arkadaslar bi sorum olacak size,oglum temmuz 2006dogumlu bence 3yas 4aylik yani 3yasinda degilmi?farkli soyleyen cok oluyo bazilari 4 yasinda diyor ,okumus biri olarak bende ikiklemde kaldim,sizce dogrusu ne?
benim oglumda 2006 eylül sonu dogumlu.Bende 3 yas 2 aylik diyorum.Ama Türkiye de 4 yas diye hesaplaniyor.O da sanirim söyle oluyor 3 yasini bitirip 4 yasdan gün aldiklari icin,gün alinan yas söyleniyor.Ben Avusturya da yasiyorum,burda 3 yasinda deniliyor.Hatta kücük diye anaokuluna(kindergarten) almadilar.
4 yaşından gün alıyor.ama 3 yaşında oluyor
bunu şöyle düşün:
yeni doğduğu gün 1 aylık diyor muyuz?
hayır
1 ayı bitince diyoruz
ben şüphede kalınca hep böyle düşünürüm
Canım çocuğun 3 yaşını doldurmuş 4 yaşından 4 ay almış ama henüz 4 yaşında denmez benim gıcık olduğum yaşını doldurduğu halde şu yaşıma girdim demeleri. Hani sen şimdi çocuğum 3 ne girdi deseydin yanlış demiş olurdun.
eskiler öyle hesaplıyor ama
benim de çevremdekiler gün aldığı yaşı söylüyor herkes için. bende sevmiyorum ama ne yapalım
gerçi hamilelikte iyi oluyor bu, 6 ay bitti demiyorum da 7 aylık diyorum :jeyyar:
Aynı durumu benim de bir öğretmen arkadaşım oğlu için söylüyor.Daha anasınıfına giden oğlu için 1,5 yıldır 6 yaşında diyor.Çocuk 2004 mayıs doğumlu ve daha yeni 5 buçuk yaşında ama annesi yaşını da büyük söylediği için çocuktan beklentileri de büyük,şunu niye yapamadı bunu niye düşünemedi diye.
Benim oğlum da 2007 Aralık 28 doğumlu eğer yıl hesabı yapsaydık 1 ocak 2010 da Artun daha 2 yaş 4 günlükken 3 yaşında olurdu.Ben 3 yaşına kadar ay olarak söylenebilir diyorum.Sonrasında ise 3-3buçuk gibi söylenir.Örneğin 3 yaş 4 aylık yerine 3 buçuk denilebilir.Daha 4 olması için 8 ay var yahu.
canım ya benım oğlumda 3 aynı yasta.kayınvaldem 4 yasında dıyor soranlara..ben 3 dıyorum..
aslında 3 yasında...2 ay sonra 3,5 dıycez.8 ay sonrada 4 dıycez...