- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.695
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
Bence yanında hiç bukonudan bahsetmeyin yemede demeyin azar azar azaltın yediklerini . Kahvaltıda haşlanmış yumurta yedirin düzelir diye düşünüyorum. Ayrıca size kocaman bı alkış gönderiyorum pide istedi diye pide yapmak benim için ulaşılmaz bir level ,,6 buçuk yaşında kızım var bu pandemi dönemi de sanirim evde durmaktan enerjisini eskisi kadar atamadığından iyice kilo almaya başladı ben bunu farketmemistim pek taa ki dün birileri yorum yapana kadar ....baya kilo almış erken ergenliğe girer dikkat et az yesin falan dediler ...kilosu 26 boyunu şuan hatırlamıyorum ama kısa değil orta gayet ideal , kilosu da aslında onun yaşı için ideal ama giderek daha da almasından korkuiorum ...çünkü çok iştahı arttı ...özellikle hamur işi pizza börek makarna patates kızartması manti seviyor ...sebze yediremiyorum pek zorla iki kaşık vitamini için yediriyorum pek arası yok sebzeyle malesef alıştıramadim bebeklikten beri ....mesela akşam canı çekti pide yaptım kıymalı...yedi baya hemde ..1 saat sonra yine açıktı makarna istiyorum dedi..olmaz kızım makarna dedim fazla olur senin için dedim onun yerine sana salatalık dilimleyin tarzı sağlıklı şeyler önerdim ağladı ...ve şunu farkettim ben yeme dedikce daha çok iştahı artıyor ..hani biz diyet yaparken öyle oluruz ya ,diyeyteyken canım herşeyi ister mesela değilken okadar iştahlı değilimdir..ayn i öyle oluyor o da...gece gece melemen istiyor yaomiyorum tost istedi geçende yaptım ikinciyi istedi illede yapmadım usteliyor ağlıyor ama vicdanım da rahat değil ...ne yapsam ya kilo almasıni istemiyorum daha fazla
neden peki ulaşılmaz bir levelBence yanında hiç bukonudan bahsetmeyin yemede demeyin azar azar azaltın yediklerini . Kahvaltıda haşlanmış yumurta yedirin düzelir diye düşünüyorum. Ayrıca size kocaman bı alkış gönderiyorum pide istedi diye pide yapmak benim için ulaşılmaz bir level ,,
Gerçekten bende o beceri yok olsa keşke :) Boyukac santim biliyor musun aslında kilosu çok değil bide boyu uzunsa çok dert etme. Kısıtlama ama azlat bence diğer yasaklar daha güzel görünebilir sanki. En azından bende öyle oluyorneden peki ulaşılmaz bir levelbirde bebek var üstelik başımda disardan söylesem bir sürü masraf ne gerek var dimi hem benimki daha sağlıklı ( fukara tesellisi )
Ben de başlığı görünce titredim istemdışıÇocuğu benim ki gibi iştahsız olanlar ağlıyor şu an :)
Konuyla hem alakalı hem alakasız gibi bir soru olacak ama.sebze yediremiyorum pek zorla iki kaşık vitamini için yediriyorum pek arası yok sebzeyle malesef alıştıramadim bebeklikten beri ..
