Bebek Beslenmesi çocuğu sütten kesme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nidadeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2007
46
0
86
47
Rize
Benim kızım yakında iki yaşına girecek hala emiyor.Kıyamıyorum çünkü çok seviyor.Ne yapmalıyım?Aslında ikinci çocuğum ama ilkinde çok uğraştım tam beş deneme sonunda sıraktı.Bu sefer kolay olsun ve çocuğum üzülmesin istiyorum.Çünkü ilki ağlaadıkça ben de ağlıyordum ve ikimize de yazık oluyordu.Hala vicdan azabı duyuyorum.Tecrübenizi paylaşır mısınız?

Ben üç yaşıma kadar emmişim..annem helak olmuş.Sonunda göğsünün ucuna saç kılı yapıştırmış,olmamış,limon sürmüş olmamış..karabiber sürmüş..ben de bırakmışım..
Kendi oğlum kendisi bıraktı emmeyi,ben de kendi meme tecrübemi anlattım canım..kolay gelsin.

valla ben çok uğraşırım diyodum ama hiç korktuğum gibi olmadı anneme gittim ondakaldım gece meme istedi meme yok dedim yatırdım yattı iki gün uyandı sonra eski uykularıma döndüm çok mutluyum bide şunu dicem bıraktım vermcem dedikten sonra verilmemeliymiş kesiyorum derkende abdest alın sonkez iice emzirin cuma seladan sora kesin bana bunun çok kolalık olduğuna inanaıoyorum

benimki de 1 yaşında ama iştahı azaldı ve gece çok uyanıyo sırf emmek için.dr. eğer yemek ve uyku kalitesini bozuyorsa kesin emzirmeyi dedi.ben de kıyamıyorum,hem daha çok küçük.
dr. bana önce bant yapıştırın ,meme yok deyin ,olmadı acı ya da kekik yağı sürün dedi.
bu da dr. tavsiyesi...

sonuçları bildirirsen sevinirim.

allah yardımcın olsun.büyüdükce daha zor bırakıyorlar.oğlum nerdeyse 2 yaşına kadar emdi.emzik kullandığı için fazla zorlanmadım.istedikçe emziğini verdim.ikizlerde nasıl kesceğimi bilmiyordum. 19 aylık oldular.bütün gece uyuyamıyordum emzirmekten.apandist ameliyatı olmam gerekti.4 gün hastanede yattım.mecburen kesildiler.karar ver ve yap.sende rahat edeceksin.gece uykuları düzene girecek ve yemek yemeye başlayacak.

benim oğlum ne emzik ne biberon almıyo,işim daha da zor aman nazar değmesin ama memeyi kesmekten falan konuşunca anladı mı nedir,2 gecedir sadece 2 kez uyandı!!!inş. bööle devam eder.

teşekkürler...Ben kıyabilsem bi gerisi gelir de kıyamıyorum.emzik ve biberon bizde de yok.üstelik emerek uykuya dalıyor.kilosu falan iyi pek yemese de.Ben emmeyen çocuğun daha iyi yediğine inanmıyorum.İlk kızımı o fikirle kestim ama daha da azaldı iştahı ve kilosu güzeldi gayet.Neyse salıya tatile çıkıyorum inş orada bir cesaret gelir.sonucu dönüşte paylaşırız.Umarım beni üzmeden bırakır.ben hiç kıyamayan ağlatmayan annelerdenim.

aynen benimki de emerek uyuyo....
ve de ben de ağlatamayan,kıyamayan annelerdenim:1no2:

aslında azcık katı olabilsek belki çocuk için de daha ii olucak ama,vicdan meselesi.

Nilhancığım seninki daha küçük ama, devam et bence emzirmeye.Ben iki yaşına kadar süre tanıdım bitmesine 15 gün kaldı o yüzden bu korkum.Sanırım daha da uzayacak.Bir de gideceğiz ya artık herkes bir laf eder memlekette.Umarım hepimiz kolay bırakırız cesaretim bir gelse çiş de duruyor meme de bakalım bu aralar bi gayret.Oğluşunu öptüm.

ewet canım öyle karar verdim ben de...devam edicem:)) sana kolay gelsin,ben de seninkini öptüüm çook şeker,benimki gibi sarı!

