göre otizim gibi dedi ama piskiyatr a yönlendirdiTekrarda sorun yok diye biliyorum ama kelime sayısı az olabilir. Bize doktor 18 ay kontrolünde 2 yaş civarında iki kelimeli cümle bekliyoruz demişti. Doktoru ne diyor bu duruma?
- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
Umarım korktuğunuz gibi bir durum yoktur ufak bir eğitimle çözülürBakalım bu hafta randevusu var. Oyun terapisti. Anlattıklarınıza ve gözlemlerime göre otizim gibi dedi ama piskiyatr a yönlendirdi
İnş.Umarım korktuğunuz gibi bir durum yoktur ufak bir eğitimle çözülür
- 11 Haziran 2022
- 44
- 20
- 18
- 32
Benim oğlumda böyleydi bende çok düşünmüştüm o zamanlar bişeymi var acaba diye ama şuan 5 yaşında gayette normal bir çocuk oldu :)Merhaba 22 aylık oğlum var 1 buçuk yaşından sonra sürekli vurma elindeki eşyaları yere veya etrafındaki insanlara atma cımcıklama ısırma ve istemediği bişey olunca kendini yere atıp sinirleniyo hiç yerinde durmuyo aşırı tv meraklısı çok dikkatsiz yürürken koşarken dikkat etmiyo konuşmada biraz gecikti bazen normal bazen parmak ucunda yürüyo geçenlerde oyun terapistine götürdük gelişim eksikliği var dedi otizim olabilir çocuk psikiyatrisine götürün dedi haftaya randevumuz var ama belki bizim gibi durumda olanlar vardır yazmak istedim