çocuğum çok iştahlı

Gözlemleriniz oldukça dogru 29 yaşındayım her zaman yemek ile ilgili problemlerim oldu ve annem hep tabak ile pesimden gezerdi.
Bu yaşımda annemler mangala davet ettiler.
Iste kebap falan. Ve bayramdi annem ayrıca sarma,Börek,salata,corba . Sanirim 1 2 tane meze de yapmıştı. Ve gece 10.30 gibi patates kızarttırdim. Çünkü annem biz bi yemeği yemezsek baska yemek yapardı ya da dışardan söylememize musade ederdi

Maşallah ya çok tatlı minnoş.
Peki abur cubur yiyor mu? Sanırım abur cubur yemiyor bu cok iyi birşey. Ve kola da içmiyor. Yemek ayrımı yapmıyor ama sebze yemiyor
Genelde çocuklar sebzeyi sevmez.
Bunun da ek gıda döneminde önce meyve vermekle alakalı olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmem
Siz sebzeyi ona farklı şekilde sevdirip ve ya çorbalara katarak yedirebilirsiniz. Kilosu normal sınırlar içerisinde ise cok takılmayın.
Ama akşam yemek yemek gerçekten sağlıksız bir alışkanlık bunu baska seyler vererek kesebilirsiniz..

ozaman yarın yapın pideyi ve bu davayı bitirin kafanizda benimde bugün aklıma vurdu yaotim ama nasıl lezzetli oldu anlatamam Konya etli ekmegin aynısı gibi oldu tadı , cocukda haklı gömdü valla kaç dilim pideyi
siz baya organik takıyorsunuz ozaman keçiboynuzu süt falan ben birazda maddi durumlardan okadar teferruat a giremem çoğu zaman ..çikolatalı süt almayacağım daha çok sayiklayacak biliyorum ..buarada evde hunharca abur cubur yediği ni farkettim şuan...elinde tel yatıyor aşşağa keyifli keyifli yanında bisküviler çikolatalar ...off hiç dikkat etmemiştim ben bu çocuğa

Cocugun beslenmesine onem vermeyisinizden kaynaklaniyor bunlar. Evde pisen yemekler hep karbonhidrat. Unu basmissiniz simdi problem yasamaniz normal. Siz pisirecek yiyeceksiniz ki cocuk da yesin. Kendiniz pide yerken cocugun ispanak yemesini beklemeniz abes zaten. Acele beslenme aliskanliklarinizi degistirmelisiniz. Mesele kilo almasi degil sagliksiz olmasi

abur cubur alsak hemen tırtıl gibi yer bitirir .ama bisküvi tarzı şeyler oluyor evde çayın yanına eş kisis alıyor çocuk da gözü dönüyor bazen yiyiyor ..kola eve pek almıyoruz Allah'tan geçen babamlar gelirken almış içeriz diye ..o kolayı çok içti alamadım elinden ..bilinçli olarak eve sokmam kolay kolay ..midesi nasıl aliyorokadar şeyi anlamiyorum altı buçuk yaşında kilosu 25 kusur aslında çok ideal ama az daha alsa baya sis durumda görünecek ki yanaklar kollar göbek baya cikti

1Sen haklısın ..ben şimdiye kadar ne istediyse onu pişirdim kıyamadım ..hatta mutlu oldum canı bişe çekti diye ..küçükken çok zayıftı hiç isey yemezdi sanırım onun verdiği psikolojiyle böyle yaptım taa ki bugüne kadar...oideden soran yeniden açıktı bir dilim kaldı ye onu dedim .başka bişey yaoarmisin lütfen dedi yapmadım o var dedim yersen..

daha önce çok zayıftı çok üzülüyordum ondan bugüne kadar kızmadım biseyini ama bugünlere geleceğimizi dusunemedim..neyseki erken farkettim bundan sonra dikkat edicem ...

