çocuğum çok iştahlı

yok pideyi akşam yemehi için gündüzden yapmıştım akşam onu yedi gece yatarken yine açıktı ağar şeyler istiyor birde kalan pideyi yedi sora melemen istedi fakan

Bu çocuğun midesi küçülmesi pide yedi üstüne ağladı diyorsunuz... Bir diyetisyene danışma olanağınız olur mu?

çocuk işte patlican pizza uermiki zannemiyorum ...mucvere hasta zaten kocaman bir tabak mücveri afiyetle yiyor bende şaşıyorum , az koysam yine istiyor

Kesinlikle sıkıntıdan başladı o halde.. İlgi odağını değiştirmeniz lazım.. Boyama kitabı vs bunlar varsa sizde araştırıp ilgisini çekebilecek daha önce ona almadığınız yeni birşeyi deneyimletebilirsiniz.. Ailecek masa oyunları da oynayabilirsiniz mesela.. Jenga alabilirsiniz ya da satranç alıp ona öğretmeye çalışabilirsiniz hem çok sever hem çok oyalar onu ya da kızma birader gibi basit onun da oynacağı şeyler alabilirsiniz.. Başka da ne olabilir bilemedim kızınızın ilgisine göre bulursunuz birşeyler...Bu süreç bizi bile olumsuz etkiledi minicik çocuklar ne yapsın onlar daha çok sıkıldı belki de.

Kilosu gayet iyi, yorum yapan kişi saçmalamış.

Yalnız kızınıza verdiğiniz cevap bana göre yanlış.

" Senin için fazla olur " bu cümle daha çok tetikler onu.

Akşam yemeğini yedikten sonra yine bir yemek pisirilmesini istiyorsa demek ki daha önce böyle bir durumda olumlu cevap almış.

Genelde böyle durumlar , yemek seçen çocuklara o gün yapılan yemeğin yanında ona özel yemek yapıldığından dolayı ortaya çıkar.

Ya da hep sevdiği yemekler yapılıyorsa.

Yani gözlemlerim hep bu yönde , yanılıyor olabilirim.

Cocugunuz bilmeli ki bugün akşam yemeğinde sebze varsa ekstra başka bir yemek pişmeyecek.

Patatesle de çok güzel oluyor.

Bence canı sıkıldığı için iştahı artıyor olabilir ama yine de bir uzman görüşü almakta fayda var. Evde hamur işi yapmamaya çalışın. Yaptığınız zaman tam buğday unu kullanın ve az yapın. Sağlıklı ama bir o kadar da lezzetli çok fazla tarif var. Onları alıştıra alıştıra yedirirseniz damak zevki değişir ve hoşuna gitmeye başlar diye düşünüyorum

spora çok meraklı sende iyi fikir verdin canım hemen yarın telefonuma bibuygulama indirip onu takip etmesini saglicam Cocuk kendi diyodu anne telefona spor indir yapalım diye çok seviyodu çünkü önceden yapardım ben o da benle yapardı...ip de alayım ona ..okullarda açılırsa zayıflar belki tempo koşturmaca derken insalah...ama porsiyon kontrolü onemli ..tabi mutfakta peşimi bırakırsa tırtıl gibi yiyi mutfağı velet

O zaman fırında yapın.

Biraz sizin de yemek yapma alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor galiba.
bencede canım ama şu fırın mücveri asla beceremiyorum dahabonce çok denedim kendimiz için de ama içi çiğ kalıyor çok acaip biseyler oluyor keşke güzel olsada yapsam yarın yeniden deneyeceğim ama

haklısınız acaba benim yüzümden mi böyle oldu bu çocuk yaa ..sürekli mantı açıp yiyorum makarna zaten favorim kendim dikkat etmezmis gibi çocuğu da mahfettim ....ama neden önemsemedim ..bilinçaltında yatan bişey var...çocuğum küçükken çok ama çok zayıftı ..ve asla bişey yemezdi doğru dürüst ..ağlıyordum hatta yeterli besleniyor hastalancak diye . hatta daha düne kadar aynı şeyin daha hafiflemisini düşünüyordum ama yakınlarım çok fazla kilo almış birden deyince dank etti ..şimdi çocuk gözüme obez gibi görünüyor birden yemek vermeyi kestim akşam öğünü yediyse tamam öylece yat uyu modundayim bu akşam ağladı sen bana bakmiyom artık yemek vermiyorsun diye açıkladım falan ama insalah daha kötü ye gitmez durum

O değil de feci acıktım şu an makarnalar mantılar menemenler filan benim iki yeğende tam tersi..yalvar yakar anca üç beş lokma yediriyor annesi..
boşver en iyisi o beş lokma yetermis onlara uzmandan öyle duymuştum günde hiç bişe yemede bir köfte bir bardak süt içse yeter demişti ...ben zayıf çocuk seviyorum ya hem daha sevimli geliyorlar bana

o nedenle sadece hamileligimde bruksel lahanasi yedim :) seviyor da valla bal bocegim. ben inaniyorum yani bu teoriye.

