• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kokuyor :(

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.941
4.485
358
Merhaba herkese
Sabahtan beri canım çok sıkkın yarın hastaneye gideceğiz ama burda sizlere sormak istedim belki içimi rahatlatan bişeyler okurum diye :(
Kızım 6,5yaşında sabah ter koktuğunu fark ettim
Hergün düzenli olarak yıkarım üstünü değiştiririm (siteye iniyorlar toz kir olsa olmasa mutlaka yıkayıp paklıyorum) yani uzun süre yıkanmaması hiç olmadı,kışın bile 2günde bir yıkarım..

İnternette bakındım ve zaten bildiğim kadarıyla da ter bezleri ergenlikten önce çalışmaz..
Ne yapmalıyım neden oluyor siz de yaşadınız mı ?
Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Yaşı çok küçük ergenlik olmasın diye dua ediyorum,normal mi bu ter kokusu bildiğiniz yetişkin kokusu gibi koltukaltı kokuyor :(

Ayak kokusunu duymuştum ama ter ilk kez duyuyorum hormonlarla ilgili galiba endokrin ilgilenebilir ilaç Başlayabilir umarım bir sıkıntı yoktur

Merhaba herkese
Sabahtan beri canım çok sıkkın yarın hastaneye gideceğiz ama burda sizlere sormak istedim belki içimi rahatlatan bişeyler okurum diye :KK43:
Hergün düzenli olarak yıkarım üstünü değiştiririm (siteye iniyorlar toz kir olsa olmasa mutlaka yıkayıp paklıyorum) yani uzun süre yıkanmaması hiç olmadı,kışın bile 2günde bir yıkarım..

İnternette bakındım ve zaten bildiğim kadarıyla da ter bezleri ergenlikten önce çalışmaz..
Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Yaşı çok küçük ergenlik olmasın diye dua ediyorum,normal mi bu ter kokusu bildiğiniz yetişkin kokusu gibi koltukaltı kokuyor :KK43:
Bildigimiz yetiskinlerde olan Ter kokusu mu yoksa cocuklarin kendine özel olan o koku mu?

Kız çocukları erken ergenliğe giriyor ama 6 yaş bayağı erken. Siz de pimpirikleniyor olabilirsiniz. Takip edin devam ederse bir doktora gidin.
Yok bayağı yetişkin teri kokuyor
Ben değil eşim fark etti :( benim burnum keskin güya ama o söyleyince ben odaya aldım baktım ciddi ciddi kötü kokuyordu :(

Göğüslerinde büyüme başlamışsa, kıllanma görüyorsanız, saçları yağlanmaya başlamış ise erken ergenliğin belirtileri olabilir. Endişelenmeyin ilk önce çocuk doktoruna götürüp oradan endokrin için yeşil alan açtırın daha sonra çocuk endokrin doktoruna götürün. Erken ergenlik durumu varsa da korkmayın benim kızımda 7 yaşından beri erken ergenlik tedavisi görüyor şimdiye kadar bir sorun yaşamadık.

Endokrine gösterin ama sadece erken ergenlikte olmuyor terleme. Böbreklerle ilgili bir sıkıntı da olabilir. Mutlaka gösterin ihmal etmeyin. Bir de artik erken ergenliği de durdurabiliyorlar. Çok bilgim yok ama bir tanıdıgımızın kızına öyle bir tedavi uygulamışlardı

Merhaba herkese
Sabahtan beri canım çok sıkkın yarın hastaneye gideceğiz ama burda sizlere sormak istedim belki içimi rahatlatan bişeyler okurum diye :KK43:

Hangi doktora gidilir ?
Lütfen bi akıl verin..
Yaşı çok küçük ergenlik olmasın diye dua ediyorum,normal mi bu ter kokusu bildiğiniz yetişkin kokusu gibi koltukaltı kokuyor :KK43:
Merhaba. benimde oğlum 8 yaşındayken aynı sebeple çocuk doktoruna götürdüm. bildiğiniz yetişkin teri gibi kokuyordu. doktor beni endokrine yönlendirdi. orda doktor göğüslerine, koltuk altına ve özel bölgesine baktı. herhangi bir kıllanma yoktu. kilodan dolayı hafif memeleri belirgindi. onun içinde ulturasona gittik. sonra el filmi çekildi. hormon testi için de kan alındı.
çok şükür hepsi normal çıktı.
bu koku da böbrek üstü bezlerinin büyümesiyle alakalıymış ve bu yaşlarda çocuklarda görülebilirmiş. önemli bir şey olmadığını söyledi. yine de kontrole getirin dedi.
sonuç olarak sizde koltuk altını özel bölgesi ve göğsünü kontrol edin. kıllanma büyüme var mı diye. çocuk doktoru da çocuk endokrinolojisi bölümü için onay veriyor. önce çocuk bölümüne gitmelisiniz. geçmiş olsun.

Muhakkak endokrine götürün ihmal etmeyin aman.
Yetişkin gibi ter kokmasi o yaşta olmaması gerek.
Erken ergenlik belirtileri var mı yok mu belli olur zaten.
Benim kızım 12 yaşındayken Allah'ım bildiğin yetişkin gibi ter kokmaya başlamıştı.
Her gün duşa atiyordum çocuğu.

Tek başına koku bir şey belirlemez internete bakmayın. Kol, özel bölgede kıllanma, meme tomurcuklanması var mı bakın eğer yoksa erken ergenlik değildir. Kan tahlilinde bakarlar bazen böbrek,karaciğer ve tiroid hormonlarinda oynama olduğunda bu tarz durumlar olabiliyor.

Back