Çocuk Hastalıkları Çocuğum diyabet hastası..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
R

rüner

Ziyaretçi
merhaba kulübe yeni kaydoldum.diybetli ve 5 yaşında olan bi kızım var. aynıdurumda olan anneler varsa onlarla yaşadıklarımızı paylaşabiliriz.

çok geçmiş olsun canım..Kızını öpüyorum..

Canım geçmiş olsun bende de hamilelikte diyabet oluşmuştu kızını öpüyorum

geçmiş olsun canım cok küçükmüş canım benim

merhaba kulübe yeni kaydoldum.diybetli ve 5 yaşında olan bi kızım var. aynıdurumda olan anneler varsa onlarla yaşadıklarımızı paylaşabiliriz.

mesajı aylar evvel yazmışsınıez ama umut ediyorumki okursunuz.sormak istediğim çok şey var.umarımokursunuz.öncelikle abimin kızından şüpheliyiz 5 yaşında oda.annesinde var.o yüzden meraklanıp ev cihazıyla ölçmüş açlık 130 150 civarı tokluk 200 ile 450 civarı deyişiyor.tabii elimizde bunu ıspatlıyacak kagıt yok hastanede tokluk yaptırdık50 çıkmazmı işler bayağı karışık.bunun teşhisi hangi testlerle konulur.ist.iyi dr varmı bildiğiniz.ve sizede geçmiş olsun.

slm arkadaşlar öncelikle allah herkese şifa versin. benim abimin oğluda 3 yaşınd ave doğduğundan beri şeker hastasoı sürekli insülin oluyor.gercekden çok zor allah herkesin yardımcısı olsun.

ist da şeker hastalığı üzerine en iyi yerin çapa tıp fakultesi olduğunu biliyorum.

merhabaa,,, ne gzl bi konu acmissinn ama uzun zamndirda yasmamissiinn,, umarimm bunlari okuyosundurr, we tekrar yasmaya baslarsinn,,

benim 9 yasinda bi kizim war o da diyabetli,,7, 5 yildir onla yasmasini ögrendikk,, insan yasadikca alisiyoo,,keskee olmasaydii ama,,onunda kaderindee böle olmak warmis,, allahmi kötülerinden korusun deyipp,, katlaniyoruzz,,gunde 4 kez insulun oluyo,,sekerii 30 lara kadar dusuyoo,,400 e kadar yukseliyoo(bu genelde dogum gunlerinde yasaniyo)ama üstsinden geliyoruzz,, cok sukurrr,, unutmayinkii,, beterin beteri wardirrr,,hangi sehirde yasadigini bilmiyorum ama umarim bu yasdiklarimi okursun we paylasimda bulunursunn,, öpüyorumm seninn seker kizinii,,we inaniyorum ki bi gun bu seker hastaligi bitecekk,, tip o kadar ilerliyorkii,,, yinedee her zaman allah yardimcimiz olsunnnn,,,

konu açılalı çok çok zaman olmuş ama güncellemek istedim. benim kızımada bozuk glikoz töloransı (pre diyabet) tanısı konuldu ve tip2 diyabet diyeti yapıyoruz(yapmaya çalışıyoruz).

kızım 3 yaşında sanırım tam diyabet olmadığı için ne eğitim gördük nede bir yardım aldık psikolojim 000000. 1bucuk senede ömrümün yarıdan fazlası gitti. psikoloğa gitsem yararı olurmu. prof. dr metin özatanın diyabetle ilgili 2 kitabını buldum şimdi onları temin etmeye çalışıyorum.

deneyimli anneler paylaşım yaparsak daha iyi olacak çünkü mahvoldum. sosyal hayatımla birleştiremedim neler yapıcam nasıl bir yol takip etcem hiç bir bilgim yok.sadece diyeti yazıp bunları yiyecek bunları yemecek deyip gönderiyolar halbuki kalori hesabıyla herşeyi yiyebilirmiş.

insilün vurmuyoruz sadece diyet yapıyoruz diyetede tam uyamıyorum yemediği için veya dış etkenlerden dolayı offf yolunda gitmiyo hiçbirşey kısacası.ama eninde sonunda insilün alcanı söyledi doktor. umarım bu kez aradığım cevapları bulabilirim. cvplarınızı bekliyorum. Allah herkese sağlık versin inş

Son düzenleme:
ayrıca yöneticilere rica ediyorum bu konuyuda sabitlermisiniz. benim gibi sorusuna cevap arayan çok anne vardır eminim. sabit olursa daha verimli paylaşım olur

öncelikle geçmiş olsun.açlık şekerinin kaç olması gerekiyor.bu tanıyı koyabilmek için.

öncelikle geçmiş olsun.açlık şekerinin kaç olması gerekiyor.bu tanıyı koyabilmek için.

benim kızımınki gizli şeker canım 140 üstü olursa diyabet sayılır demişti doktoru ama tam diyabet hakkında bilgim yok. birde insilün direncine bakıyolar.

merhaba arkadaşlar konu açılalı çok olmuş benimde oğluma yeni tıp 1 diyabet tanısı kondu daha çok yeniyiz diyetimizi yapıyor insülin tedavisi görüyoruz ancak ileride nasıl bir sosyal hayatı olacak, okula nasıl gidecek düşünüyorum aynı durumda olan anneler lütfen paylaşımda bulunalım birbirimize destek olalım

merhaba arkadaşlar konu açılalı çok olmuş benimde oğluma yeni tıp 1 diyabet tanısı kondu daha çok yeniyiz diyetimizi yapıyor insülin tedavisi görüyoruz ancak ileride nasıl bir sosyal hayatı olacak, okula nasıl gidecek düşünüyorum aynı durumda olan anneler lütfen paylaşımda bulunalım birbirimize destek olalım

merhabalar öncelikle. çok ama çok geçmiş olsun . benim eşim şeker hasyası ve 5 yaşında kızım var. biz sürekli evde takip etmeye çalışıyoruz tokluk 120 falan pilav tatlı yiyincede 130 çıkıyor. benim yüregim kan aglıyor bazen ya kızımda olursa diye. eşimin yaşadıklarını bu küçük yaşta kızım yaşamasın diye ne yaparım ne ederim. nasıl dondurma yeme çikolata yeme diyebilirimki kızıma diye. ama inanınki rabbim bizlere bir dert verdiyse eger dermanınıda yanında verir. siz rabbime güvenin duasını üzerinden eksik etmeyin diye. kızlarımız veya ogullarımız hayatlarını bunlarla idame etmei ögrenecek. sizler içinde dua edecegim.

Acaba nasıl belirti gösterdi kızınızda nasıl fark ettiniz?

diyabet anneleri ve yeni tanı şeker cocuklarımız hepinİze sevgiler bende bir diyabetli annesiyim kızım 7 yaşında 2 bucuk yıl oldu tanımız Allah sabrını verıyor uzulmeyın..

X