A alonedark18 ; bir arkadasim var sizinle ayni dertten muzdarip. hem arkadasim sizin kadar hamarat da degil yapmıyor mantilar pideler ama 10 yasindaki kizi oyle guzel oyle istahli yiyor ki onu yerken gorunce benim de yiyesim geliyor :) arkadaşım masaya saglikli yiyecekler koyuyor. onun cocugu daha buyuk oldugu icin laftan anliyor. cocuk hala oyun caginda oldugu icin sokakta kosmaya oynamaya gonderiyor spor niyetine, sanirim okulda da spora gonderiyor.

sizin yavrunun damak tadi cok lezzetli hamurislerine alışmış. tek guzel yani hepsi mis gibi anne eli yapimi. kullandiginiz malzemeleri biraz degistrebilir misiniz acaba. beyaz un yerine tam bugday unu mesela. ya da yesillik olarak brokoli. ara ogunde cig havuc, salatalik.

ben mesela makarna verecegim zaman nohut makarnasi ya da mercimek makarnasi verirdim bazen.

sonra atistirmalik yesin diye nohut haslayip atiyorum bir kavanoza.

Son düzenleme:
bencede canım ama şu fırın mücveri asla beceremiyorum dahabonce çok denedim kendimiz için de ama içi çiğ kalıyor çok acaip biseyler oluyor keşke güzel olsada yapsam yarın yeniden deneyeceğim ama
ben firinda yaparken de tek tek porsiyonlayip pisiriyorum, kizartma gibi. o zaman daha guzel pisiyor, daha az kek gibi oluyor.

arkadaşlar şimdi ben yarından itibaren kızımla ciddi bir konuşma yapsam artık hamur işi pizza gece makarna yiyip yatma tarzı şeyleri birakicaz diye...ters tepermi daha fazla iştahı acilirmi ...

ben firinda yaparken de tek tek porsiyonlayip pisiriyorum, kizartma gibi. o zaman daha guzel pisiyor, daha az kek gibi oluyor.
bende öyle yaptım ama içi pismedi fos diye söndü çıkınca fırından bı acaip oldu ama bunun peşine dusucem daha iyi tarifler arastirixam sanırım ben hiç dikket etmedim yağda kizaet ver önüne tabi alışır bu cocuk

arkadaşlar şimdi ben yarından itibaren kızımla ciddi bir konuşma yapsam artık hamur işi pizza gece makarna yiyip yatma tarzı şeyleri birakicaz diye...ters tepermi daha fazla iştahı acilirmi ...

bana soylese annem ters teper

bence hic konusmadan yavas yavas hareketlerinizle gosterin. misal yarin oglen yemegi manti olsun, aksam yemegi kofte salata. onun sevdigi bol karbonhidrati once erken saate cekin, sonra sikligini azaltin. yavaş yavaş. cocuga yuklenmeden.

bazen hepimiz annelerimize karsi bir durus icinde olup onlarin dediklerinin tersini yapmayi buyumek sayabiliyorduk. bence siz mumkun oldugu kadar zitlasmamaya ama kararlı durmaya calisin.

gece yatmadan once acikirsa yogurt verin. salatalik verin misal. şişsin göbüşü ama cok zararli da yememis olsun.

evet bende de ters tepiyor çünkü diyete baslayinca daha çok iştahım artıyor ...hatta dünden beri az ye kızım dedikçe ciddi iştahı arttı ...ama yinede konuşma yapmak istedim , bilemiyorum ..bide kakaolu süt cokaliyoruz ona ve gün içinde iki üç tane içiyor o da mı kilo yapıyor acaba ..hazır meuvesuyu da veriyordum daha eve sokmam

Merhaba hangi haftadan sonra başlıyormuş tat alması?

sut de kilo yapar meyve suyu da. kakaolu sutun icinde ekstra seker var. bana gecen hafta diyabet teshisi koyuldu. en sasirdigim sey ictigin sut miktarina dikkat edeceksin demeleri oldu. marketten aldigimiz hic katkisiz gunluk taze sutte bile sutun kendi sekeri varmış. hic bilmedigim birseydi actim baktim, gunde 1 bardaktan fazla icme dediler bana, tabi sizinki cocuk farklidir elbet.

valla meyve suyuna saglikli alternatif yok. evde kendiniz bile sıksanız seker. canan karatay cok karşı.
ben sut icin kizima keciboynuzu unlu sut veriyorum. hem besleyici hem saglikli.

vallahi aklim yaptim dediginiz pidede kaldi :) elinize saglik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…