Cocugum korkulu rüyalar görüyor!

*Kus-Yuvasi*

SANA MUHTACIM ALLAHIM
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
435
6

Arkadaslar sizinle bir seyi paylasmak istiyorum.

Bu sabah uyandigimda, yavrum anne dedi, evet kizim, ben bir daha odamda uyumak istemiyorum. Neden yavrum dedim, oda bana demezmi, anne odamdaki dolapda bir tane yasli koca kari var ve cok cirkindi :1shok:

Inanin resmen sok oldum ve kalkar kalkmaz, elimden tutup bana dolaplarin icini actirtti, varmi yokmu diye. Ben bile korktumki o öyle aniden anlatinca, cocuk nasil korkmasin.

Sonra tabi haliyle actim kapilari ve anlattim, yavrum sen rüya daha dogrusu kabus görmüssün diye, hic üzülme ben yanindayim her zaman felan fistan ama. Bir cocuga daha neler anlata bilinirki, aklim karisti.

Cocugumun korkusunu nasil alabilirim, bu konuda tecrübeleri olan arkadaslardan yardim istiyorum. Yatarken genellikle dua okurum, Allah´im yavrunu korusun diye ama ne bilim yinede cok görüyor kabusu.

Simdiden cok tesekkürler ....a.s.

Benim küçük oğlumda görüyordu bir aralar bu tür rüyalar ne yalan söyleyeyim beni çok korkutmuştu :bbo: İşte geceleri kapının önün de yaşlı çirkin suratlı bir amca görüyorum diyordu bende şüphelenmeye başladım çocuğum yeleğini çamaşır makinesine atarken elime beze sarılı bir kağıt parçası geldi:bbo: anladım ki birileri bizim iyiliğimizi istemiyor bir şekilde o kağıdı yok ettim..
Daha sonra bu tür şeyler görmemeye başladı seni korkutmak için söylemiyorum ama dikkat et hayatım bu tür şeyler dünyada olan şeyler zaten böyle bir şey değilse psikolojik bir şeydir korku filmleri izletme ona korkacağı yada çok derinden etkileneceği türde şeyler görmesine izin verme yada duymasına ama yinede dikkatli ol yada bir psikoloğa götür benim tanıdığım bir psikolog arkadaşım var istiyorsan numarasını verebilirim canım sevgilerimlea.s

Benim küçük oğlumda görüyordu bir aralar bu tür rüyalar ne yalan söyleyeyim beni çok korkutmuştu :bbo: İşte geceleri kapının önün de yaşlı çirkin suratlı bir amca görüyorum diyordu bende şüphelenmeye başladım çocuğum yeleğini çamaşır makinesine atarken elime beze sarılı bir kağıt parçası geldi:bbo: anladım ki birileri bizim iyiliğimizi istemiyor bir şekilde o kağıdı yok ettim..
Daha sonra bu tür şeyler görmemeye başladı seni korkutmak için söylemiyorum ama dikkat et hayatım bu tür şeyler dünyada olan şeyler zaten böyle bir şey değilse psikolojik bir şeydir korku filmleri izletme ona korkacağı yada çok derinden etkileneceği türde şeyler görmesine izin verme yada duymasına ama yinede dikkatli ol yada bir psikoloğa götür benim tanıdığım bir psikolog arkadaşım var istiyorsan numarasını verebilirim canım sevgilerimlea.s

Canim benim yorumuna sevindim ve sasirdim, sen simdi büyümü vardi demek istiyorsun senin oglunda?

Bu hic aklima gelmemisti dogrusu, hayirdir insallah.

Psikologun numarasini özel ile göndere bilirsin canim, seve seve ...

Canim ben almanyada sen türkiyede, yeni fark ettim, numaraya gerek kalmadi o zaman, yinede tesekkürler canim. Burdan arastirmaliyim o zaman.

Bende çok korkardım rüyalarımda.. bir süre sonra geçti.. annem tavsiye üzerine yatağımın altına makas koymuş benim haberim yokken.. belki etkili olur bilmiyorum doğruluk payı nedir ama denemekte bi sakınca olmasa gerek :KK66:

birde farklı yönden bakalım..
ben anaokulunda çalıştığım dönemde korkan öğrencilerimi uyuyana kadar elinden tutup uyutup öyle ayrılıyordum yanından..ve bana en yakın yerde uyumasını sağlıyordum.. odanın şeklini değiştirip yatağı kapıya daha yakın (korkutğu zaman sesini daha kolay duyurabileceği) bi yere alsanız ve dolaptaki kötü şeyden korktuğu için dolabın yerini değiştirseniz sanki daha iyi olur çocuğunuz için a.s.

Son düzenleme:
canım bişeyden etkilenmiş olabilir brnim kızımda bi ara öyl rüyalar görmüştü

hatta yatak fırlandı anne yılan vard diye

ve bunu kızımn aklına sokan küçük kaynımdı
seni yılanlar vercem bilmem ne etkiledi çocuğumu şimdi düzeldi:1hug:

birde farklı yönden bakalım..
ben anaokulunda çalıştığım dönemde korkan öğrencilerimi uyuyana kadar elinden tutup uyutup öyle ayrılıyordum yanından..ve bana en yakın yerde uyumasını sağlıyordum.. odanın şeklini değiştirip yatağı kapıya daha yakın (korkutğu zaman sesini daha kolay duyurabileceği) bi yere alsanız ve dolaptaki kötü şeyden korktuğu için dolabın yerini değiştirseniz sanki daha iyi olur çocuğunuz için a.s.

Zaten uyumadan önce mutlaka bas ucunda yada onun yatagina birlikte uzanip kitap okurum. Zaten bütün gün cocugum anne sevgisinden mahrum, hic olmassa onunla birlikte oldugum süre, ona zamanimin bir cogunu ayiriyorum.

O yatak konusunu bir deniycem, yatagina bizim odamiza yaklastirmam lazim. Tesekkürler canim a.s.

canım bişeyden etkilenmiş olabilir brnim kızımda bi ara öyl rüyalar görmüştü

hatta yatak fırlandı anne yılan vard diye

ve bunu kızımn aklına sokan küçük kaynımdı
seni yılanlar vercem bilmem ne etkiledi çocuğumu şimdi düzeldi:1hug:

Benimde korkum bu zaten, sanki bir olaydan cok etkilenmis gibiydi ama hangi olay? :uhm:

Acaba ana okulundan bir seymi duydu.

Korku filimine zaten ailede hic birimiz bakamiyor, hepimiz ötlekiz
:bbo:

X