• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum ilaç içti

Arkadaşlar bu dağ köylerinde hiç yaşlı,hasta olmuyor mu? gerektiği zaman onlara ambulans gitmiyor mu? bilmediğim için soruyorum neyin çaresizliği bu
Kızım 1 yaşındayken dağ köyünde tatilde korona olmuştuk. İlk çıktığı zamanlardı ateşi düşmedi. Ambulansı aradık 1 saatlik yoldan gelip götürdüler. O anın korkusuyla kaymakama bile ulaşmıştık. Ne demek çaresizlik. O halimizle taksisi olan biri bile götürmeyi teklif etti ambulans gelmese camları açar götürürüm çocuk kötü diye. Kaldı ki gecenin 2siydi. Çaresizlik falan hikaye. Keyfine götürmüyor. Götürürsem elimden alacaklar diyor kaldı ki götüreceğim diye ekliyor. Sonra götürse de alırlar nasılsa. Hastaneye falan götürme niyeti yok. Kasıtlı yapmış olması çok yüksek ihtimal. Hangi normal anne yavrusu tehlikedeysen burada uzun uzun açıklama yapar. Allah o çocukların yardımcısı olsun.

3 yaşında kızım levotiron 100 mg 6 adet hap içti, 6 7 saat oldu geç farkettik. Kasabadayim şuan, hergun üstünü kapatmaya kızım yatakta neredeyse hiç kimildamiyor, uyandiriyorum sorun yok gibi ama üstünü bile açmıyor, acil yardım edin lütfen
Allahım lütfen sadece yapabilecek olanlar hakedenler anne olsun 😢

ah anacım be, çocukken babannemin ilaclarini seker sanıp emdim diye peşinde koca yok, baba yok ana yok sigorta yok cebinde para yok
koştur koştur kucaginda hastaneye götürmüştü beni.
insan çocugun bir sekilde ilac icmis olabilecegini bir nebze kabul edebiliyoda şu rahatliğı edemiyo işte birde ikinci vaka imiş 🤦

ah anacım be, çocukken babannemin ilaclarini seker sanıp emdim diye peşinde koca yok, baba yok ana yok sigorta yok cebinde para yok
koştur koştur kucaginda hastaneye götürmüştü beni.
insan çocugun bir sekilde ilac icmis olabilecegini bir nebze kabul edebiliyoda şu rahatliğı edemiyo işte birde ikinci vaka imiş 🤦
Böyle anaların sayısı artsın Allah ömürlerine ömür katsın 🤲

Kızım 1 yaşındayken dağ köyünde tatilde korona olmuştuk. İlk çıktığı zamanlardı ateşi düşmedi. Ambulansı aradık 1 saatlik yoldan gelip götürdüler. O anın korkusuyla kaymakama bile ulaşmıştık. Ne demek çaresizlik. O halimizle taksisi olan biri bile götürmeyi teklif etti ambulans gelmese camları açar götürürüm çocuk kötü diye. Kaldı ki gecenin 2siydi. Çaresizlik falan hikaye. Keyfine götürmüyor. Götürürsem elimden alacaklar diyor kaldı ki götüreceğim diye ekliyor. Sonra götürse de alırlar nasılsa. Hastaneye falan götürme niyeti yok. Kasıtlı yapmış olması çok yüksek ihtimal. Hangi normal anne yavrusu tehlikedeysen burada uzun uzun açıklama yapar. Allah o çocukların yardımcısı olsun.
Hiç anlaşılır bi konu değil. Cok tutarsizliklar var kadının söylemlerinde. Annelik içgüdüsü diye bi sey var bi kere. Gebe kaldığımız zaman o yükleniyor. Kadında büyük psikolojik rahatsızlıklar var. Bu saglikli insan davranışı asla degil. Hani bi insanın başına evladiyla alakalı türlü şeyler gelebilir hayat bu fakat bu ilk değil. İlk olsa şoka girdi yalnizdi vs desek yok o da değil. Daha önceden tecrübeli. Şoka girmiş olsa olayin üstünden saatler geçmiş. Asla doktora götürmem demiyo ama gidersem elimden alacaklar diye de bebenin başında oturuyor. Konuyu açtığı saat sabah saati ve evde anne babası da var kadının. Ne oldu kızım niye uyumadın yatsana diye uyarım yapmiyolar mi. Ay gerçekten çocuğun yararına saglikli bi sonuca varsa da hepimizin aklındaki sorular bi sonuca ulaşsa. Mevlam o çocuğu sakınsın kötülerden.