Bazı cocuk yemeyi seviyor gerçekten. Esimin yeğenleri 7 yaş ve 4;5 yaş bir yiyorlar size anlatamam ben böyle cocuk görmedim. Zayıflar ama 4;5 olan biraz daha toplu akşam vakti yemek arkasından poğaça kurabiye ne verseniz istiyorlar. Nasil mideleri alıyor ben de anlamıyorum ama çocuklar bizden daha farklı bence. Mesela onlara aşı yapınca ve ya kan alınca da cok canları yanmazmış sanırım Yemekte de boyle herhalde değişikler. Ama hareketli oldukları için yakıyorlar biz öyle yesek kilo alırız mesela.. aslinda ben şeker e falan karşıyım ama bizde oyle büyüdük dogru mu hayır ama bişeyde olmadi. Yine de şükredin yemeyen cocuk gercekten zor.. kahvaltıda neler yiyor peki

Sebze yemek istememesi doğal tadı kötü.
Proteinden az beslendiği için sık sık acıkması normal.
Et ,balık ne sıklıkla yiyor?

aslinda organik beslemek hazir gida almaktan daha ucuza geliyor. organik diye satilan urunlerden bahsetmiyorum tabi, notmal pazarda satilanlari kastediyorum. yani benim çocuğum havuc, domates, brokoli, elma, seftali gibi seyler yiyor acikinca. ekmek ustune sade tahin surup veriyorum ya da isterse balla tatlandiriyorum. kavrulmamis fıstık veriyorum. bunlar hep ucuz seyler. sanirim bir kilo brokoli bir paket cipsten ucuzdur.

Yaptığınız pidenin masrafiyla keçiboynuzu pekmezi aynı fiyata denk geliyor.

Düzenli yemek alışkanlığı yemek pisirenden gelir.

Önce kendinizi duzeltmelisiniz.

Bir çok abur cuburu , elinde telefon varken tüketiyorsa çikolatalı sütte içebilir.
Hepsi aynı kapıdan çıkıyor. Aynı zarara sahip.

Evde biraz çikolata ve kakaoyla çikolatalı süt yapabilirsiniz.

6 yaşındaki bir miniğin kola içmesi , kolanın tadını bilmesi bana cok yanlis geliyor..

Yalnız bunu derken ben asla abur cubur vermiyorum manasını tasimasin. Elbette belli bir yaşı geçtikten sonra azar azar almaya başladık canının istediğini.

Merhaba hangi haftadan sonra başlıyormuş tat alması?
13. Haftadan sonra yavaş yavaş dilindeki tat alma tomurcukları gelişmeye başlıyor 15. Haftada tamamlıyormuş.. Yani artık ufak ufak 13. Haftadan sonra başlıyormuş yediklerimizin tadını almaya.. 15. Haftadan sonra artık daha da dikkat ettim yediklerime hiç yemediğim şeyleri yemeye başladım.. bakalım ne olacak..

Sebzelerin yoğunlukta olduğu bir çok yemek yapılabilir bir pidenin verdiği zevke denk. Zeytinyağında karnabahar kızartması yapar soslarla yoğurtla verirsiniz, havuç brokoli haşlayıp mantı gibi yoğurt ve sosla servis edersiniz, mercimek köftesini çiğköfte gibi marul turşu ayranla verirsiniz, fırında beşamel soslu brokoli yaparsınız, patatesli pizza yaparsınız, bir çocuğun beğeneceği bir çok tarif bulur bir çok tarif uretirsiniz isterseniz. Bunları masayı donatan kombinasyonlar yaparak yedirmemelisiniz ama. Yavaş yavaş sade masa kurmaya alışın. Bu saydiklarimdan sadece bir tanesi bir öğün için yeterli, bazen yanına yoğurt bazen ayran olur, bazen salata bazen komposto olur ama altın günü masası gibi olmamalı masanız. Çocuğun gözü o tabak kalabalığına da kötü alışır çünkü.

Açıkçası pide neyse de siz kakaolu süt bisküvi çikolata dedikçe üzüldüm çocuğun haline. Evde abur cubur varsa bile çocuk gidip yerinden kafasına göre alıp yiyememeli. Canı sıkıldıkça ne yesem diye düşünüyordur. Üzgünüm ama kendinizi de doğal beslemeye maddi gücüm yetmiyor düşüncesiyle kandırıyorsunuz. Eve bir ayda giren abur cuburla aynı fiyata bal, tahin, kuruyemiş alırsınız zaten. Hazır gıdayı minimuma indirirseniz ne kadar kar ettiğinizi göreceksiniz. Abur cubur dolu dolapları yavaş yavaş kuruyemiş, kuru meyve, pestillerle doldurun. Zamanla daha az açar o dolapları emin olun.

