Çocuğum hırsızlıkmi yapıyor

Sussskun

Sebepsiz
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
435
564
303
41
İstanbul
iyi geceler arkadaşlar 18yasinda oğlum uzun zamandır inkâr etsede babasının cuzdanindan genellikle para asiriyor bu daha öncesinde de olmuştu sorunca inkar ediyor ama ben gizlinsekilde odasını yada cüzdanına bakınca anlıyorum bugün yine aynı şey oldu isteyince zaten veriyoruz babası sabah 200tl yok dedi o esnada aslında biraz anladım ki söyle babası söylenirken gekdi başka bir konu açtı kapanmadı ama o konuyu konuştular şuan cüzdanına gizlice baktım ki orda 200tl var çünkü param yok demişti dün akşam para veririm işin dedi sabah hallederiz dedim tamam dedi sen ne ara aldın neyse şimdi sorsam yine yok diycek ne yapıcam ben esimede o almamış dedim çünkü sordum ben niye alayım isteyince veriyorsunuz demişti ben bunu söylesem eşime bir türlu söylemesem bir türlü ne yapsam varmı başına gelen

Yani böyle bir şey yapıyorsa bahanesi olmaz ama emin olmak için "neden?" sorusunun cevabını bulmanız daha doğru olur.
Sigara vb kullanıyor olabilir, iddia vb oynuyor olabilir, kız arkadaşı olabilir, sizin almadığınız yeni bir kıyafet/eşya vs alıyor olabilir, okulda falan zorbalık yapan birileri olabilir,...
Eğer bir neden bulursanız bunun üzerinden konuşmayı denemeniz daha kolay olacaktır.

Bence de parayı ne için çaldığını bulmanız gerekiyor.
Babasının cüzdanı ortalarda mı durur? Bir süre cüzdanı bulamamasını sağlayabilirseniz iyi olur. Çalacak para bulamayınca evdeki para edecek başka şeyler kayboluyor mu ona bakın mesela. İnşallah sadece yemeye içmeye harciyordur. Bu durumu netliğe kavusturmaniz lazım.

Bence aksine cüzdanlar ortada dursun ama içinde kaç lira olduğundan emin olun. Böylece gerçekten alıyor mu almıyor mu netleştirmiş olur ona göre aksiyon alırsınız. Çok kırılmaması adına, sizden de alıyorsa önce kendi cüzdanınızla deneyin isterseniz.

Cocuk sizden her hafta 500tl istede nereye harciyorsun oglum diyeceksiniz. Bu yuzden 200 isteyip, 300unude gizlice aliyor olabilir. Hesap vermek istemedigi seyi bulmaniz lazim. Benim aklima nedense kiz arkadasi oldugu ve ona birseyler ısmarlayıp, hediye aliyor olabilecegi geldi. Agzini arayin isterseniz

Bence karşınıza alıp açıkça konuşabilirsiniz. Sana aylık haftalık şu kadar veriyoruz oğlum ama daha fazlasına ihtiyacın var mı acaba? Var derse ne için buna ihtiyaç duyuyorsun vs gbi onunyargılamadan anlamaya çalışarak yaklaşsanız

Merhabalar kız arkadaşı var sigarada kullanıyor paket almıyor ama ara ara içtiğini biliyorum sabah tekrar sordum ben ihtiyacım unca istiyorum sizde veriyorsunuz dedi niye böyle bir şey yapayım ki dedi haklısın dedim çok şükür evden bişey gitmiyor ama babasından aldığını anlıyorum inanmak istiyorum ama malesef anneler çocuklarını tanır sadece ergen psikolojisi ile nasıl yaklasabikirim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…