Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaslar bi sorum olacak size,oglum temmuz 2006dogumlu bence 3yas 4aylik yani 3yasinda degilmi?farkli soyleyen cok oluyo bazilari 4 yasinda diyor ,okumus biri olarak bende ikiklemde kaldim,sizce dogrusu ne?
benim oglumda 2006 eylül sonu dogumlu.Bende 3 yas 2 aylik diyorum.Ama Türkiye de 4 yas diye hesaplaniyor.O da sanirim söyle oluyor 3 yasini bitirip 4 yasdan gün aldiklari icin,gün alinan yas söyleniyor.Ben Avusturya da yasiyorum,burda 3 yasinda deniliyor.Hatta kücük diye anaokuluna(kindergarten) almadilar.
4 yaşından gün alıyor.ama 3 yaşında oluyor
bunu şöyle düşün:
yeni doğduğu gün 1 aylık diyor muyuz?
hayır
1 ayı bitince diyoruz
ben şüphede kalınca hep böyle düşünürüm
Canım çocuğun 3 yaşını doldurmuş 4 yaşından 4 ay almış ama henüz 4 yaşında denmez benim gıcık olduğum yaşını doldurduğu halde şu yaşıma girdim demeleri. Hani sen şimdi çocuğum 3 ne girdi deseydin yanlış demiş olurdun.
eskiler öyle hesaplıyor ama
benim de çevremdekiler gün aldığı yaşı söylüyor herkes için. bende sevmiyorum ama ne yapalım
gerçi hamilelikte iyi oluyor bu, 6 ay bitti demiyorum da 7 aylık diyorum :jeyyar:
Aynı durumu benim de bir öğretmen arkadaşım oğlu için söylüyor.Daha anasınıfına giden oğlu için 1,5 yıldır 6 yaşında diyor.Çocuk 2004 mayıs doğumlu ve daha yeni 5 buçuk yaşında ama annesi yaşını da büyük söylediği için çocuktan beklentileri de büyük,şunu niye yapamadı bunu niye düşünemedi diye.
Benim oğlum da 2007 Aralık 28 doğumlu eğer yıl hesabı yapsaydık 1 ocak 2010 da Artun daha 2 yaş 4 günlükken 3 yaşında olurdu.Ben 3 yaşına kadar ay olarak söylenebilir diyorum.Sonrasında ise 3-3buçuk gibi söylenir.Örneğin 3 yaş 4 aylık yerine 3 buçuk denilebilir.Daha 4 olması için 8 ay var yahu.
canım ya benım oğlumda 3 aynı yasta.kayınvaldem 4 yasında dıyor soranlara..ben 3 dıyorum..
aslında 3 yasında...2 ay sonra 3,5 dıycez.8 ay sonrada 4 dıycez...