Ya ne bileyim benim çocuğum yok ama olsa da galiba bende yemeği kesemezdim kıyamazdım ki.. Boyu ve kilosu yaşına göre orantılı ise yani olması gereken kiloda ise çok dert edinmeyin bence.. Ama yine de istediği kadar vermeyin yani yedirin de porsiyon küçültün.. Pide yiyecekse minik bi pide yedirin.. Kahvaltısını güzel yaptırırsanız sürekli acıkmayacaktır.. Kahvaltıda protein ağırlıklı besleyin haşlanmış yumurta peynir süt gibi.. Bir de sıkıldığı için sürekli yemeğe yöneliyor olabilir ilgisini çekecek birşeyler alın yeni boya kalemleri boyama kitapları gibi.. Ben bile yetişkin boyama kitabı ile ilgilenirken herşeyi unutuyorum6 buçuk yaşında kızım var bu pandemi dönemi de sanirim evde durmaktan enerjisini eskisi kadar atamadığından iyice kilo almaya başladı ben bunu farketmemistim pek taa ki dün birileri yorum yapana kadar ....baya kilo almış erken ergenliğe girer dikkat et az yesin falan dediler ...kilosu 26 boyunu şuan hatırlamıyorum ama kısa değil orta gayet ideal , kilosu da aslında onun yaşı için ideal ama giderek daha da almasından korkuiorum ...çünkü çok iştahı arttı ...özellikle hamur işi pizza börek makarna patates kızartması manti seviyor ...sebze yediremiyorum pek zorla iki kaşık vitamini için yediriyorum pek arası yok sebzeyle malesef alıştıramadim bebeklikten beri ....mesela akşam canı çekti pide yaptım kıymalı...yedi baya hemde ..1 saat sonra yine açıktı makarna istiyorum dedi..olmaz kızım makarna dedim fazla olur senin için dedim onun yerine sana salatalık dilimleyin tarzı sağlıklı şeyler önerdim ağladı ...ve şunu farkettim ben yeme dedikce daha çok iştahı artıyor ..hani biz diyet yaparken öyle oluruz ya ,diyeyteyken canım herşeyi ister mesela değilken okadar iştahlı değilimdir..ayn i öyle oluyor o da...gece gece melemen istiyor yaomiyorum tost istedi geçende yaptım ikinciyi istedi illede yapmadım usteliyor ağlıyor ama vicdanım da rahat değil ...ne yapsam ya kilo almasıni istemiyorum daha fazla
Aslında akşam 7 den sonra hiç bir şey yemeyın dıolar .Süt verın ayran verın.Pide ıstedı diye yapmayın .Haftada 1 gun hepımız ıstedıgımız seylerı yıcez deyın 1 gun belırleyın.Sebzelerı daha eglencelı hale getırın.Bende yemezdım kucukken annem ıcıne patates gln koyardı.Mesela patatesı soyup yaptıgı yemegın ıcıne atardı o patatesıde bana yedırırdı.Çok hoşuma gıderdı.Ay şimdide yenek yemek en buyuk hobim .6 buçuk yaşında kızım var bu pandemi dönemi de sanirim evde durmaktan enerjisini eskisi kadar atamadığından iyice kilo almaya başladı ben bunu farketmemistim pek taa ki dün birileri yorum yapana kadar ....baya kilo almış erken ergenliğe girer dikkat et az yesin falan dediler ...kilosu 26 boyunu şuan hatırlamıyorum ama kısa değil orta gayet ideal , kilosu da aslında onun yaşı için ideal ama giderek daha da almasından korkuiorum ...çünkü çok iştahı arttı ...özellikle hamur işi pizza börek makarna patates kızartması manti seviyor ...sebze yediremiyorum pek zorla iki kaşık vitamini için yediriyorum pek arası yok sebzeyle malesef alıştıramadim bebeklikten beri ....mesela akşam canı çekti pide yaptım kıymalı...yedi baya hemde ..1 saat sonra yine açıktı makarna istiyorum dedi..olmaz kızım makarna dedim fazla olur senin için dedim onun yerine sana salatalık dilimleyin tarzı sağlıklı şeyler önerdim ağladı ...ve şunu farkettim ben yeme dedikce daha çok iştahı artıyor ..hani biz diyet yaparken öyle oluruz ya ,diyeyteyken canım herşeyi ister mesela değilken okadar iştahlı değilimdir..ayn i öyle oluyor o da...gece gece melemen istiyor yaomiyorum tost istedi geçende yaptım ikinciyi istedi illede yapmadım usteliyor ağlıyor ama vicdanım da rahat değil ...ne yapsam ya kilo almasıni istemiyorum daha fazla
Bu dediğiniz doğru bir bilgi.. Şuanda hamileyim ve doktorum aynısını söyledi bana..Belli bir haftadan sonra bebeğin tad alma duyusu gelişiyor ve ondan sonraki yediğimiz herşey önem kazanıyormuş.. Doktorum şuan ne yersen bebeğini ona alıştırman çok kolay olacak yediğin herşeyin aromasını alıyor bebeğin ve ileride bunları hatırlayacak dedi..O yüzden bebeğim yemek seçmesin diye herşeyden yiyorum bakalım ne olacakKonuyla hem alakalı hem alakasız gibi bir soru olacak ama.