merhabalar.benimde 2 yaşında bir oglum var.tam 24 aylık şuanda.halen emiyor ve altı baglanıyor.emmeyi azaltıym derken bu aralar dahada fazla düştü.işin kötüsü bana yardım edecek kimsem yok.beyimde işten geliyo oda yardımcı olmuyo .tembellikten emzirmiyosun diyo.Artık azaltmam gerektigini anlamıyo.daha 1 saat bile anneme bile bırakmamışımdır çünki zor geliyo onlara bakmak.seni istiyo deyip kestiriyolar.Neyapacagım bilmiyorum. Neolur bana cevap yazın.Bildigim önümde çok zor bi yaz var.1no2:

Son düzenleme:
canım beni oğlum 13 aylık ve 15 gün önce memedin tek basıma kestim doktorumuzla konustuk ve bana nasıl kesmem hakkında bilgi verdi
ilk önce gündüzleri azaltacaksın dedi meme istediğinde ilgisini cekecek biyere götür bisey ver dedi
ilk önce günde 3 keze indirdim sonra gündüz hiç vermemeye basladım
sadece gece emiyodu bide emzik biberon almadı cok zorladı bizi
emmeden uyumuyodu onuda yatacağına yakın mamasını yedirdim ve kucağımda gezdirerek biraz ağladı ama uyuttum gece kalktığında 1 2 kere verdim sonra kalksada kucağımla salladım uyudu
gece emmeyide hiç vermemeye karar verdim ve yanıma biberon aldım içine muzlu süt koydum beğendi emdi biberonu ve öylelikle bıraktırdım
tabiki biberonu kabul etmedi ama mecbur olunca emdi

simdi ayağımda sallıyorum biberonu eline veriyorum uyuyo
tabi bunu yapmam kızlar 1 ayı gecti yani birden emdirme sayılarını düsürmedim simdi 15 gün oldu ve artık beni emmiyo
en kesin sonuç bence azar azar kesmek çünkü doktorda sigara içen biri nasıl ki hemen bırakamıyo oda aynı dedi azaltırak bıraktırdım insallah sizde bıraktırırsınız

atalay_uğurcum canım ay nasıl dayandın tek başına çok üzüldüm ya gerçekten bebek bakmak çok zor birşey benim nerdeyse hep annem baktı zaten beraber oturuyoruz annemle yatıyor geceleri herşeyini annem yapıyor . senin yerine koyudum kendimi moralim bozuldu yeni annelere yardım edilmeli çünkü gerçekten hiç kolay birşey değil. üzülme canım inş. kolay geçer bebek büyütmen öpüyorum. bu arada benim bebeğim de 11 aylık bende sütten kesmek istiyorum çünkü dişleriyle her iki memeyide yara yaptı her seferinde kanıyor hemde meme ucu değil etrafındaki portakalımsı şeyleri kanatıyor çok canım yanıyor bugün başladık bakalım bırakacak mı ?

ben göğsüme acı biber sürdüm kızım acııı anne dedi
2 yaşındaydı bende ne yapayım annecim artık böyle acı dedim o gün boyıunca geldi gitti annecim meme acı dedi baktı durdu zavallım
masustan gel meme vereyim dedim yok yok dedi ve o gün bıraktı konuşun çocuğunuzla vermek istiyormuş gibi davranın

benim oğlum da 23 aylık oldu. ben kesmeye niyetlendikçe daha fazla düşüyor sanki hissediyor gibi. yaklaşıyor ''kuzak kuzak'' çıkıyor ''embe aç'' keyifli keyifli emiyor. Zaten günde en fazla iki sefer emiyor o da yalancıktan kahve keyfi gibi. Bakalım napcaz.

kızlar 20 aylık oğlum var artık memeden kesmek istiyorum memeden kesince akşamları yatmadan önce devam sütü mü vereyim yoksa günlük süt mü lütfen yardım edin.

nasıl yapıcam nasıl edıcem derken 7/24 emen kızıma bırsktırdım sımdı ıkımızde mutluyuz delıksız uyuyor.. 500 ml sut iciyor gunde..sarı sabır tası onerırım mukemmel bisi..

ben oğlumu 18 aylıkken mecburen kesmek zorunda kaldım oğlum memeye çok düşkündü .çalıştığım için akşamları emiyodu ama çok tu sabaha kadar kesintisiz emiyodu göğsümü siyah göz kalemi ile boyadım üzerini bantladğm ve korktu istemedi gece ıyurken uyku arasında bir kere vedim ikl gece ve bıraktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…