Benim kızım da çok iştahlı, 3 yaşında. "Ona hissettirmeden" yediklerini kontrol altında tutuyorum. Makarnaya bayılır, senede iki kere belki yapar istediği kadar yemesine izin veririm ama daha sık yapsam aklından makarna çıkmaz biliyorum. Günde iki ana öğün yapar. Bir öğünde mesela masada sadece fırın yemeği salata yoğurt olur. Masaya asla ekmek dağıtmam. Ekmek yiyeceksek tabağın yanına küçücük parça koyarız ki ortada bulup yemesin, gözü ekmeğe alışmasın. Haftada bir sulu bir kahvaltılık hazirlarsam onun suyuyla ekmek yer sadece. Masadakilerden istediğini istediği kadar yiyebilir ama yemekleri begenmediyse başka bir şey yiyemez, bunu bildiği için aç kalmayacak kadar yer ve başka yemek istemez. Öğünlerde çok yediği için kendi istemedikçe gün içinde hiçbir yiyecek teklif etmem. Acıktım derse meyve kuruyemiş yoğurt gibi seçenekler sunar, istediği kadar yemesine izin veririm. Pasta börek kek pasta gibi hamur işi 3 ayda bir belki yeriz. Büyük tepside yaparsam o bitene kadar başka bir şey yemez, o yüzden az yaparım, bitene kadar kendi istedikçe yemesine izin veririm. Akşam yemeğinden sonra nadiren meyve yer, onun dışında ailecek bir şey yemeyiz. Bu konuda istikrarla yaptığımız tek açıklama, "hem sağlıksız oluruz hem rahat uyuyamayız"dır.

Kararlı olup ailecek degisirseniz kızınız da değişir.

Ben aynı sorunu oğlumda yaşıyorum. Hunharca iştahlı bir çocuk. Ağzı asla boş durmaz, muhakkak yer.. Yeme eyleminin kendisini seviyor çocuk.

4 yaş 3 aylık, 20 kilo 110 cm. Yaşıtlarından biraz irice ama boy kilo orantılı bu yüzden doktorumuz normal dese de ben yemek alışkanlıkları ilerde problem olur diye korkuyorum.

Sebze benimki de evde pek yemez ama okulda yiyor. O yüzden akşam yemeklerini ben pek zorlamıyorum. Evde de, haslama et, ızgara köfte ya da ızgara balık ve bol bol baklagil pişiriyorum. Pilavı ya organik bulgur ya da siyez bulguru alıyorum. Pirinç pilavını ayda bir belki pişiririm. Tabak porsiyonlarında pilavı az tutuyorum.. Eve asla tatlı, pasta almıyorum. Hurmayı kakao ve toz fıstıkla rondodan geçirip çikolata topu diye veriyorum.

Bisküvi vs almıyorum.. Asla hepsini bitirmeden bırakmaz çünkü (anasına çekmiş..)

Evde haftada ortalama 3kg muz, 5kg yakın salatalık yeniyor. Elmaları vs saymıyorum bile..

Korkumdan kek pişiremiyorum evde. Bir kalıp keki 2 günde bitiriyorlar. (2 yaşındaki kardeşi ile birlikte).

Ben de diyorum ki madem yeme isteğini kontrol edemiyorum, sağlıklı yesin madem.

Bu arada yatmadan 45dk önce falan bütün yemek olayını kesiyorum. Yeme zamanı bitti, karnımız dinlensin diyorum.

Başka da çözüm üretemedim kendi açımdan.

benim oğlumu anlatiyorsun sandim ya 5 yaşında 27 kiloyuz bizde ve ne kadar yeme yada az ye dersem o kadar yemek istediğini farkettim biraz zayiflasin istedim yediklerini kıstım sonra hastalandi çocuk ishal oldu 1 hafta ve bende çok fazla üstüne düşmemeye karar verdim sadece gece yatmadan hicbirsey yemesine izin vermiyorum ve dışarı çıkarıyorum oynamasi için

Merhaba
Belli dönemlerde çocuklar birden fazla kilo almaya başlar daha fazla karbonhidrata ihtiyaç duyarlar. Çocuğun suçu yok benim de annem pide yapsa gece yarısı da olsa kalkar yerim internetten lezzetli tarifler bulup yapın. Ben de sadece sebzeyi yiyemiyorum öyle alışmışım. Her sebzeli yemekte muhakak bir et türü olması lazım. Mesela makarnayı soslu Makarna yapın kıymalı sebzeli bi sos yapın lezzetli olursa ona da alışır. Asla yeme , az ye gibi cümleler kurmayın.saglikli alternatifler sunun içinden istediğini seçsin ona da özgürlük alanı olur.

valla alkışlıyorum sizi..sene de iki kere makarna ve çocukların birdaha istememeleri ....baya güzel alisyirmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…