Şu anda nerede okuduğumu hatırlamıyorum, anne adaylarının gebelik esnasında tükettikleri gıdaları, bebeklere ek gıda döneminde tattırıyorlar ve bebekler o gıdaları severek tüketiyor. Anne adayının yemedği besinlere de olumsuz tepki veriyorlar, Yani gıdayı sevme ve alışkanlık anne karnında başlıyor diyordu.
Gebeliğinizde neleri tükettiğinizi hatırıyor musunuz?
o dediklerinizi aralarda yiyor zaten ama daha ağırlıklı vermeliyim.sanirim ...ya acıkınca sanki gözü dönüyor salatalaik havuç da kesmiyorYemek aralarında yani ara öğünü doygun geçirtin.
Mevsim meyveleri, kuruyemişler, sütlü meyveli içecekler gibi.
Abur cubur yerine kaypa biber, havuç, salatalık gibi sebzelerden çubuklar yapın, koca bir kase koyun önüne.
Yemek çıtır çıtır iyi gelecektir.
Bunlar hem tok tutar hem de faydalı.
Aynı zamanda çorbayı da ara öğüne alabilirsiniz.
Hamurişi zaten tok tutmaz, kısa süre sonra acıkır insan.
yok pideyi akşam yemehi için gündüzden yapmıştım akşam onu yedi gece yatarken yine açıktı ağar şeyler istiyor birde kalan pideyi yedi sora melemen istedi fakanAslında akşam 7 den sonra hiç bir şey yemeyın dıolar .Süt verın ayran verın.Pide ıstedı diye yapmayın .Haftada 1 gun hepımız ıstedıgımız seylerı yıcez deyın 1 gun belırleyın.Sebzelerı daha eglencelı hale getırın.Bende yemezdım kucukken annem ıcıne patates gln koyardı.Mesela patatesı soyup yaptıgı yemegın ıcıne atardı o patatesıde bana yedırırdı.Çok hoşuma gıderdı.Ay şimdide yenek yemek en buyuk hobim .
degilmi ? sikildigi için yemeğe yöneliyor çünkü aylar oncesine kadar yesin diye bakıyordum zayıf geliyordu hatta gözüme ...pandemiden sonra kilo aldı istahlandi ..boyama kitabı herşeyi var ama aciktiysa boyarken bile anneme yemek derYa ne bileyim benim çocuğum yok ama olsa da galiba bende yemeği kesemezdim kıyamazdım ki.. Boyu ve kilosu yaşına göre orantılı ise yani olması gereken kiloda ise çok dert edinmeyin bence.. Ama yine de istediği kadar vermeyin yani yedirin de porsiyon küçültün.. Pide yiyecekse minik bi pide yedirin.. Kahvaltısını güzel yaptırırsanız sürekli acıkmayacaktır.. Kahvaltıda protein ağırlıklı besleyin haşlanmış yumurta peynir süt gibi.. Bir de sıkıldığı için sürekli yemeğe yöneliyor olabilir ilgisini çekecek birşeyler alın yeni boya kalemleri boyama kitapları gibi.. Ben bile yetişkin boyama kitabı ile ilgilenirken herşeyi unutuyorumOna da unutturmaya çalışın sürekli yemeyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?