yeni gördüm konuyu aklım gitti
ne olur çocuk kurtulmuş olsun bişey olmamış olsun :(

Hiç anlaşılır bi konu değil. Cok tutarsizliklar var kadının söylemlerinde. Annelik içgüdüsü diye bi sey var bi kere. Gebe kaldığımız zaman o yükleniyor. Kadında büyük psikolojik rahatsızlıklar var. Bu saglikli insan davranışı asla degil. Hani bi insanın başına evladiyla alakalı türlü şeyler gelebilir hayat bu fakat bu ilk değil. İlk olsa şoka girdi yalnizdi vs desek yok o da değil. Daha önceden tecrübeli. Şoka girmiş olsa olayin üstünden saatler geçmiş. Asla doktora götürmem demiyo ama gidersem elimden alacaklar diye de bebenin başında oturuyor. Konuyu açtığı saat sabah saati ve evde anne babası da var kadının. Ne oldu kızım niye uyumadın yatsana diye uyarım yapmiyolar mi. Ay gerçekten çocuğun yararına saglikli bi sonuca varsa da hepimizin aklındaki sorular bi sonuca ulaşsa. Mevlam o çocuğu sakınsın kötülerden.
Kadının psikoloji bozuk. Peki kocası ikinci çocuğu niye yapmış arkadaş. Belki üçüncüyü de yapar sonra biz haberlerden izleriz

Allah'ım nasıl böyle birşey olabilir. Benim ikizler parol çıkarıp bir kaç tanesini yaladı diye acil doktora götürdük kan tahlili yaptılar. Büyük çocuk bı kere yine emin olmadığımız bir varis ilacı içmis olabilir şüphesiyle acil midesini yikattik hastanede yattık kanda birşey çıkmamıştı ama olabilme ihtimali bile insanı delirtiyorken annenin bilerek vermiş olması dışında bir ihtimal olamaz. İnşallah konu gerçek değildir.

Bu arada böyle bir durumda asla çocukları kusturmayin ya da birşey yedirip icirmeyin, direkt hastaneye götürüp ya da ambulans çağırıp götürün. Midesi yıkanır muhtemelen ya da ilacın türüne göre kan tahlili acil yaptırılır. Lütfen başka bir müdahalede bulunmayın. Bu şekilde kendi kendine geçmesini asla beklemeyin. Bu hastalıklı bir ruh hali resmen ya. İçim gitti. Çok kötü bir durum. İnşallah çocuk iyidir. Ruh hastası ailesinden de alınır
Neden kusturulmaz? Sistemden cabucak cikmasi iyi degil mi?(hastaneye gidilecek tabii ki, ama oncesinde)

Neden kusturulmaz? Sistemden cabucak cikmasi iyi degil mi?(hastaneye gidilecek tabii ki, ama oncesinde)
Ağız yoluyla ile alınan bir çok madde sure sinirlamasi olmadan kusturmak tehlikelidir. Özellikle kimyasal içeriklerde kusturmak yeniden yemek borusunu ağız içi girtlagi tahriş ve tahribata yol açabilir. Ilac kısmında vok bilgi sahibi değilim belki ilk dakikalarda kusturulma sağlıklı olabilir fakat mide içinde hazım süresinden sonra o etkin maddeler yemek borusuna vs ciddi zararı olabilir. Her şekilde en yakın sağlık kuruluşuna ulaşmak hızlıca ulaşmak gerekir. Ekstra süt yoğurt su gibi maddeler icirilmemesi gerekir. 112 arandiktan sonra 114 u arayıp zehirlenme ve sağlık çalışanları gelene kadar ne yapılması gerektiği konusunda destek alınabilir.

Back