Çocuğum 2 yaşında ve eşimle benim aramda yatıyor.Nasıl ayıracağım???Yardımmm

turkan2002

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
75
0
86
İstanbul
:çok üzgünüm:Kızım bu ay 2 yaşını doldurdu.Yaklaşık 6 aydan beri bizim yatağımızda yatıyor.Beşiği bizim odada ve yan tarafımda.Bir türlü oraya yatmıyor.Gece uyutuyorum yatağına yatırıyorum 10 dakka uyuyor sonra uyanıyor anneee yanına al diye bas bas bağırıyor.Nasıl alıştıracağımı bilmiyorum?Kızıyorum,senağlama güzellikle söylüyorum ama nafile şaşırdım valla...Derdime bir çare arıyorum.:roflol:

benim bi tanıdığımın 3 buçuk yaşında oğlu ve hala yanlarında yatıyormuş ben ayır diyorum gece kaç sefer götürdüysem geri geliyo diyo ben bu sorunu pek yaşamadım ama inşallah düzelir canım

ışallah canım ya okadar zor oluyor ki..Neyapacağımı şaşırdım.Buyüzden eşimle tartışıyoruz.Sen alıştırdın diyor bana.ılk başlarda çok uyanıyor diye yanıma aldım.Çalışıyorum çok uykusuz kalıyordum.Yanıma alınca hiç uyanmıyor.Ama şimdi ben suçlu oldum.Ama diğer türlüde sürekli uyanıyor.Şimdi de iyice alıştı.Eşim sürekli söyleniyor.Rahat yatamıyormuş felan fistan.Ama ben napabilirim ki.Bende çalışıyorum bende rahat yatamıyorum.Bunaldım bi çocukla uğraş birde onu dinle....

Çok geç kalmışsınız odasını ayırmakta.
En fazla 1 yaşına kadar sizin odanızda yatmalıydı.
Öncelikle yatağını başka bir odaya geçirin.
Konuşun sürekli artık büyüdüğünü kendi yatağında yatması gerektiğini vs vs anlatın.
zorlanacaksınız biraz ama kararlı olursanız başarırsınız.
Almayın yatağınıza ve artık böyle olması gerekitğini anlamasını sağlayın.
Çocuklar anne kararlı olduğunda kabullenebiliyor kolayca.

Ya doğru haklısınız.Ama benim çocuğuma yapacak çocuk odam olmadığı için geçiremedik.Okadar anlatıyorum.Yatmadan önce tamam diyor.Uyutupta yatağına koyuyorum.Uyandığında çıldırmış gibi bağırarak ağlıyor.Al beni yanına diye.Hatta bir keresinde almadım ağladı ama nasıl bağırıyor.Baya bi ağladı.Hiç alamam boşuna ağlama felan dedim.Hiç susmadan yarım saat ağladı.En sonunda kapının zili çaldı.Üst komşum noldu bu çocuğa diye gecenin bi yarısı geldi.Milletide uyutmayacak baktım aldım en sonunda.Komşular rahatsız olacak diye de artık öyle ağlatamıyorum da...

ayagınızda sallamaya keşke alısrtırmasaymıssınız..
neyse onu yatagında yatırın sızde onun yanında uzanın ..bı ıkı geceden sonra alsıır..

Zaten ağlatmayın. Hani ağlar ağlar susar demeyin. Susar hatta belki uyur ama bu kabullendiğinden değil artık yorulduğundan ve çaresiz kaldığından böyle olur.
Sabredecek ve konuşacaksınız bol bol. Arkadaşlarından örnek verin bak nasıl yatağında yatıyor büyümüş kocaman olmuş vs gibi.

ayagınızda sallamaya keşke alısrtırmasaymıssınız..
neyse onu yatagında yatırın sızde onun yanında uzanın ..bı ıkı geceden sonra alsıır..

Ah canım yanında yatabilsem keşke beşiğine sığamıyorum ki.:)

Canım bu gibi durumlarda baybay bitkisel damla var onu denemeni tavsiye ederim..Uyku uyumama, ayrı yatamama gibi sorunlarda çok iyi geliyor. Bence onu al bir dene. Sonuçta bitkisel birşey zararını görmezsin. Bu şekilde eşinede sanada çok zor olur.((

benim de oglum bizimle yatiyor.cok sinir oluyorum bazen.surekli ulke ulke dolastigimiz icin mecbur boyle alisti.1 yasina gelcek yakinda.galiba kokumuza alisiyolar.az ayri yatirdim mi uyaniyo.

Firuze 2009 sen beni çok iyi anlıyorsundur.Büyüdükçe daha da zor oluyo.Aynı dertten muzdarip bir ben değilmişim.Yalnız değilim arkadaşım sende bendensin...:)))

az önce bu "baybay bitkisel damla" yı araştırırken doktorsitesi diye bir site var orada bir hekim bu tip bitkisel damlaların zararlı olduğunu söylediği bir yazı okudum.
kullanmadan önce mutlaka doktora danışın derim ben...

Firuze 2009 sen beni çok iyi anlıyorsundur.Büyüdükçe daha da zor oluyo.Aynı dertten muzdarip bir ben değilmişim.Yalnız değilim arkadaşım sende bendensin...:)))

benimde neredeyse 2.5 yaşında kızım var oda yatağında yatıyor ama sen gel diyor yanına uzanıp uyutuyorum. tabi bu arada milyonlarca sorularınıda gözümden uykular akarak cevaplıyorum.gece uyanınca kendim yatağıma girebiliyorum. sonra gece yarısı sinirli bir sen annneeeee şeeeennnn maaaammmak[manyak]şeeenn ditttiiinnn diye hayyddiiii geri uyut geri kendi yatağına . valla bubunda çaresi varsa banada söyleyin arkadaşlar:uhm:

Canım çok güzel bir cümle,bazı annelerde bu düşünce var ama çocuk dediğin gibi gücü kalmayınca susuyor...çok yanlış bir davranış...

Benim oğlumda 19 aylık bizle birlikte yatıyor bende ayırmaya düşünüyorum ama baskı yapmadan,psikolojisini etkilemeden..

benimde oğlum 3 yaşında ve aramızda yatıyor.odasında yatmak istemiyor hiç.üstelik 7 aylık hamileyim,çok zor oluyor.bir an önce alıştırmam lazım ama nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…